• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

10 najboljih automobila za gradsku vožnju

Mnogima od nas, gradska vožnja je čest razlog za nervozu. Sve one raskrsnice, opasnosti, gužve, trake i semafori sa kojima se borimo, živce mnogih vozača dovode do tačke usijanja. Zato pri izboru automobila uvek treba birati one sa kojima ćete imati najmanje razloga za stres i nervozu, a pritom i uštedeti znatnu količinu novca. Pa zato, ako vas zanima koji su to automobili najbolji za gradsku vožnju, ostanite sa nama jer ćemo se u ovom tekstu baviti upravo njima.

Možda neki od njih i sami vozite, a ako nije tako, videćete da bi vredelo razmisliti o tome. Ove male automobile često možete naći i u voznim parkovima rent a car agencija poput Menadžer-a tako da, ako ste razmišljali o nekom od njih, naš predlog je da ga za početak iznajmite. Provozajte ga nekoliko dana po gradu i vidite kako se ponaša, i da li vam odgovara.

A ako zbog posla često idete na neka kraća putovanja, možete da ga probate i na autoputu. Posle toga, bićete sasvim sigurni da li vam taj auto leži ili ne, pa ako vam se ne dopadne, uvek možete da probate i neki drugi. Ali da pređemo na predstavljanje ovih 10 najboljih automobila za gradsku vožnju – 10 sjajnih malaca koji su lepi, okretni i ekonomični.

#1. Renault Twingo (Reno Tvingo)

Ako tražite automobil koji je moderan, a podjednako praktičan, Reno Tvingo ispunjava sve ove uslove. Zahvaljujući svom revolucionarnom motoru koji se nalazi pozadi kao kod Poršea, Reno Tvingo ima krug okretanja koji može parirati najokretnijim automobilima poput poznatog londonskog crnog taksija, što ga čini savršenim za navigaciju u uskim gradskim ulicama.

#2. Volkswagen UP! (Folksvagen Ap!)

Od momenta kada je prvi put predstavljen javnosti 2011. godine, Folksvagen Ap! je više puta proglašavan za najbolji mali gradski auto. Sa svojim kutijastim oblikom i briljantnim, pažljivo osmišljenim karakteristikama, ovaj model je postao najbolja opcija za one kojima su potrebna praktična, ali i suptilno elegantna vozila.

#3. Hyundai i10 (Hjundai i10)

Naravno da ovo nije najelegantniji automobil na svetu, ali ono što modelu Hjundai i10 možda nedostaje u dobrom izgledu, nadoknađuje kvalitetom izrade, performansama i izdašnom količinom standardne opreme. Ako pitate bilo kog stručnjaka za automobile koji bi vam mali gradski automobil preporučio da kupite, šta mislite, za koji bi se odlučio?

#4. Fiat 500 (Fijat 500)

Nasuprot prethodnom, Hjundai i10, ako više cenite stil a manje vam je važna praktičnost, Fijat 500 je pravi izbor gradskog automobila za vas. Omiljen je auto mladih i modernih ljudi. Fijat 500 je kombinacija modernih karakteristika sa retro stilom, tako da je zabavan, dobrog izgleda i neverovatno lak za vožnju po gradu. A o parkiranju i da ne govorimo.

#5. Toyota Aygo (Tojota Ajgo)

Svaka nova verzija Tojote Ajgo je posebno dizajnirana i napravljena za vožnju u unutrašnjosti grada – što ga čini jednim od najomiljenijih malih gradskih automobila na tržištu već duže od jedne decenije. Od svojih malih dimenzija, do sjajnih performansi, Tojota Ajgo je zabavan i okretan autić, koji ima i odlične emisije goriva.

#6. Citroen C1 (Sitroen C1)

Sitroen C1 je pristupačna alternativa Fijatu 500 po karakteru, a njegova mala površina čini ga autom iz snova za vožnju po gradu. Nakon nedavnog fejsliftinga, Sitroen C1 izgleda bolje nego ikada, uz to ima i opciju panoramskog kliznog krova, što ga čini posebno zabavnim za mlade.

