• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

8 automobila za svaku fazu vašeg života

Život je pun važnih događaja. Rođendani, nove veze, novi poslovi, rastuća porodica, i svaki se slavi drugačije, u zavisnosti od vaših godina i sredstava u to vreme. Kada jednom postanete vozač, ovi značajni periodi u vašem životu mogu takođe značiti i promenu automobila, u odnosu na nove potrebe, ali i budžet. Mi smo uspeli da nabrojimo 8 automobila za svaku fazu vašeg života, pa ako vas zanima kakav smo izbor napravili, ostanite sa nama.

Bez obzira u kojoj se fazi života sada nalazite, postoji niz alternativa za vozila koja bi mogla da vam odgovaraju. Da krenemo od početka, i samog dobijanja vozačke dozvole...

#1. Prvi automobil u životu

Pouzdan, lak za upravljanje, ekonomičan za vožnju i relativno jeftin što se tiče registracije i osiguranja – Škoda Citigo, jedan je od najboljih izbora za apsolutno prvi automobil. Iako na prvi pogled izgleda kao mali auto, unutrašnjost je dovoljno prostrana da stane nekoliko prijatelja i njihove prateće potrepštine na kratkim relacijama gradskih vožnji.

Prilično je jednostavan, ali njegov elektronski program stabilnosti (ESP), 6 vazdušnih jastuka i opciona automatska kočnica znače da se nije štedelo na bezbednosti. A pritom je vrlo ekonomičan jer sa 3.5 litra goriva možete preći stotinak kilometara, što je sasvim pristojna potrošnja.

#2. „Lude“ godine

Mladost-ludost! Dok ste još uvek bez porodičnih obaveza, imate luksuz da budete i pomalo sebični u izboru automobila. Ako želite da se vozite ugodno, a da pritom impresionirate stare prijatelje, a možda steknete i nove, pogledajte BMW 1 Series Sport.

Njegov fantastični info-teinment sistem poznat kao iDrive, jedan je od najboljih na tržištu, koji pruža utisak prave pokretne diskoteke. Jeftiniji je za vožnju od mnogih svojih konkurenata, a ujedno i jedini sa pogonom na zadnje točkove u svojoj klasi, što ga čini privlačnim za one koji više vole pravo iskustvo vožnje, posebno zato što od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 8.5 sekundi!

A to što u njemu izgledate cool ne ide nauštrb prostora. Iako bi zadnja sedišta mogla predstavljati izazov za one visoke, sa dužim nogama, prtljažnik od 360 litara može da parira ostalim automobilima u ovoj klasi.

#3. Život u dvoje

Ako ste pronašli svoju bolju polovinu, onda je vreme da malo preispitate svoj život, pa i budžet, naročito ako oboje imate svoje automobile. Možda je vreme za jedan, zajednički, jer u životu postoje i važnije stvari od automobila, zar ne? Bar dok ne uštedite za učešće za stambeni kradit.

A ako već delite automobil, znači da na njemu možete malo manje da štedite. Recimo, Audi A3 Sedan Automatic 1.6 TDI je odličan izbor. Čvrst je, prostran i veoma udoban, a pritom u vožnji daje onaj osećaj moći.

#4. Dolazak dece

Kad dođu deca, prioriteti se menjaju. Bitno vam je da imate bezbedan i praktičan automobil, koji je vrlo često i ogroman. Za ovu fazu preporučujemo Citroen Grand C4 Picasso, koji pruža elegantnu ali bezbednu i ekonomičnu opciju za prevoz do 7 osoba.

Sa odličnom vidljivošću i zadnjim parking senzorima, manevrisanje i parkiranje ne predstavljaju problem za ovaj auto koji može da primi tri odrasle osobe (ili dece) u srednjem redu sedišta, i još dvoje dece u zadnjem delu. Pristup je olakšan zahvaljujući širokom otvaranju vrata na prednjim i zadnjim sedištima.

Niski otvor za prtljažnik bez ivice omogućava lak utovar i istovar kolica i druge dečije opreme, posebno ako se zadnja sedišta ne koriste. Mnoštvo prostora za skladištenje je dušu dalo za držanje potrepština na dohvat odrasle osobe, ali dalje od malih i radoznalih prstiju. Jednom rečju – savršen!

#5. Deca su porasla

Ništa nije surovije od tinejdžera koji ima hiljadu primedbi na vašu vožnju. Možda neće ceniti bezbednosne karakteristike koje poseduje Volvo XC90, ali im sigurno neće smetati da budu viđeni u ovom suptilno stilizovanom SUV-u.

