• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Automobili koji su najpopularniji i najtraženiji u rent a car agencijama širom sveta

Uspeh svakog biznisa zavisi od kvaliteta usluga, poslovne politike, fleksibilnosti i naravno od sposobnosti da se prilagodite uslovima tržišta i zahtevima klijenata. U rent a car biznisu, poslednjih nekoliko godina bilo je dosta turbulencija, trebalo je izdržati period tokom pandemije, kada je biznis totalno stao i nije se nigde putovalo. Poslovanje rent a car agencija u u našoj zemlji je regulisano Zakonom o turizmu, članom 101. Predmet iznajmljivanja su dakle isključivo putnički automobili, a usluge rent a car agencija se vode kao turističke usluge. Vozila koja se iznajmljuju ne mogu da budu starija od pet godina. Osim toga  moraju da ispunjavaju uslove utvrđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Rent a car agencija je potrebno da ima bar najmanje tri registrovana vozila. Danas su cene rent a car vozila  u poređenju sa taksijem zaista pristupačne, pogotovo ako vam je auto potreban par dana. U svakom trenutku mate vozilo i krećete kada vi želite. Poprilično je lako obaviti  rezervaciju vozila. Danas se to završava  vrlo brzo uz internet pristup, malo guglanja  i par klikova. Svaka rent a car agencija nudi svoje usluge i preko sajtova i društvenih mreža. Ukoliko vam je potreban određen model automobila tada morate rezervisati na vreme. Cene zavise od vrste vozila i sezone, odnosno doba godine. Dakle ako iznajmljujete Renault Clio na dan potrebno je prosečno 35 evra, dok će Porsche Panamera koštati 6,7 puta više. 

Popularni modeli automobila u rent a car agencijama

Koji je model popularan i tražen zavisi od države, do države, pa i od kontinenta do kontinenta, ali su istraživanja koja su obuhvatila podatke iz 109 zemalja pokazala da su na prvom mestu modeli Volkswagen-a i Toyote. U Evropi je najčešći model automobila koji se rentira VW Polo. Tojota (Toyota) je dominantan auto u Severnoj  Americi i Aziji.  60% svih najmova upravo čine ovi modeli, a najpopularniji model je Toyota Yaris. Naravno postoje u nekim mondenskim mestima rent a car agencije u kojima možete iznajmiti najluksuznije modele.

Monako je na primer mesto koje je poznato po spoju lepote prirode, arhitekture i luksuza. Domaćin je raznih međunarodnih događaja kao što su Velika nagrada Formule 1, Televizijski festival, Monte Carlo International Show. Turisti mogu da iznajme neka od najskupljih automobila, Ferrari Monaco je najpoznatiji. Naši ljudi, najviše iznajmljuju automobile kada treba da idu na odmor. Zapravo već duže vreme ekonomičnije je iznajmiti automobil kada je to potrebno, otići na letovanje ili na vikend jer svoje vozilo treba održavati, troškovi su sve veći, od goriva do osiguranja, registracije... U letnjim mesecima je veća potražnja  u odnosu na druga godišnja doba.

Ko su najčešći klijenti rent a car agencija?

Najčešći klijenti svake rent a car agencije su turisti i poslovni ljudi. Često klijenti, naročito turisti ne znaju koji auto da izaberu, ali svi zaposleni u našim poslovnicama će se maksimalno potruditi da pronađu vozilo koje odgovara vašim potrebama. To pre svega zavisi od željene destinacije do koje idete, broja putnika, budžeta. Svaka agencija ima različit vozni park, tako da možete birati od malih gradskih automobila, pa sve do SUV i luksuznih vozila.

Ukoliko na put idete sa porodicom trebaće vam zasigurno neki komforniji model koji ima više mesta i za putnike i za prtljag. Mali gradski automobil je logično rešenje kada putujete sami i ako će vam uglavnom trebati za vožnju po gradu. U svetu već duže vreme postoji trend da se sve više  ljudi odlučuje da iznajmi željeni automobil od rent a car agencija umesto da kupi sopstveni auto. Tako da biznis rentiranja postaje jedna od usluga koja ima  najbrži rast. Neke procene su da dostiže čak 22 miliona pojedinačnih iznajmljivanja godišnje. Vozila se mogu iznajmiti na samo nekoliko sati, nekoliko dana, meseci ili godinu ( dugoročni najam).

U našoj rent a car agenciji nudimo Vam nove, pouzdane i komforne automobile, pogodne, kako za gradsku, tako i za vožnju van grada, medju kojima su i vozila renomiranih proizvodjača kao što su Chevrolet, Opel, Renault i mnoge druge marke širom sveta poznate po svom kvalitetu, ekonomočnosti i udobnosti.

Pročitajte i ove tekstove


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?
91   0
Bolna leđa, ukočen vrat, bolna ramena, da li vam to zvuči poznato? Svakodnevno truckanje, cimanje, vožnja do posla i nazad, mogu uticati na vaše telo. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se pitanjem zašto je položaj u kome vozite toliko važan?

Detaljnije

5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima


5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima
145   0
Egzotični brendovi automobila postoje već decenijama. Vrhunski proizvođači automobila kao što su Bentli, Ferari, Rols-Rojs, Maserati i Aston Martin daju sve od sebe da sačuvaju svoje najupečatljivije modele. Mnogi od ovih brendova imaju za cilj da dosegnu ekskluzivnu publiku, i proizvode se u ograničenom broju, za kupce sa dubokom džepom. Ovih 5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima su upravo takvi. Hajde onda da vidimo koji su ti, koji su dospeli na ovu listu…

Detaljnije

3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje


3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje
119   0
Održavanje automobila je ključno za sigurnost i pouzdanost vozila. Redovno održavanje vašeg automobila pomoći će vam da sprečite kvarove i troškove popravke, a ujedno će vam omogućiti i da produžite vek trajanja vašeg vozila. Evo tri najvažnija saveta za održavanje automobila, kao i nekoliko primera najčešćih grešaka vozača koje prave kad je u održavanje vozila.

Detaljnije