• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Kako se razvijao dizajn automobila?

Automobili su danas neizostavni deo života, jer se bez njih ne moze zamisliti funkcionisanje. Razvoj današnjih automobila je počeo 1886. godine u Nemačkoj. Prvi automobil je konstruisao i napravio Karl Benz, 3. jula 1886. u Mannheimu. Kratko nakon toga su i Gottlieb Daimler i Wilhelm Maybach u blizini Stuttgarta kao i Siegfried Marcus u Beču proizveli svoje verzije automobila. Od tih prvih automobila pa do današnjih savremenih modela koja se pokreću pomoću hibridne ili elektro tehnologije prošlo je 135 godina. Naravno kako su godine prolazile i tehnologija razvijala automobili su menjali svoj izgled, dizajn, namenu.

Izgled prvih automobila

Prvi automobil zvao se Benz Patent – Motorwagen. Uprkos  komplikovanom izgledu, ovaj auto je označio početak razvoja savremene auto industrije. Prvi automobil je imao tri točka i njime se upravljalo uz pomoć štapa. Jači trzaj vozača mogao je lako da dovede do prevrtanja i povređivanja.
Imao je jedan cilindar, kao i jednolitarski motor. Nije bio ni udoban ni brz, a obzirom da je imao rezervoar od svega 1, 5 litara, nije mogao ni da pređe veliku razdaljinu. Ipak, pored svih nedostataka, prvi automobil bio je revolucionaran izum, koji je dokazao da je motorizovani prevoz moguć.


Par godina nakon Benza svet je ugledao novi model, koji je stigao iz Velike Britanije. Reč je o Royal Enfildu, koji je imao čak dve konjske snage, kao i četiri točka. 
Prvi vozači susretali su se sa velikim izazovom već pri paljenju (paljenje je bilo na kurblu) jer su neretko pri obavljanju te radnje lomili ruku. Jedan od najprodavanijih prvih automobila bio je De Dion – Buton, koji se počeo 1883 . godine proizvoditi u Francuskoj.
Nedugo potom, i Amerikanici su imali svog predstavnika. To je bio Stevens – Duryea iz Massachusettsa, koji se bavio proizvodnjom automobila od 1901 . do 1915. Ford Motor Company, čiji je osnivač čuveni Henry Ford, izbacio je 1908 . godine model Ford T. Do 1927 . godine, kada je prestala njegova proizvodnja, polovina automobila u svetu bili su modeli T.

Cadilac Type 53 bio je prvi automobil koji se nije palio na kurblu, već uz pomoć ključeva. Upravo se baš on smatra za prvi moderan automobil, koji je odredio dalji razvoj auto industrije. Model Type 53 već sledeće godine 1917. zamenjen je novim, modelom Type 55. Ipak, ideje koje su korišćene na modelu Type 53 preuzeo je Britanac Herbert Austin, koji je 1905. godine osnovao Austin Motor Company.
Ova kompanija je 1922 . godine počela proizvodnju modela Austin 7, i to pod licencom BMW –a. Upravo je Austin 7 bio prekretnica u daljem razvoju auto industrije. Do 1939 . godine, proizvedeno je oko 290 000 ovih automobila.

Moderan dizajn današnjih automobila

Ford je uspeo da preživi “Veliku depresiju” i da iz nje izađe kao drugi najveći proizvođač na svetu. Henry Ford je nastavio da vodi kompaniju sve do svoje smrti u 83. godini (1947.) kada je komandu preuzeo njegov unuk Henry II. Model T je ostavio dubok trag koji je tek kasnije dobio na imenu i popularnosti. Sve do kraja Drugog svetskog rata publika je tražila naslednika u svetu i može se reći da ga je dobila u vidu Volkswagen “bube”. Modeli  koji su ostavili značajniji trag su Mini, Fiat 500 i Citroen 2CV.  Ford Model T je, 1999. godine, proglašen za automobil 20. veka iz liste među čak 700 kandidata.Trendovi su se godinama u dizajnu automobila menjali.

 

Od prvobitnog dizajna koji je inspirisan bio zaprežnim kolima pa do automobila današnjice i hi-tech dizajna prošlo je mnogo vremena.Sredinom 20.veka vozila su bila četvrtasta i oštrijih ivica i takav oblik vozila se zadržao do novog milenijuma.  Dve hiljadite godine donele su novi stil, eleganciju i zaobljene linije. Najnovija mišljenja dizajnera su da će budućnost doneti minimalizam. Fokus će biti prostrani enterijer za maksimalno uživanje u vožnji. Težnja proizvođača automobila je auto bez vozača. Dakle autonomna vozila koja će se kretati samostalno.

 Kakve dizajne automobila volite i šta mislite o novim trendovima koje nameće auto industrija?

Pročitajte i ove tekstove


Da li vaš auto zna kada ste pospani?


Da li vaš auto zna kada ste pospani?
143   0
Napredak u automobilskoj industriji dolazi daleko brže nego što većina nas misli. Nije lako pratiti sve te čudesne inovacije koje se danas ugrađuju u savremene automobile. Neka nedavna istraživanja potvrdila su da samo 63% kupaca modernih automobila zna za napredne (a dostupne) sisteme pomoći vozaču. Ako spadate u onih 37% koji nisu upućeni, šta mislite, da li vaš auto može da zna kada ste pospani? Odgovor je – o, da!

Detaljnije

Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila


Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila
261   0
U svetu i u našoj zemlji vlada nedostatak vozila za iznajmljivanje. Razlog je jednostvan – daleko veća potražnja od ponude. Može da se desi da morate da čekate vaše vozilo iil da dobijete zamensko. Kako da savladate teškoće u vezi nestašica vozila za iznajmljivanje pročitajte u sledećem tekstu

Detaljnije

Kakvo vozilo iznajmiti?


Kakvo vozilo iznajmiti?
773   0
Rent a car agencije imaju veliki izbor vozila koja mogu da zadovolje svačiju želju, stil i potrebu. Kada se klijent pojavi na šalteru agencije, trudi se da iz tog izbora izabere tip vozila koji je najbolji za njega i njegovo putovanje. U ovom tekstu možete da pročitate koje su osnovne klase vozila koje se i najviše traže

Detaljnije