• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Kako da organizujete put do mora sa decom u rentiranom autu?

Rentiranje vozila više nije opcija samo za ljude sa dubokim džepom. Pristupačne cene i velika potreba i potražnja za vozilima približila je svima ovaj vid usluge. Iznajmljivanje automobila omogućava vam slobodno kretanje u svakom momentu. To znači da možete da posetite sva mesta, izletišta brzo i bez ikakvih problema. Sa iznajmljenim autom moći ćete maksimalno uživati u svom putovanju bez ikakvog dodatnog stresa. Mnogi ljudi i koji imaju u vlasništvu svoj auto se ipak odluče da npr za duže putovanje rentiraju vozilo. Tako smanje troškove, a dobiju sigurno, ispravno i novo vozilo. Nudimo Vam nove, pouzdane i komforne automobile, među kojima su i vozila renomiranih proizvođača kao što su Audi, Opel, Renault i mnoge druge marke širom sveta poznate po svom kvalitetu, ekonomočnosti i udobnosti.

Svako putovanje zahteva pripremu i plan.U svakom slučaju uvek je dobro da obezbedite više vremena za pripremu, kako ne biste bili nervozni neposredno pred put, naročito ako na put krećete sa decom znamo koliko je bitno da se sve ponese od hrane, grickalica, odeće, igračaka i ostalih rekvizita za odmor.

voznja sa decom u rentiranom autu

Kako organizovati put sa decom?

Deca uglavnom promene raspoloženje i postanu nervozna kada se oko njih dešava nešto na šta nisu navikli. Zato pre puta razgovarajte što više i objasnite šta ih sve očekuje i kako će se na odmoru zabavljati kako bi se kod dece razvio osećaj iščekivanja nečeg lepog i uzbudljivog.
Uvek rezervišite na vreme auto koji odgovara vašim potrebama. U sezoni godišnjih odmora su drugačiji režimi rada i uvek je najbolja opcija sve na vreme odabrati i rezervisati. Naravno kada putujete sa decom, rezervišite i smeštaj unapred. Najmanje što vam treba je  dodatna nervoza kad stignete na odredište, a tek treba da se traži smeštaj.

Kao što kod kuće dete vozite automobilom u sigurnosnom sedištu, isto treba da radite i ukoliko rentirate auto na odmoru sa decom.Duga putovanja nisu uvek zabavna, naročito ako se putuje sa malom decom. Naravno uz  odgovarajuću pripremu možemo da ga učinimo zabavnijim. Pakovanje je osnova svakog putovanja, zato uvek razmislite da i jednoj manjoj torbi držite rezervnu odeću za presvlačenje, pidžame, nešto od higijene koliko vam je dovoljno za put. Da ne morate tokom puta "kopati" po velikom koferu. Naravno ubruse i vlažne maramice držite na dohvat ruke sve vreme.Ima vozača koji više vole da voze noću. Mada kada u automobilu imate decu, onda je bolje da na put krenete u ranim jutarnjim satima.Deca tada još spavaju, a i ako tokom puta bude potrebe za nekom neplaniranom pauzom lakše ćete to učiniti tokom jutra nego noću, po mraku.

voznja sa decom u autu

Kako zabaviti decu tokom dugog putovanja?

Sigurni smo da će neki od navedenih saveta biti od pomoći dok ne stignete do odredišta. Deca su često nemirna tokom vožnje upravo zato što su uzbuđena zbog letovanja, tako da ih možete smiriti i pričama o plivanju, plažama i luna parkovima, šetnjama uz more koje vas čekaju na letovanju. Deca uglavnom imaju razvijen takmičarski duh. Zato započnite neku igru nadmetanja ili pogađanja.
Zabavite ih igricom "na slovo na slovo", asocijacijama, ili nekom sličnom mozgalicom koja će biti zabavna čitavoj porodici.
Za one roditelje čija deca vole da gledaju crtaće na mobilnom ili tabletu uvek imajte spremnu kolekciju omiljenih crtaća. To isto važi i za muziku naravno, pripremite pesmice koje ćete zajedno pevati tokom vožnje, koje inače slušate i volite kod kuće. Sa malo starijom decom  možete se upustiti u priču šta je to što vidite  napolju tokom puta, koji auto ili kamion prolazi pored vas, izmišljajte usputne priče, uputite ih u to kroz koja mesta prolazite.Dozvolite tokom puta i oni ishranu koja baš i nije preporučljiva sendviči, bombone i slatkiši (u umerenim količinama s obzirom na dugu vožnju).

Pravite pauze na zanimljivim mestima, to je jedan od najboljih načina da putovanje i odmor učinite  interesantnim i sebi i deci. Ponesite dosta malih igračaka i knjižica u kojima deca uživaju. Stari trik je skloniti deo igračaka na neko vreme, pa ih izvući u ključnom trenutku ( kada je dete nervozno ili plače). Ponesite one igračke za koje sigurno znate vaše dete i da ne može bez njih ili  kupite nešto novo što ćete detetu dati tokom puta kao iznenđenje.
Nadamo se da Vam je tekst koristio, srećan put! 

Pročitajte i ove tekstove


Zašto se javljaju vibracije tokom vožnje?


Zašto se javljaju vibracije tokom vožnje?
41   0
Vibracije u toku vožnje mogu da imaju negativne posledice po zdravlje vozača i putnika. Zato je veoma važno ne ignorisati ih nego na vreme otkriti pravi uzrok za njihovu pojavu i što pre ih otkloniti.

Detaljnije

Najčudniji zakoni o vožnji širom sveta


Najčudniji zakoni o vožnji širom sveta
119   0
Svaka nacija ima svoje načine ponašanja. Ali ko bi pomislio da saobraćajna pravila poznata širom sveta ne važe svuda, ili da postoje neka koja na prvi pogled deluju poprilično apsurdno? Pripremili smo vam listu najčudnijih zakona o vožnji širom sveta, pa ako smo vas zainteresovali, smestite se udobno i nastavite da čitate, jer nikad se ne zna kada može da vam zatreba...

Detaljnije

Amortizeri na vozilima i kada treba da se zamene


Amortizeri na vozilima i kada treba da se zamene
38   0
Amortizeri na vozilima imaju ulogu da održe stabilnost vozila i ublaže udarce kada se prelaze neravnine i rupe na putu. Vožnja sa neispravnim amortizerima je veoma rizična i neudobna i tada je potrebna što hitnija popravka ili njihova zamena.

Detaljnije