• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Automobili koji su najpopularniji i najtraženiji u rent a car agencijama širom sveta

Uspeh svakog biznisa zavisi od kvaliteta usluga, poslovne politike, fleksibilnosti i naravno od sposobnosti da se prilagodite uslovima tržišta i zahtevima klijenata. U rent a car biznisu, poslednjih nekoliko godina bilo je dosta turbulencija, trebalo je izdržati period tokom pandemije, kada je biznis totalno stao i nije se nigde putovalo. Poslovanje rent a car agencija u u našoj zemlji je regulisano Zakonom o turizmu, članom 101. Predmet iznajmljivanja su dakle isključivo putnički automobili, a usluge rent a car agencija se vode kao turističke usluge. Vozila koja se iznajmljuju ne mogu da budu starija od pet godina. Osim toga  moraju da ispunjavaju uslove utvrđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Rent a car agencija je potrebno da ima bar najmanje tri registrovana vozila. Danas su cene rent a car vozila  u poređenju sa taksijem zaista pristupačne, pogotovo ako vam je auto potreban par dana. U svakom trenutku mate vozilo i krećete kada vi želite. Poprilično je lako obaviti  rezervaciju vozila. Danas se to završava  vrlo brzo uz internet pristup, malo guglanja  i par klikova. Svaka rent a car agencija nudi svoje usluge i preko sajtova i društvenih mreža. Ukoliko vam je potreban određen model automobila tada morate rezervisati na vreme. Cene zavise od vrste vozila i sezone, odnosno doba godine. Dakle ako iznajmljujete Renault Clio na dan potrebno je prosečno 35 evra, dok će Porsche Panamera koštati 6,7 puta više. 

Popularni modeli automobila u rent a car agencijama

Koji je model popularan i tražen zavisi od države, do države, pa i od kontinenta do kontinenta, ali su istraživanja koja su obuhvatila podatke iz 109 zemalja pokazala da su na prvom mestu modeli Volkswagen-a i Toyote. U Evropi je najčešći model automobila koji se rentira VW Polo. Tojota (Toyota) je dominantan auto u Severnoj  Americi i Aziji.  60% svih najmova upravo čine ovi modeli, a najpopularniji model je Toyota Yaris. Naravno postoje u nekim mondenskim mestima rent a car agencije u kojima možete iznajmiti najluksuznije modele.

Monako je na primer mesto koje je poznato po spoju lepote prirode, arhitekture i luksuza. Domaćin je raznih međunarodnih događaja kao što su Velika nagrada Formule 1, Televizijski festival, Monte Carlo International Show. Turisti mogu da iznajme neka od najskupljih automobila, Ferrari Monaco je najpoznatiji. Naši ljudi, najviše iznajmljuju automobile kada treba da idu na odmor. Zapravo već duže vreme ekonomičnije je iznajmiti automobil kada je to potrebno, otići na letovanje ili na vikend jer svoje vozilo treba održavati, troškovi su sve veći, od goriva do osiguranja, registracije... U letnjim mesecima je veća potražnja  u odnosu na druga godišnja doba.

Ko su najčešći klijenti rent a car agencija?

Najčešći klijenti svake rent a car agencije su turisti i poslovni ljudi. Često klijenti, naročito turisti ne znaju koji auto da izaberu, ali svi zaposleni u našim poslovnicama će se maksimalno potruditi da pronađu vozilo koje odgovara vašim potrebama. To pre svega zavisi od željene destinacije do koje idete, broja putnika, budžeta. Svaka agencija ima različit vozni park, tako da možete birati od malih gradskih automobila, pa sve do SUV i luksuznih vozila.

Ukoliko na put idete sa porodicom trebaće vam zasigurno neki komforniji model koji ima više mesta i za putnike i za prtljag. Mali gradski automobil je logično rešenje kada putujete sami i ako će vam uglavnom trebati za vožnju po gradu. U svetu već duže vreme postoji trend da se sve više  ljudi odlučuje da iznajmi željeni automobil od rent a car agencija umesto da kupi sopstveni auto. Tako da biznis rentiranja postaje jedna od usluga koja ima  najbrži rast. Neke procene su da dostiže čak 22 miliona pojedinačnih iznajmljivanja godišnje. Vozila se mogu iznajmiti na samo nekoliko sati, nekoliko dana, meseci ili godinu ( dugoročni najam).

U našoj rent a car agenciji nudimo Vam nove, pouzdane i komforne automobile, pogodne, kako za gradsku, tako i za vožnju van grada, medju kojima su i vozila renomiranih proizvodjača kao što su Chevrolet, Opel, Renault i mnoge druge marke širom sveta poznate po svom kvalitetu, ekonomočnosti i udobnosti.

Pročitajte i ove tekstove


Kako prepoznati neispravne ležajeva na točkovima?


Kako prepoznati neispravne ležajeva na točkovima?
29   0
Točkovi na vozilima su složen sistem sastavljeni od mnoštva delova. Jedna od veoma važnih komponenti su svakako i ležajevi. Oni dugo traju i ne kvare se često, ali kada se pokvare vožnja postaje nesigurna i opasna. Postoje simptomi koji vozačima na vreme ukazuju da nešto nije u redu sa ležajevima na njihovim vozilima.

Detaljnije

Da li turizam diktira uspeh i rast rent a car industrije?


Da li turizam diktira uspeh i rast rent a car industrije?
78   0
Turizam i rent-a-car industrija su međusobno povezani sektori koji često deluju u simbiozi, oblikujući i usmeravajući jedan drugi. Početak njihovog razvoja može se pratiti unazad kroz istoriju globalnog putovanja i ekonomske evolucije. Turizam je započeo kao putovanje iz verskih, obrazovnih ili trgovinskih razloga, a tokom vremena postao je ključna industrija za mnoge zemlje. Razvoj saobraćaja, komunikacije i globalizacija dodatno su pojačali uticaj turizma na ekonomiju. Uz porast turizma, raste i potreba za pokretljivošću kod ljudi,  što je dovelo do procvata rent a car industrije.

Detaljnije

Da li su električni automobili bezbedni za vožnju tokom grmljavine?


Da li su električni automobili bezbedni za vožnju tokom grmljavine?
2806   0
Postoji mnogo mitova i pogrešnih uverenja o električnim automobilima, uglavnom zato što su relativno novi na tržištu. Ali, postoji jedno pitanje koje kopka mnoge vozače, a to je: Da li su električni automobili bezbedni za vožnju tokom grmljavine? Jer konačno, elektricitet se ne meša dobro s vodom, zar ne?

Detaljnije