• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

8 najboljih automobila za taksiste

Ako ste taksista (ili to nameravate da postanete), pronalaženje najboljeg automobila za taksiranje je ključ dobrog poslovanja. Neki automobili nisu pogodni za svrhu. Taksisti imaju tendenciju da pređu mnogo kilometara, tako da su ekonomični automobili veoma važni, jer sigurno ne želite da u gorivo ulažete više nego što je neophodno.

Udobnost je takođe ključna, kako za vozače tako i za putnike, a veliki prtljažnik je neophodan, posebno ako taksirate u zoni aerodroma, autobuske ili železničke stanice. Imajući sve to na umu, napravili smo listu od 8 najboljih automobila za taksiste. Evo koji su ušli u najuži izbor…

#1. Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq je porodični električni automobil koji je takođe odličan i za taksiste. Verzija Ioniq-a sa vrhunskim specifikacijama nudi ogoman domet od oko 500 km što je, priznaćete, impresivno za električno vozilo. Postoji mnogo prednosti kod nabavke električnog automobila, posebno za ljude koji voze profesionalno. Možda ćete poželeti nešto što je bolje za životnu sredinu, a to vam, ujedno, može biti i dobra reklama. Hyundai Ioniq je, uz sve to, lak za rukovanje i odlično izgleda.

#2. Skoda Octavia

Za mnoge taksiste, Skoda Octavia je njihovo “parče hleba”. Veoma je popularna zbog svog ogromnog prtljažnika i udobnosti. Octavia je takođe dobra i za korisnike invalidskih kolica, što joj pomaže da bude svestrani automobil za taksiranje. Ne samo da nudi mnogo prostora, već takođe može da obezbedi niske troškove rada, s obzirom na potrošnju goriva. Ako želite nešto ekološki prihvatljivije, Skoda Octavia Hybrid je jedna od najboljih opcija za vas.

#3. Mercedes-Benz E-Class

Ako tražite savršeno vozilo za taksiranje, Mercedes-Benz E-Class bi mogao biti pravi automobil za vas. Ovo je, zapravo, jedan od najprodavanijih automobila širom sveta, kada su u pitanju privatna vozila za iznajmljivanje. E-Class je malo luksuzniji od ostalih automobila na listi, ali i dalje nudi sve funkcije koje vole taksisti širom sveta.

#4. Ford Mondeo

Iako Ford Mondeo postoji već duže vreme, on je i dalje klasik kada su u pitanju najbolji automobili za taksiste. Ford Mondeo se i dalje dobro drži, ima dosta prostora za putnike, prefinjenu kabinu, a takođe nudi i veoma udobnu i ekonomičnu vožnju.

#5. Volkswagen Passat

Volkswagen Passat je jedan od najboljih karavana koje danas možete kupiti i zaista je dobar. Već godinama je omiljen među taksistima, ne bez razloga, a najnovija verzija ovog automobila se pokazala veoma popularnom uopšte. Ako želite hibrid, najnovija verzija Passat GTE Estate je uzbudljiv novi model za ekološki najosvešćenije među nama.

#6. Audi A8

Audi A8 je pogodan za privatna taksi vozila i savršen je za luksuznije, ili vožnje sa aerodroma. Relativno je štedljiv, izgleda odlično i udoban je za vožnju. Iako ga verovatno nećete videti tako često na taksiju, postoji mnogo polovnih Audi-ja koji vam mogu pomoći da za sebe pridobijete luksuzniju klijentelu.

#7. Ford Galaxy

Ford Galaxy je jedan od najvećih automobila na našoj listi i odličan je izbor za taksi, jer ima čak 7 sedišta. Možda nije nešto najlepše što ste ikada videli, ali je svakako praktičan, sa niskim troškovima rada, a ne košta mnogo i može biti odlična niskobudžetna opcija. Savršen je za školske vožnje i prevoz više putnika, kao i vožnje sa aerodroma.

#8. Toyota Prius

U mnogim evropskim državama, Toyota Prius je redovan automobil na listi najboljih za taksiranje. Popularan je model, poznat po svojoj pouzdanosti, a ima i hibridnu opciju, za one koji brinu o zagađenju. Može biti savršen automobil za gradsku vožnju, a polovan se može nabaviti po zaista popularnim cenama.

I to bi bilo to…

Da, to bi bilo to za ovaj put. Kao što vidite, neke od njih možete pronaći i u našem bogatom voznom parku. Ako rešite da probate neki od ovih modela, najbolje bi bilo da ga na nekoliko dana iznajmite kod rent a car agencije kao što je Menadžer, odete sa njim na put ili ga malo vozite po gradu, da vidite da li vam odgovara. Tako možete da testirate sve, kako potrošnju, tako i udobnost, i okretnost u vožnji, a uz to i da proverite koliko u njega možete da smestite putnika, kao i tereta.

Jer kada kupujete automobil koji nameravate da koristite kao osnovno sredstvo za rad, sve to je daleko važnije nego prilikom kupovine vozila za sebe i svoju porodicu. A za sva pitanja u vezi sa iznajmljivanjem, naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas.

 

Fotografije: YouTube.com

Pročitajte i ove tekstove


Kako prepoznati neispravne ležajeva na točkovima?


Kako prepoznati neispravne ležajeva na točkovima?
29   0
Točkovi na vozilima su složen sistem sastavljeni od mnoštva delova. Jedna od veoma važnih komponenti su svakako i ležajevi. Oni dugo traju i ne kvare se često, ali kada se pokvare vožnja postaje nesigurna i opasna. Postoje simptomi koji vozačima na vreme ukazuju da nešto nije u redu sa ležajevima na njihovim vozilima.

Detaljnije

Da li turizam diktira uspeh i rast rent a car industrije?


Da li turizam diktira uspeh i rast rent a car industrije?
78   0
Turizam i rent-a-car industrija su međusobno povezani sektori koji često deluju u simbiozi, oblikujući i usmeravajući jedan drugi. Početak njihovog razvoja može se pratiti unazad kroz istoriju globalnog putovanja i ekonomske evolucije. Turizam je započeo kao putovanje iz verskih, obrazovnih ili trgovinskih razloga, a tokom vremena postao je ključna industrija za mnoge zemlje. Razvoj saobraćaja, komunikacije i globalizacija dodatno su pojačali uticaj turizma na ekonomiju. Uz porast turizma, raste i potreba za pokretljivošću kod ljudi,  što je dovelo do procvata rent a car industrije.

Detaljnije

Da li su električni automobili bezbedni za vožnju tokom grmljavine?


Da li su električni automobili bezbedni za vožnju tokom grmljavine?
2806   0
Postoji mnogo mitova i pogrešnih uverenja o električnim automobilima, uglavnom zato što su relativno novi na tržištu. Ali, postoji jedno pitanje koje kopka mnoge vozače, a to je: Da li su električni automobili bezbedni za vožnju tokom grmljavine? Jer konačno, elektricitet se ne meša dobro s vodom, zar ne?

Detaljnije