• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

7 jedinstvenih automobila od kojih je napravljen samo po jedan primerak

Ovih fantastičnih 7 automobila su jedinstveni, u bukvalnom smislu te reči. U istoriji je napravljen samo po jedan primerak svakog od njih, što ih čini još izuzetnijim u današnjoj eri masovne proizvodnje i dizajna fokusiranog na potrošača.

Neki su napravljeni kao eksperimentalni konceptni automobili, neki su napravljeni zbog dokazivanja, a neki da bi ispunili hir pronalazača ili kolekcionara. Uglavnom, ono što im je svima zajedničko osim što su lepi sami po sebi je to, da su zaista unikatni. Pa, da krenemo…

#1. Lamborghini Egoista

Legendardni proizvođač sportskih automobila predstavio je ovaj model u okviru proslave svoje 50-godišnjice. Poseduje 5.2L V10 motor sa čak 600 KS, kokpit sa jednim sedištem i jedinstvenu spoljašnjost koja je zamišljena da izgleda kao razjareni bik, ako se posmatra iz pravog ugla. Jedinstveni koncept je takođe sadržao prilagodljive panele za spoljašnjost, koji se pomeraju gore ili dole, da bi se ostvarila optimalna stabilnost.

Ovaj auto dizajniran je tako da predstavlja vrhunac narcističke dekadencije. Uostalom, to je auto napravljen za jednu osobu, u svega jednom primerku. Pretpostavljamo da ćete se složiti sa nama da mu naziv sasvim odgovara.

#2. Delahaye 175S Saoutchik Roadster

Ovaj zanimljivi model mnogi entuzijasti smatraju najlepšim kolekcionarskim automobilom svih vremena, i nije da baš nema razloga za to, mada je „lepota u oku posmatrača“, kako reče slavni grčki filozof Platon. Njegov dizajn je zamisao izuzetno talentovanog proizvođača karoserija i dizajnera automobila, Žaka Saučika, a njegov jedinstveni eksterijer je kombinacija oblina u stilu 1930-ih, sa detaljima baroknog dizajna.

Njegova lepota leži u detaljima, kao što su hromirana rešetka, neobičan nos i dvobojni enterijer. Nekada je bio u vlasništvu legendarne filmske glumice Dajane Dors, a poslednji put je prodat po po ceni od „tričava“ 3 miliona dolara, 2010. godine.

#3. Lancia Stratos Zero

Ovaj auto u obliku kriške sira napravljen je 1970. godine i jedan je od najpoznatijih koncept automobila svih vremena. Voljen od strane entuzijasta, bio je pravi proizvod ere u kojoj su oblici po uzoru na svemirske brodove imali veliki uticaj na dizajn koncept vozila. Bio je to potpuno funkcionalan prototip, koji je uključivao praktično horizontalna sedišta i unutrašnju instrument tablu sa staklom, kao i trouglastu haubu ispod koje se nalazi motor Fulvia 1.6 HF.

Ovaj neobični auto korišćen je u filmu „Moonwalker“ iz 1988. godine sa slavnim Majklom Džeksonom u glavnoj ulozi. 2011. godine, prodat je za 915.000 dolara, što je za ovakav, unikatan automobil, praktično – krađa.

#4. Norman Timbs Special

Ako je Lamborghini Egoista bio reprenzent ugaonog hedonizma, onda je Norman Timbs Special u oštrom kontrastu, kao oličenje klasične lepote i mekih oblina. Timbs je bio mašinski inženjer iz Los Anđelesa, sa iskustvom u izgradnji automobila od nule.

Ovaj model koštao ga je oko 10.000 golara, a kao inspiracija su mu poslužili trkački automobili iz 1930-ih godina. Veoma je aerodinamičan, a koristio Buick straigh-8 motor iz 1948. godine, i navodno je bio sposoban da postigne oko 200 km/h. Bilo kako bilo, ostavljen je da trune u pustinji, dok 2002. godine nije pronađen, pa vraćen u prvobitno stanje. Toliko o tome.

