• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Predlog za jednodnevni izlet sa decom iznajmljenim autom

Putovanje sa decom ume da bude naporno to će priznati svaki iskreni roditelj, posebno ako su deca u predškolskom uzrastu. Međutim, planiranje i dobra organizacija su pola posla, a ako ste inače avanturističkog duha uživaćete sigurno u svakom porodičnom putovanju. Odmor sa decom je uvek aktivan odmor, a pre nego što krene prava sezona letovanja, idealno je da tokom maja i juna obavite jednu generalnu probu, tako što ćete otići na jednodnevni izlet sa decom koji će biti posvećen samo njihovim aktivnostima i sadržaj prilagođen njihovim potrebama. Ako imate osetljive mališane koji teže podnose vožnju preduzmite mere predostrožnosti pre puta koje će biti od pomoći:

  • Nemojte davati detetu mleko i mlečne proizvode 
  • Dete može da pojede neki keksić, kreker, grisine i na taj način zavaraće osećaj gladi
  • Ako pije vodu to nikako ne sme da bude nalivanje, nego par manjih gutljaja pa pauza.
  • Muzika i omiljene pesmice su odlično rešenje 
  • Postoje i homeopatski lekovi u apoteci koje slobodno mogu koristiti deca i koji će sprečiti mučnine tokom vožnje.

Dakle, za jednodnevni izlet ne treba mnogo stvari, ponesite presvlake svakom i dobro raspoloženje. Evo naših predloga za izlete sa decom :

1. Bela Crkva

Jedna od najlepših opcija za jednodnevni izlet može biti i Bela Crkva sa čuvenim jezerima. Bela Crkva je gradić u južnom Banatu i jedno od najoosunčanijih naselja u našoj zemlji. Najveća atrakcija su definitivno jezera od kojih je najpoznatije Glavno, odnosno Gradsko, a zatim Šaransko, Šljunkarsko i Vračevgajsko... Ako ste se odlučili da dan provedete u ovom delu južnog Banata obiđite i Vršac, Vršačku kulu, ili ako ste samo za prirodu onda nek vaš izbor bude Deliblatska peščara koja je na samo 15km od Bele Crkve. Deca će definitivno biti oduševljena ovim specijalnim rezervatom prirode. Raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta na ovom prostoru je velika prirodna vrednost Balkana, ali i Evrope. Zaintrigirajte ih pričom o dinama koje se ovde mogu videti, po čemu je peščara poznata kao "Srpska Sahara".

2. Prirodnjački centar  Srbije Svilajnac

Definitivno će deca biti puna utisaka, jer ovakav koncept koji evo već sedam godina zasigurno predstavlja omiljenu porodičnu destinaciju je nešto što je odavno trebalo Srbiji. Možete uživati u 8 tematskih izložbi koje se nalaze u samom objektu, a jedna izložba je u samom Dino parku u modelu vulkana. Definitivno je Dino park najprivlačniji mališanima. Postavka dinosaurusa je zaista jedinstvena i modeli su autentični od kojih je najveća replika Diplodokusa dugačka 20 m, a visoka 11m. U sklopu prirodnjačkog centra je i restoran, igraonica, suvenirica i zaista je definitivno dovoljno sadržaja da se dan izuzetno kvalitetno provede. Ako ste pobornici ekološkog turizma, možete porodično iznajmiti bicikle i obići Svilajnac. U okviru centra je uveden sistem za iznajmljivanje bicikli koji je nazvan SVI BAJK. Na samoj biletarnici možete dobiti karticu za iznajmljivanje koja je besplatna ako ste posetioci prirodnjačkog centra.

3.Ljubičevo i Srebrno jezero

Ergela Ljubičevo je jedna od najstarijih ergela u Srbiji. Ovu ergelu pored Velike Morave u Požarevcu je 1860. godine osnovao knjaz Miloš Obrenović. Nalazi se na svega 5km od centra grada. Sam naziv Ljubičevo ovom imanju dao je sin kneza Miloša, Mihailo po svojoj majci knjeginji Ljubici. U Ljubičevu je u to vreme cilj bio da se unapredi konjarstvo od najboljih konjskih rasa. Danas je prva asocijacija na ergelu turističko sportska manifestacija koja se održava krajem leta pod nazivom "Ljubičevske konjičke igre". Ono što je danas deci glavna atrakcija je Mini avantura park. Napravljen od potpuno prirodnih materijala u prirodnom ambijentu je garancija da će deca imati mogućnost za bezbroj fizičkih aktivnosti. Moći će da provere svoju mentalnu snagu i fizičku izdržljivost uz napomenu da je park namenjen uzrastu dece od 5 do 12 godina. Na svega 30-ak kilometara od Požarevca je Srebrno jezero, biser srpskog turizma.

Srebrno jezero je definitivno jedno od najlepših jezera u Srbiji. Dugačko 14 kilometara i idealno za kupanje i sportove na vodi, a zajedno sa Dunavom od koga ga deli samo nasip, privlačno je i pecarošima, pa eto ideje ako nije dan za kupanje. Lepo uređeno šetalište, sa dosta sadržaja za najmlađe uz mini akva park je zasigurno dovoljan razlog da posetite porodično ovo turističko mesto. Ukoliko rešite da prenoćite onda ostaje dovoljno vremena za krstarenje do Golubačke tvrđave što će deca posebno pamtiti.

Uživajte u porodičnim trenucima ...Srećan put želi Vam Menadžer rent a car!

Pročitajte i ove tekstove


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?
91   0
Bolna leđa, ukočen vrat, bolna ramena, da li vam to zvuči poznato? Svakodnevno truckanje, cimanje, vožnja do posla i nazad, mogu uticati na vaše telo. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se pitanjem zašto je položaj u kome vozite toliko važan?

Detaljnije

5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima


5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima
145   0
Egzotični brendovi automobila postoje već decenijama. Vrhunski proizvođači automobila kao što su Bentli, Ferari, Rols-Rojs, Maserati i Aston Martin daju sve od sebe da sačuvaju svoje najupečatljivije modele. Mnogi od ovih brendova imaju za cilj da dosegnu ekskluzivnu publiku, i proizvode se u ograničenom broju, za kupce sa dubokom džepom. Ovih 5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima su upravo takvi. Hajde onda da vidimo koji su ti, koji su dospeli na ovu listu…

Detaljnije

3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje


3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje
119   0
Održavanje automobila je ključno za sigurnost i pouzdanost vozila. Redovno održavanje vašeg automobila pomoći će vam da sprečite kvarove i troškove popravke, a ujedno će vam omogućiti i da produžite vek trajanja vašeg vozila. Evo tri najvažnija saveta za održavanje automobila, kao i nekoliko primera najčešćih grešaka vozača koje prave kad je u održavanje vozila.

Detaljnije