• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Medjunarodni dolasci - šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Praktični saveti kako primeniti Feng Shui pravila u automobilu

Mnogi veruju u moć Feng Shui pravila, a s obzirom na to da sve više vremena provodimo u automobilu i da nam je auto često druga kuća, treba razmotriti koliko Feng Shui može da pomogne. Ukoliko ste poslom vezani za auto onda je primena dobrog Feng Shui-a zaista odlična ideja. Feng Shui je drevna kineska koja povezuje čoveka sa prostorom u kome boravi.
Ako bismo želeli da prevedemo, Feng znači "vetar", a Shui "voda", u osnovi Feng Shui pomoću energije povezuje čoveka i njegovo okruženje, a svi principi uređenja su zasnovani na odnosu 5 elemenata. To su voda, drvo, vatra zemlja i metal. Ravnoteža i harmonija se postiže kad je odnos ovih elemenata produktivan. Po Feng Shui ovaj ciklus 5 elemenata se transformiše odnosno jedan element se pretvara u drugi i to uslovljava stvaranje pozitivne energije.
Ciklus počinje vodom (kišom) koja hrani drvo. Drvo pokreće element vatre. Vatra sagoreva drvo i pretvara ga u zemlju (pepeo). Zemlja sabija i formira sve vrste metala. Metal zatim  privlači i izvlači više vode (kiše) koja hrani drvo i ciklus počinje ispočetka. Pored ovih 5 elemanata, verovatno ste čuli u za Yin i Yang uticaj. To su dve različite energije, koje se međusobno dopunjuju i usaglašavaju i jednio zajedno čine celinu.

U nastavku teksta ćemo vam predložiti kako  u tako mali prostor koji imaju automobili uvesti harmoniju.

1. Stavite flašu vode u auto

Kao što smo već napomenuli u Feng Shui voda je veoma bitam element. Ona je simbol iskrenosti, odanosti, transparentnosti. Tako da bi po tom verovanju voda u kolima pomogla da vozači budu skoncentrisani i da bolje prate situaciju na putu. Takođe i da lakše podnesu stresne situacije koje donose gužve i čekanja. 

2. Obavezno redovno čišćenje stakla na prozorima

Prozori su oči automobila i tako ih treba tretirati. Ulaz sveže energije i provetravanje otvaranjem prozora je veoma bitno. Tako se uspostavlja balans i vladavina osvežavajuće energije koja ima lekovito dejstvo. Samo još jedno pravilo je da morate potpuno otvoriti prozor. Zatamnjena stakla na prozorima automobila nisu dobra po Feng Shui-u.

3. Redovno čistite unutrašnjost automobila

Redovno održavajte urednim prostor automobila. Naravno podrazumeva se i spoljašnjost. To znači brisanje, usisavanje i nikako nemojte zatrpavati auto papirima, otpacima ili nepotrebnim sitnicama. Gepek takođe mora biti uredan i čist.

4. Koristite Feng Shui amajlije za automobile

Najčešće se kao amajlija koristi crna kornjača. Ona se smatra uslovom da bi imali osećaj sigurnosti i kako bi putovanje bilo što ugodnije. Simbol sreće je kristalna kugla ili loptica koju možete okačiti na retrovizor. Izbegavajte plišane igračke u vidu opasnih životinja poput zmija, lavova, tigrova. To privlači negativnu energiju i simbolizuje smrt i ubijanje. Takođe nemojte koristite priveske za ključeve koje imaju oštre i šiljaste ivice (mač, nož)...

5. Koristite osveživače vazduha

Ispunite auto umirujućim mirisnim notama. Koristite prirodni tamjan. Takođe veoma su delotvorna esencijalna ulja. Miris mente ili limuna npr poboljšavaju koncentraciju dok recimo lavandu treba izbegavati jer umiruje.

6. Kada parkirate automobil u dvorištu nemojte da ga usmeriti ka kući

Ako je auto usmeren ka kući, verovanje po Feng Shui nauci je da će to izvlačiti pozitivnu energiju iz kuće. Tako da potrudite se da ispoštujete i ovo pravilo. Naravno da bi se uspostavila ravnoteža potrebno je neko vreme. 


Nadamo se da će vam ova pravila pomoći da vam vožnje budu ugodnije i da vas automobil lepo služi. Javite nam u komentarima kakvi su utisci posle uspostavljanja Feng Shui pravila. Vaš Menadžer rent a car. 

Pročitajte i ove tekstove


Kakve automobile biraju poslovni ljudi?


Kakve automobile biraju poslovni ljudi?
685   0
Poslovni automobili odnosno automobili koji se koriste u službi biznisa nisu samo prevozno sredstvo. Oni su definitivno i jasan pokazatelj statusa i uspeha. U klasifikaciji ovi automobili pripadaju  E-segmentu. Uprkos činjenici da se takvi modeli mogu naravno voziti i u privatne svrhe u svakodnevnom životu, češće se koriste u reprezentativne svrhe ili za službene potrebe.

Detaljnije

 Kako protiv smetnji u vožnji?


 Kako protiv smetnji u vožnji?
35   0
Vožnja može biti dosadna, a postoje toliko stvari koje se oko nas dešavaju i koje nas vrlo lako mogu omesti dok vozimo. To su smetnje u vožnji koje treba da izbegavamo: pričanje i slanje SMS poruka na mobilnom, jelo, gledanje pored puta i neobraćati pažnju na dešavanja na njemu, itd. Svaki vozač je ubeđen da je dovoljno vešt, ali ponekad je dovoljno samo nekoliko sekundi nepažnje da bi se desila nesreća.

Detaljnije

10 stvari koje tokom zime nikada ne bi trebalo da ostavljate u svom automobilu


10 stvari koje tokom zime nikada ne bi trebalo da ostavljate u svom automobilu
145   0
Svakodnevno u svojim automobilima zaboravljamo mnoge stvari. Neke i namerno ostavljamo, da bismo ih imali pri ruci, i ne bismo stalno morali stalno da ih nosimo do auta i vraćamo nazad, kući. Ali neke od njih ne podnose dobro zimske temperature, pa smo zato za vas pripremili spisak od 10 stvari koje tokom zime nikada ne bi trebalo da ostavljate u svom automobilu.

Detaljnije