#5. The Orbitron

Odbitron je još jedan jedinstveni automobil koji je 1964. godine napravio entuzijastični pronalazač i inženjer Ed Rot, a pokretao ga je Chevrolet V8 motor iz 1956. godine. Karoserija mu je od fiberglasa poduprtog hromom na šasiji, a kokpit se nalazio pozadi, zatvoren u ekstremnom, staklenom mehuru.

Međutim, najjedinstvenija karakteristika od svega bio je prepoznatljiv, asimetrčan prednji kraj sa odvojenim crvenim, zelenim i plavim lampama. Jedan od najneobičnijih oblika svih vremena, slažete se?

#6. Maybach Exelero

Maybach automobili nikada i nisu bili jeftini, ali ovaj je bio procenjen na čak 8 miliona dolara kada je bio nov, što možda objašnjava zašto se kompanija mučila da ga proda čitavih šest godina nakon njegovog prvobitnog predstavljanja, 2005. godine. Na kraju ga je kupio hip-hiper Džej Zi.

Dizajn karoserije ovog dvoseda inspirisan je modernizovanim sportskim modelima iz 1930-ih, a poseduje twin-turbo V12 motor, sposoban da pokrene ovaj auto težak 2.6 tona od 0 do 100 km/h za samo 4.4 sekunde. Malo li je?

#7. Blastocene Special

Ovaj veliki auto poznat i kao „Tenk“, dizajnirao je i napravio američki inženjer Rendi Grib 2001. godine. Njegov nadimak potiče od motora koji je upotrebljen, a koji se ranije koristio u tenkovima M47 Patton od 51 tone.

Trenutni vlasnik ovog robusnog lepotana je Džej Leno, američki komičar, koji je napravio brojne modifikacije, kako bi automobil postao prihvatljiviji za putovanje. Ugradio mu je nove zadnje kočnice, menjač, električni sistem i nadogradnju motora. Redovno ga vozi i izlaže na sajmovima u SAD, na kojima njegova aluminijumska spoljašnjopst privlači veliku pažnju.

I to bi bilo to...

Da, za ovaj put. Nadamo se da vam se dopao naš izbor jedinstvenih i ne toliko poznatih automobila. Menadžer Express rent a car ne poseduje nijedan ovakav, unikatan model, ali smo sasvim sigurni da ćete u našem bogatom voznom parku pronaći auto po svom izboru. Za sve eventualne nedoumice u vezi sa iznajmljivanjem, naše ljubazno osoblje stoji vam na usluzi.

Srećan put, želi vam rent a car agencija Menadžer Express!

 

Fotografije: YouTube.com

Pročitajte i ove tekstove


Prilagodite se vožnji: Saveti za uspešno iznajmljivanje i vožnju rent a car vozila


Prilagodite se vožnji: Saveti za uspešno iznajmljivanje i vožnju rent a car vozila
75   0
Rent a car agencije postaju sve popularnije jer pružaju praktičnost i različite opcije za iznajmljivanje vozila. One nude različite vrste automobila, uključujući kompaktne automobile, SUV-ove, luksuzne automobile, male gradske automobile i još mnogo toga, prilagođavajući se potrebama klijenata.

Detaljnije

Letnje i zimske gume – razlike i prednosti


Letnje i zimske gume – razlike i prednosti
38   0
Postoje letnje i zamske gume koje treba menajti kada za to dođe vreme. Osim što je zakonska obaveza, menjanje guma ima i niza prednosti.

Detaljnije

Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?
102   0
Bolna leđa, ukočen vrat, bolna ramena, da li vam to zvuči poznato? Svakodnevno truckanje, cimanje, vožnja do posla i nazad, mogu uticati na vaše telo. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se pitanjem zašto je položaj u kome vozite toliko važan?

Detaljnije