Dizel motor nudi dobru ekonomičnost goriva, što je odličan bonus za ovako veliki automobil. Automatsko parkiranje, auto-sklopivi retrovizori i kožni enterijer mogu ubediti vašeg tinejdžera da provede više vremena sa vama, iako moćan zvučni sistem može učiniti razgovor izlišnim.

#6. Automobil na poklon

Ako ste za svoj prvi automobil morali da štedite, razumete koliko je to bilo teško. Zato se odlučujete da pomognete svom sinu ili ćerki, tako što ćete im pokloniti prvi automobil. Naravno, ne mora da bude nov, može da bude i dobro očuvan polovnjak, recimo Opel Corsa 1.3 dizel. Malo troši, i spada u jeftinije što se tiče registracije i osiguranja.

Verovatno ćete tražiti osobine koje je imao i vaš prvi auto, ali to je i normalno jer ovo je, na kraju krajeva, prvi automobil vašeg deteta, u kome će sticati prva vozačka iskustva. Bezbednost je svakako na prvom mestu, a tu je i pouzdanost i praktičnost. Iako ćete moći da date ostavku na mesto privatnog vozača, ne želite zaivek da plaćate račune za popravke i gorivo.

#7. Prazno gnezdo

Deca su odrasla i otišla od kuće, pa je vreme da svoje resurse preusmerite na pronalaženje automobila za svoje zadovoljstvo u vožnji. Mercedes E Class Coupé bi se lepo uklopio u ovu fazu. Sa kožnim enterijerom, kontrolom klime i 17-inčnim alufelnama kao standardom, ovaj auto je udoban koliko i lep.

Ima dovoljno mesta pozadi da se par putnika provoza kad baš mora, a automatsko parkiranje će bez sumnje impresionirati vaše prijatelje. Ima sve što je potrebno za udobnu vožnju, a sa izborom motora možete biti štedljivi ili neozbiljni, šta god da želite.

#8. Penzionerski dani

Kao penzioner, možda nećete provoditi toliko vremena u autu kao u mladosti, ali ćete i dalje tražiti udobnost i prijatno iskustvo vožnje. Pored sedišta podesivog po visini, Ford Kuga nudi i podesivi volan, naslon za glavu koji se može pomerati, i odličnu podršku za leđa.

Jasna sveobuhvatna vidljivost sa višeg položaja sedenja SUV-a omogućava vam bezbedniju vožnju, kao i izbegavanje napora da se izvučete iz automobila sa niskim sedištima, dok lako rukovanje i opcija automatskog menjača omogućavaju vožnju bez napora.

Kuga ima dosta prostora napred, i dovoljno prostora da lako stane i nekoliko unuka, reketi za tenis, štapovi za pecanje i slično. A u verziji sa pogonom na dva točka, ovaj auto pruža i sasvim pristojnu ekonomičnost.

I na kraju...

Bez obzira u kojoj ste fazi svog života, može se desiti da u nekom momentu nemate odgovarajući automobil, recimo za putovanje na odmor sa porodicom. U tom slučaju, predlažemo vam da ga iznajmite kod rent a car agencije Menadžer. Naš vozni park je bogat, tako da uopšte ne sumnjamo da ćete pronaći baš onakav auto kakav vam je trenutno potreban.

A naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas. Srećan put!

Pročitajte i ove tekstove


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?
91   0
Bolna leđa, ukočen vrat, bolna ramena, da li vam to zvuči poznato? Svakodnevno truckanje, cimanje, vožnja do posla i nazad, mogu uticati na vaše telo. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se pitanjem zašto je položaj u kome vozite toliko važan?

Detaljnije

5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima


5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima
145   0
Egzotični brendovi automobila postoje već decenijama. Vrhunski proizvođači automobila kao što su Bentli, Ferari, Rols-Rojs, Maserati i Aston Martin daju sve od sebe da sačuvaju svoje najupečatljivije modele. Mnogi od ovih brendova imaju za cilj da dosegnu ekskluzivnu publiku, i proizvode se u ograničenom broju, za kupce sa dubokom džepom. Ovih 5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima su upravo takvi. Hajde onda da vidimo koji su ti, koji su dospeli na ovu listu…

Detaljnije

3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje


3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje
119   0
Održavanje automobila je ključno za sigurnost i pouzdanost vozila. Redovno održavanje vašeg automobila pomoći će vam da sprečite kvarove i troškove popravke, a ujedno će vam omogućiti i da produžite vek trajanja vašeg vozila. Evo tri najvažnija saveta za održavanje automobila, kao i nekoliko primera najčešćih grešaka vozača koje prave kad je u održavanje vozila.

Detaljnije