• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima

Egzotični brendovi automobila postoje već decenijama. Vrhunski proizvođači automobila kao što su Bentli, Ferari, Rols-Rojs, Maserati i Aston Martin daju sve od sebe da sačuvaju svoje najupečatljivije modele. Mnogi od ovih brendova imaju za cilj da dosegnu ekskluzivnu publiku, i proizvode se u ograničenom broju, za kupce sa dubokom džepom. Ovih 5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima su upravo takvi. Hajde onda da vidimo koji su ti, koji su dospeli na ovu listu…

#5. Land Rover Defender Works V8

Postoji mnogo načina na koje se novi Defender poboljšao u odnosu na stari, koji neki ljudi ipak, još uvek preferiraju. Klasični Land Rover Defender Works V8 je stara egzotika koja na mnogo načina obuhvata modernost. Kao prvo, ima 5.0 litarski V8 motor sa fantastičnih 400 konjskih snaga, i osmostepenim menjačem.

Defender Works je još zanimljiviji zbog činjenice da ga pravi sam proizvođač, a ne neka manja tjuning radionica. Njegova trenutna ponuda sadrži moderne dodatke kao što su končnice i vrhunski komplet za rukovanje usavršen čeličnim točkovima za teške uslove rada. Dodatna oprema za terensku vožnju uključuje i kavez sa više tačaka, gume za blatnjave terene i povišeni usisnik vazduha. A sve ovo, dopunjeno je udobnim enterijerom koji karakterišu Recaro sportska sedišta i najsavremenija kontrolna tabla.

#4. ICON Ford Bronco

Jedna od najpopularnijih kompanija koje se bave restauracijom i modernizacijom starih automobila je ICON iz Kalifornije (SAD). A jedan od njihovih najuspešnijih modela je upravo ICON Ford Bronco, popularan klasični SUV iz kasnih 1960-ih godina.

Zbog svojih kompaktnih dimenzija, pogona na sva četiri točka i snažnog motora, Bronco je bio veoma popularan u svoje vreme. Ali, ICON je poželeo da poboljša svaki njegov aspekt i uvede u njega standarde XXI veka. Zato su ga opremili novim Ford Coyote 5.0l V8 motorom, potpuno podesivim kompletom vešanja i petostepenim manuelnim menjačem, kao i ABS kočnicama i brojnim mehaničkim i vizuelnim modifikacijama.

Osnovni dizajn je ostao isti, tako da iako izgleda kao klasični Ford Bronco, ide kao superautomobil! ICON ga radi prema specifikacijama kupaca, zbog čega cene počinju tek od 200.000 dolara, pa ko voli, nek’ izvoli! Ali bez obzira na cenu, lista čekanja je tolika da se čeka više od godinu dana.

#3. Alfaholics GTA-R 290

Klasični Alfa Romeo je jedan od najlepših, dostupnih klasika iz 1960-ih godina. Nije teško razumeti zašto su ljubitelji klasičnih automobila poludeli za ovim prelepim kupeima, ali, oni koji poznaju klasične Alfe, reći će vam da su često bile poznate po tome da su podložne koroziji, nisu baš dobro napravljene, i daleko su od mehanički zdravih automobila.

Kompanija Alfaholics iz Engleske je svega toga svesna, ali se tokom godina pojavila ideja o vrhunskoj Alfa 105 Coupe. S obzirom da su imali i znanje i sve što je bilo potrebno, 2014. godine su proizveli svoj prvi kupe koji su nazvali GTA-R 290. Ovaj model spolja izgleda kao Alfa Romeo GTA, u svojoj klasičnoj, trkačkoj verziji, dok na drugi pogled otkriva poboljšanja i neverovatan nivo detalja.

Ispod haube je 2.3l četvorocilindrični Alfa motor sa dve bregaste osovine sa pojedinačnim kućištima gasa i ubrizgavanjem goriva. Motor isporučuje 240KS, i šalje ih na zadnje točkove preko specijalnog laganog petostepenog manuelnog menjača. Vešanje je napravljeno po meri, sa disk kočnicama svuda okolo. Ceo automobil je težak svega 680 kg i izuzetno je brz. A najbolje od svega je to što vas sasvim sigurno neće ostaviti na cedilu, ni korodirati.

#2. Revology Ford Mustang

Novi Revology Ford Mustang izgleda kao bilo koji originalni model iz 1965. godine, do najsitnijih detalja. Ali, izgled može da vara, a i cena mu je daleko veća, jer košta “tričavih” 160.000 dolara. Revology je novo vozilo koje je napravljeno 2017. godine sa savremenim delovima i panelima karoserije. Jedina stara stvar je njegov dosledni dizajn.

