• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Najbolji automobili za duža putovanja

Kada birate automobil za veće udaljenosti, treba razmisliti o nekoliko stvari. Udobnost je, očigledno, prioritet. Evropski putevi za podloge imaju i beton i asfalt, a na mostovima postoje i dilatacije koje mogu da ometaju kretanje automobila. U ovom tekstu, bavićemo se upravo najboljim automobilima za duža putovanja, pa ako vam upravo takav treba, nastavite da čitate.

Ono što je, pored udobnosti, itekako važno je i praktičnost. Velike su šanse da će vam trebati malo više prljaga, jer se na ovakva putovanja uglavnom ne ide na dan ili dva. Nisu svi prtljažnici iste veličine, tako da treba razmisliti na vreme, da biste mogli da smestite sav potreban prtljag i eventualno sportsku opremu.

Isto tako, i tehnologija postaje sve važnija. Ako putujete na veće udaljenosti, poželećete da budete sigurni da postoje opcije kao što su prilagodljivi tempomat, kao i upozorenje o mrtvom uglu i napuštanju trake, radi vaše, i sigurnosti ostalih putnika. Ovi sistemi su veoma korisni i služe kao pomoć vozaču, jer je na dužim putovanjima najbitnije da morate uvek biti budni, pa se preporučuju redovne pauze.

A evo i našeg izbora najboljih automobila za duža putovanja.

Najbolji što se tiče udobnosti – Skoda Superb

Skoda je još jedan brend koji konstantno pravi impresivne automobile. Superb je, na primer, veliki automobil koji nudi udobnost koja je zaista odlična. Prostor za noge pozadi je nepobediv, u odnosu na bilo kog rivala slične veličine, a ako izaberete karavan, imaćete i još veći prtljažnik.

Superb je neverovatno udoban, i veoma dobro reaguje na neravnine na putu. Svi putnici će se osećati opušteno i nesmetano, što je upravo ono što vam i treba na dužim putovanjima. Pored toga, Superb ne spada u najskuplje modele. Pogledajte tržište polovnih automobila i dočekaće vas mnoštvo ponuda. Sigurno ćete moći da ugrabite neki za sebe.

Najbolji na autoputu – Volvo XC90

Pored sigurnosti, Volvo pravi i veoma udobne automobile. To je zato što je usavršio umetnost pravljenja najudobnijih auto sedišta. Na kraju dugog putovanja, vaše telo će se osećati kao da je sedelo svega nekoliko minuta, o da, zaista to mislimo.

Možete izabrati bilo koji srednji ili veliki Volvo kao najbolji automobil za autoput, ali mi smo se opredelili za veliki SUV XC90, zbog njegovog visokog položaja sedenja, koji vam pruža bolji pogled na put ispred vas. Takođe, XC 90 je opremljen najnovijom sigurnosnom tehnologijom.

Ima Pilot Asist tehnologiju poluautonomne vožnje, koja drži automobil na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, i u sredini trake. Ovo je zaista velika pomoć na dugim putovanjima, jer skida deo opterećenja sa vozača. Naravno, to ne znači da se možete potpuno opustiti, ali svakako vožnju čini ugodnijom.

Najagilniji – BMW 5 Series

Postoji dobar razlog zašto BMW 5 Series hvale i kritičari i kupci. 5 Series je veliki, ali ima svu agilnost koju očekujemo od jednog BMW-a, pa je odličan za vožnju. U svakom trenutku se osećate potpuno angažovano, posebno kada napustite autoput i krenete na izazovnije seoske puteve. Na autoputu se zaista oseća kao kod kuće, „gutajući“ kilometre u potpunoj udobnosti.

Pomaže i to što mu je kabina lepo sastavljena, sa najkvalitetnijim materijalima i najnovijom tehnologijom, uključujući i satelitsku navigaciju sa informacijama o saobraćaju u realnom vremenu, koje vas usmeravaju oko žarišta zagušenja. Iznenađujuće je ekonomičan, sa 520d dizel verzijom koja može da pređe 25 km sa litrom goriva. Nije baš jeftin ako kupujete nov, ali polovan se može nabaviti i upola cene.