#7. Fiat Panda (Fijat Panda)

Premošćujući jaz između 4x4 i gradskog automobila, Fijat Panda je robustan mali automobil koji se oseća kao kod kuće podjednako dobro u gradu, kao i na selu. Sa mnogo prostora za putnike i njihov prtljag, kao i petoro vrata kao standard, Fijat Panda je verovatno najpraktičniji mali automobil u ovom užem izboru.

#8. Kia Picanto (Kija Pikanto)

Automobilisti se možda malo rugaju ovoj znački, ali u pogledu vozne sposobnosti, Kija Pikanto je odličan mali gradski auto koji u potpunosti zaslužuje svoje mesto na ovoj listi. Zahvaljujući veoma odzivnom upravljanju i malim proporcijama, Kija Pikanto je dovoljno okretan auto da se sa lakoćom kreće čak i najužim gradskim ulicama, a mnogi od nas misle da i izgleda prilično cool.

#9. Smart ForFour (Smart ForFor)

Deleći slične elemente dizajna kao Reno Tvingo, Smartov novi ForFor ima motor postavljen pozadi, što mu daje neverovatno mali krug okretanja. Pametni automobili su poznati po svojim energetski efikasnim motorima, pa je u nekim zemljama ovaj mališa oslobođen plaćanja putarine. Kod nas još uvek nije ali, nikad se ne zna.

#10. Peugeot 108 (Pežo 108)

Zahvaljujući Pežoovom oku za dizajn, njihov novi 108 je znatno poboljšanje u odnosu na model 107, koji generalno nije imao dovoljno stila. Kao i Sitroen C1, koji izgleda neobično slično ovom modelu, Pežo 108 ima mnogo opcionih dodataka, što vam omogućava da ga potpuno prilagodite sebi. Takođe, može imati i klizni krov, što posebno zanimljivo deluje mlađoj populaciji.

I na kraju...

Kao što vidite, ima mnogo sjajnih modela među mali gradskim automobilima o kojima zaista vredi razmisliti. Manje troše, manje zagađuju životnu sredinu, a pritom se lakše krećete i parkirate na uskrim gradskim ulicama. Malo li je?

U svakom slučaju, ako se odlučite da probate neki od njih, u našem voznom parku ima ih više, a ako imate nekih nedoumica vezanih za iznajmljivanje i uslove korišćenja, naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas. Srećan put, želi vam rent a car agencija Menadžer.

Pročitajte i ove tekstove


Da li vaš auto zna kada ste pospani?


Da li vaš auto zna kada ste pospani?
143   0
Napredak u automobilskoj industriji dolazi daleko brže nego što većina nas misli. Nije lako pratiti sve te čudesne inovacije koje se danas ugrađuju u savremene automobile. Neka nedavna istraživanja potvrdila su da samo 63% kupaca modernih automobila zna za napredne (a dostupne) sisteme pomoći vozaču. Ako spadate u onih 37% koji nisu upućeni, šta mislite, da li vaš auto može da zna kada ste pospani? Odgovor je – o, da!

Detaljnije

Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila


Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila
261   0
U svetu i u našoj zemlji vlada nedostatak vozila za iznajmljivanje. Razlog je jednostvan – daleko veća potražnja od ponude. Može da se desi da morate da čekate vaše vozilo iil da dobijete zamensko. Kako da savladate teškoće u vezi nestašica vozila za iznajmljivanje pročitajte u sledećem tekstu

Detaljnije

Kakvo vozilo iznajmiti?


Kakvo vozilo iznajmiti?
773   0
Rent a car agencije imaju veliki izbor vozila koja mogu da zadovolje svačiju želju, stil i potrebu. Kada se klijent pojavi na šalteru agencije, trudi se da iz tog izbora izabere tip vozila koji je najbolji za njega i njegovo putovanje. U ovom tekstu možete da pročitate koje su osnovne klase vozila koje se i najviše traže

Detaljnije