Revology uzima potpuno nove karoserije koje Dynacorn Corporation pravi, a koje su tačne replike Fordovih modela, ali proizvedene od visokokvalitetnog, nerđajućeg čelika. Zatim ugrađuje moderno nezavisno zadnje vešanje, ABS kočnice i pojačanja šasije, zbog čega se ovim automobilima vozi i upravlja kao modernim automobilom sa savremenim performansama.

Srce konstrukcije čini Fordov moderan 5.0l V8 motor sa 425 KS, koji dolazi sa automatskim ili ručnim menjačem, po želji kupca. Rezultat je zaista neverovatan! Vozači dobijaju prepoznatljiv, klasičan Ford Mustang model, sa performansama Shelby GT350 iz 2018. godine.

#1. Singer Porsche 911

I za kraj, najlepši! O dizajnu vozila Singer Porsche 911 cela auto-moto zajednica priča već nekoliko godina. Singer je najbolja kompanija na svetu koja se specijalizovala za nadogradnju klasičnih Poršea, a njihov marketinški slogan glasi: “Porsche 911, ponovo izmišljen”, jer njihovi automobili zaista to i odražavaju.

Singer preuzima generaciju 911 iz kasnih 1980-ih i ranih 1990-ih, a onda uklanja sve i u potpunosti ih obnavlja panelima napravljenim po meri, kako bi izgledali verno kao model iz 1960-ih. Ali, to je tek početak! Mehaničari zatim ručno sklapaju motor koristeći samo najbolje delove. Dodaju neke komponente performansi i najnovije materijale, kako bi postigli velike snage, kao i izdržljivost Poršea sa potpisom.

Singer takođe koristi i najbolje komponente za vešanja, kočnice i menjače, tako da se može reći da je Singer 911 kompilacija najvećih hitova Poršea 911, spakovana po meri. Cena odražava njihovu potragu za savršenostvom, ali ona krajnja zavisi od ličnih zahteva vlasnika. Ipak, onaj osnovni model košta neverovatnih 400.000 dolara, tako da definitino, nema mnogo onih koji su spremni to da plate, ali zaista je neverovatan!

I to bi bilo to…

Nadamo se da ste se lepo zabavili čitajući o ovim divnim, unapređenim verzijama klasičnih automobila. Nažalost, ovo su modeli o kojima većina nas može samo da mašta.

Za one koji se ipak drže realnosti, postoje mnogi sjajni modeli, jeftiniji od ovih, koje po potrebi možete iznajmiti iz našeg bogatog voznog parka. A za sve ostale informacije, ljubazno osoblje rent a car Menadžer Express stoji vam na usluzi.

Srećan put!

 

Fotografije: Unsplash.com i YouTube.com (screenshot)

Pročitajte i ove tekstove


Održavanje električnog automobila – sve što bi trebalo da znate


Održavanje električnog automobila – sve što bi trebalo da znate
41   0
Da li možda razmišljate o tome da se pridružite revoluciji zelenih automobila? Statistika pokazuje da u tome niste usamljeni. Kako neka od svetskih udruženja govore, ekološki modeli poslednjih godina postaju sve popularniji, i očekuje se da će se njihov broj s godinama samo povećavati. Zato smo za vas pripremili osnovne smernice o održavanju električnog automobila, i sve što bi trebalo da znate ukoliko se odlučite da kupite jedno takvo vozilo...

Detaljnije

Globalni izazovi u rent a car industriji


Globalni izazovi u rent a car industriji
59   0
Globalna rent-a-car industrija suočava se danas sa brojnim izazovima u poslovnom okruženju. Jedan od ključnih problema su promene  u navikama i zahtevima kada su u pitanju putovanja. Ono što je takođe aktuelno, sa porastom svesti o očuvanju životne sredine, postoji veći pritisak na kompanije da ponude ekološki prihvatljive opcije vozila.

Detaljnije

Stvari koje je poželjno da imamo sa sobom u slučaju prirodne katastrofe


Stvari koje je poželjno da imamo sa sobom u slučaju prirodne katastrofe
114   0
Živimo u vreme klimatskih promena koje kao posledicu imaju sve češću pojavu elementarnih nepogoda. Kako se zaštititi ukoliko vas zaesi neka dog ste na putu. Tako što ćete sa vama kao preventiva imati neke stvari i predmete.

Detaljnije