Najbolji GT (Gran Turismo) – Porsche Panamera

Ako vam novac nije veliki problem, pa možete da potrošite malo više za automobil sa ozbiljnim sportskim pedigreom, poželećete da imate Porsche Panamera. Ovo je limuzina sa četvoro vrata, što je samo pola priče. To je ipak Porsche, tako da deli isti inženjering koji je 911 učinio sportskim automobilom.

U vožnji ćete uživati jer je sportski i brz, sa V6 ili V8 motorom, koji mu pomaže da pokrije različite vrste terena ozbiljnim tempom. Kilometri autoputa „nestaju“ sa lakoćom, a da vožnja i dalje ostaje udobna. Njegova kabina je zaista posebno mesto za provođenje dužeg vremena, sa svim najnovijim tehnologijama i sedištima. Da, skup je, ali ovakav kvalitet i mora da košta.

Najbolji od najboljih automobila za putovanje – Mercedes-Benz S-Class kabriolet

Mercedes-Benz S-Class kabriolet je luksuzan automobil koji izaziva uzbuđenje u vožnji na otvorenom. Uz izbor V8 ili V12 motora, performanse su zastrašujuće za ovako veliki automobil. Međutim, možete ga voziti autoputem i uživati u tišini.

Prtljažnik mu nije masivan, ali je u redu za putovanje dve osobe. Možda ćete morati da razmislite još jednom ako budete želeli da povezete još nekoga jer, iako postoje dva zadnja sedišta, ona ne nude dovoljno prostora za noge, pa je bolje iskoristiti ih kao dodatni prostor za odlaganje.

Gledano unutra, kabina nudi pravo uživanje za boravak, jer je ukrašena mekom kožom i drvenim ukrasima. Sedišta daju odličnu podršku i udobnost, a mogu čak i da vam duvaju topli vazduh na vrat, kada je krov spušten. Za većinu nas je suludo preskup, ali, mnogo i nudi.

I za kraj...

Mnogi danas voze male gradske automobile, jer im tako više odgovara, a za putovanja iznajmljuju neke veće i udobnije kod rent a car agencija kao što je Menadžer. Kao što vidite, neke od ovih automobila imamo i mi u svom bogatom i šarolikom voznom parku.

Do proleća nije ostalo mnogo, a to je pravo vreme za neka lepa putovanja do evropskih prestonica, ili nekih drugih zanimljivih destinacija. Ako razmišljate o tome, planirajte i rezervišite svoje vozilo na vreme. Naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas.

Srećan put!

 

Fotografije: YouTube.com

 

Pročitajte i ove tekstove


Održavanje električnog automobila – sve što bi trebalo da znate


Održavanje električnog automobila – sve što bi trebalo da znate
41   0
Da li možda razmišljate o tome da se pridružite revoluciji zelenih automobila? Statistika pokazuje da u tome niste usamljeni. Kako neka od svetskih udruženja govore, ekološki modeli poslednjih godina postaju sve popularniji, i očekuje se da će se njihov broj s godinama samo povećavati. Zato smo za vas pripremili osnovne smernice o održavanju električnog automobila, i sve što bi trebalo da znate ukoliko se odlučite da kupite jedno takvo vozilo...

Detaljnije

Globalni izazovi u rent a car industriji


Globalni izazovi u rent a car industriji
59   0
Globalna rent-a-car industrija suočava se danas sa brojnim izazovima u poslovnom okruženju. Jedan od ključnih problema su promene  u navikama i zahtevima kada su u pitanju putovanja. Ono što je takođe aktuelno, sa porastom svesti o očuvanju životne sredine, postoji veći pritisak na kompanije da ponude ekološki prihvatljive opcije vozila.

Detaljnije

Stvari koje je poželjno da imamo sa sobom u slučaju prirodne katastrofe


Stvari koje je poželjno da imamo sa sobom u slučaju prirodne katastrofe
114   0
Živimo u vreme klimatskih promena koje kao posledicu imaju sve češću pojavu elementarnih nepogoda. Kako se zaštititi ukoliko vas zaesi neka dog ste na putu. Tako što ćete sa vama kao preventiva imati neke stvari i predmete.

Detaljnije