• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Predlog za praznično prolećno putovanje iznajmljenim automobilom

Kraj aprila će nam uglavnom proći u praznovanju. Ukoliko planirate da par dana provedete van kuće daćemo vam predlog, vi samo rezervišite auto koji vam odgovara. Naše cene su na bazi sve uključeno, nema skrivenih troškova i nikakvih iznenađenja. Uverićete se, da je cena iznajmljivanja automobila pristupačnija nego što ste mislili kada sve troškove stavite na papir. Ukoliko ste tradicionalni tip, onda verovatno planirate putovanje za prvomajske praznike, a Uskrs dočekujete u svom domu. Nema ništa vrednije i dragocenije od okupljanja porodice za Uskrs, od toga da za Veliki petak farbamo jaja u porodičnom domu, jer je osećaj pripadnosti porodici nešto najdragocenije što imamo.

Koji god termin putovanja izaberete naša rent a car agencija vam stoji na raspolaganju. Činjenica je da se poslednjih godina pojavio novi trend proslavljanja Uskrsa. Kao da je čitav ovaj koncept potrošačkog društva neke tradicionalne, porodične vrednosti prebacio u drugi plan. Poslednji vikend u aprilu, odnosno prvomajski praznici su zato idealni da sebi date oduška i upoznate neko novo mesto, provedete vreme u prirodi i posetite neki novi turistički lokalitet.

Iznajmljenim automobilom do Fruške gore 

Fruška gora je od Beograda udaljena 75km, a od Novog Sada samo 25km. Automobilom do Fruške gore se dolazi iz tri pravca. Iz pravca Beograda, može se doći isključivanjem kod Rume sa autoputa Beograd-Zagreb. Drugi pravac je takođe iz Beograda preko Stare Pazove i Inđije i taj pravac je izuzetno živopisan. Uživaćete u vožnji i u prelepim pejzažima. Ovim putem stižete do Banstola, a zatim skrenuti levo i ići grebenom do Iriškog venca. Iz pravca Novog Sada, put za Rumu vodi kroz Petrovaradin ili Sremsku Kamenicu ka Iriškom vencu. Fruška gora je definitivno  jedna od turistički najrazvijenijih destinacija u Srbiji. Ova niska, ostrvska planina, smeštena je  u Sremu, a specifična je po tome što se u okviru nje nalazi i nacionalni park.

Fruška gora poseduje i izuzetnu kulturnu vrednost zahvaljujući velikom broju manastira i crkava ogromnog istorijskog značaja. Vredi upoznati ovu predivnu destinaciju zasigurno ćete imati  ispunjen, aktivan i kvalitetan odmor. Pećina Beli majdan, Ledinačko jezero, livada Kišelez, jezero Moharač, Iriški venac, nebrojeni vinogradi, izletišta, guste šume, samo su deo prirodnih lepota Fruške gore. Na ovom prostoru je veliki broj kulturnih spomenika, na njoj je nastalo 35 pravoslavnih manastira, većinom od 15. do 18. veka, od kojih je sačuvano 17.

Iznajmite auto i otkrijte fruškogorske manastire

Ono što turiste najviše privlači na Frupnoj gori su manastiri Srpske pravoslavne crkve. Nekada ih je bilo i vise ali nisu svi sačuvani, dok su neki nastali i u novije vreme. Dakle to su zadužbine srpskih vladarskih porodica, koji su raspoređeni po celoj planini. Fruškogorski manastiri su Beočin, Sremska Ravanica - Vrdnik, Velika Remeta, Grgeteg, Đipša, Jazak, Krušedol, Kuveždin, Mala Remeta, Novo Hopovo, Petkovica, Privina Glava, Rakovac, Staro Hopovo, Fenek i Šišatovac. U manastirima su boravili Vuk Stefanović Karadžić, Dositej Obradović, Filip Višnjić, Karađorđe i mnogi drugi, a bili su i inspiracija brojnim pesnicima iz ovih krajeva - Branko Radičević, Jovan Jovanović Zmaj, Milica Stojadinović Srpkinja, itd. Nacionalni park Fruška gora ima u svojoj ponudi veliki broj izletišta i dobro obeleženih pešačkih staza za koje nije potrebna vrhunska kondicija. Mnoge staze možete lagano preći i sa decom.

Dakle, ko voli aktivan odmor i šetnje kroz živopisne predele Fruška gora je idealna destinacija. Fruška gora je proglašena nacionalnim parkom 1960. Najviši vrh je Crveni čot, 539 metara nadmorske visine. Izletišta su takođe omiljena mesta na Fruškoj gori. Pomenućemo sami neke od izletišta Čortanovačka šuma, Stražilovo, Partizanski put, Iriški venac, Hopovo, Glavica, Popovica, Zmajevac, Testera...Pešačke staze su kružne i moguće je birati severnu i južnu rutu svake staze. Staze su prilagođene i za rekreativce i za sportiste. Neke su dužine par  kilometara pa sve do 111 km (fruškogorski ultra maraton plus), sa visinskim razlikama od 300 do 500 m.

Za kraj :


Iznajmite auto i iskoristite slobodne dane da svoju porodicu obradujte ovim zanimljivim putovanjem. Blizina Novog Sada, Sremskih Karlovaca će samo upotpuniti sadržaj odmora. Ispravnost svakog vozila proverava se pre svakog iznajmljivanja, tako da na put možete krenuti potpuno bezbrižno. Naša rent a car agencija vam želi srećan put!

Pročitajte i ove tekstove


Da li luksuzni automobili zaista privlače žene?


Da li luksuzni automobili zaista privlače žene?
86   0
Čini se da postoji opšte mišljenje da su žene generalno impresionirane momcima koji voze skupe automobile. Mnogi momci zaista veruju u to da imaju veće šanse kod dama ako voze egzotičan ili luksuzan auto. A da li je stvarno tako? Da li luksuzni automobili zaista privlače žene? Ostanite sa nama i saznaćete.

Detaljnije

Iznajmite automobil i upoznajte Ovčar Banju i Ovčarsko-kablarsku klisuru


Iznajmite automobil i upoznajte Ovčar Banju i Ovčarsko-kablarsku klisuru
71   0
Banje Srbije su poznate kao stari lečilišni i turistički centri, pa tako i Ovčar Banja ima dugu lečilišnu tradiciju, dok je turistički potencijal bio manje vidljiv. Srećom da se to poslednjih godina značajno promenilo i da sve više zaljubljenika u prirodu dolazi da upozna ovaj prostor. Tek od 2011. godine Ovčar Banja je priznata i dobija status banje. Minerlna voda Ovčar Banje ima temperaturu od 35-38ºC, po sastavu je jodna i slabo sumporovita. Ima velik spektar delovanja i preporučuje se za lečenje reumatizma, sportskih povreda, kožnih bolesti, povreda mišićnog tkiva i dr.

Detaljnije

Ostati bezbedan na putovanju


Ostati bezbedan na putovanju
80   0
Kada idemo na putovanje i na odmor, vrlo često zaboravimo na našu bezbednost. Ali preveliko opuštanje i nepažnja mogu dovesti do situacija koje ugrožavaju našu bezbednost. Da se ne bi to desilo potrebno je biti svesan opasnosti i preuzeti određene preventivne mere.

Detaljnije