• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Predlog za praznično prolećno putovanje iznajmljenim automobilom

Kraj aprila će nam uglavnom proći u praznovanju. Ukoliko planirate da par dana provedete van kuće daćemo vam predlog, vi samo rezervišite auto koji vam odgovara. Naše cene su na bazi sve uključeno, nema skrivenih troškova i nikakvih iznenađenja. Uverićete se, da je cena iznajmljivanja automobila pristupačnija nego što ste mislili kada sve troškove stavite na papir. Ukoliko ste tradicionalni tip, onda verovatno planirate putovanje za prvomajske praznike, a Uskrs dočekujete u svom domu. Nema ništa vrednije i dragocenije od okupljanja porodice za Uskrs, od toga da za Veliki petak farbamo jaja u porodičnom domu, jer je osećaj pripadnosti porodici nešto najdragocenije što imamo.

Koji god termin putovanja izaberete naša rent a car agencija vam stoji na raspolaganju. Činjenica je da se poslednjih godina pojavio novi trend proslavljanja Uskrsa. Kao da je čitav ovaj koncept potrošačkog društva neke tradicionalne, porodične vrednosti prebacio u drugi plan. Poslednji vikend u aprilu, odnosno prvomajski praznici su zato idealni da sebi date oduška i upoznate neko novo mesto, provedete vreme u prirodi i posetite neki novi turistički lokalitet.

Iznajmljenim automobilom do Fruške gore 

Fruška gora je od Beograda udaljena 75km, a od Novog Sada samo 25km. Automobilom do Fruške gore se dolazi iz tri pravca. Iz pravca Beograda, može se doći isključivanjem kod Rume sa autoputa Beograd-Zagreb. Drugi pravac je takođe iz Beograda preko Stare Pazove i Inđije i taj pravac je izuzetno živopisan. Uživaćete u vožnji i u prelepim pejzažima. Ovim putem stižete do Banstola, a zatim skrenuti levo i ići grebenom do Iriškog venca. Iz pravca Novog Sada, put za Rumu vodi kroz Petrovaradin ili Sremsku Kamenicu ka Iriškom vencu. Fruška gora je definitivno  jedna od turistički najrazvijenijih destinacija u Srbiji. Ova niska, ostrvska planina, smeštena je  u Sremu, a specifična je po tome što se u okviru nje nalazi i nacionalni park.

Fruška gora poseduje i izuzetnu kulturnu vrednost zahvaljujući velikom broju manastira i crkava ogromnog istorijskog značaja. Vredi upoznati ovu predivnu destinaciju zasigurno ćete imati  ispunjen, aktivan i kvalitetan odmor. Pećina Beli majdan, Ledinačko jezero, livada Kišelez, jezero Moharač, Iriški venac, nebrojeni vinogradi, izletišta, guste šume, samo su deo prirodnih lepota Fruške gore. Na ovom prostoru je veliki broj kulturnih spomenika, na njoj je nastalo 35 pravoslavnih manastira, većinom od 15. do 18. veka, od kojih je sačuvano 17.

Iznajmite auto i otkrijte fruškogorske manastire

Ono što turiste najviše privlači na Frupnoj gori su manastiri Srpske pravoslavne crkve. Nekada ih je bilo i vise ali nisu svi sačuvani, dok su neki nastali i u novije vreme. Dakle to su zadužbine srpskih vladarskih porodica, koji su raspoređeni po celoj planini. Fruškogorski manastiri su Beočin, Sremska Ravanica - Vrdnik, Velika Remeta, Grgeteg, Đipša, Jazak, Krušedol, Kuveždin, Mala Remeta, Novo Hopovo, Petkovica, Privina Glava, Rakovac, Staro Hopovo, Fenek i Šišatovac. U manastirima su boravili Vuk Stefanović Karadžić, Dositej Obradović, Filip Višnjić, Karađorđe i mnogi drugi, a bili su i inspiracija brojnim pesnicima iz ovih krajeva - Branko Radičević, Jovan Jovanović Zmaj, Milica Stojadinović Srpkinja, itd. Nacionalni park Fruška gora ima u svojoj ponudi veliki broj izletišta i dobro obeleženih pešačkih staza za koje nije potrebna vrhunska kondicija. Mnoge staze možete lagano preći i sa decom.

Dakle, ko voli aktivan odmor i šetnje kroz živopisne predele Fruška gora je idealna destinacija. Fruška gora je proglašena nacionalnim parkom 1960. Najviši vrh je Crveni čot, 539 metara nadmorske visine. Izletišta su takođe omiljena mesta na Fruškoj gori. Pomenućemo sami neke od izletišta Čortanovačka šuma, Stražilovo, Partizanski put, Iriški venac, Hopovo, Glavica, Popovica, Zmajevac, Testera...Pešačke staze su kružne i moguće je birati severnu i južnu rutu svake staze. Staze su prilagođene i za rekreativce i za sportiste. Neke su dužine par  kilometara pa sve do 111 km (fruškogorski ultra maraton plus), sa visinskim razlikama od 300 do 500 m.

Za kraj :


Iznajmite auto i iskoristite slobodne dane da svoju porodicu obradujte ovim zanimljivim putovanjem. Blizina Novog Sada, Sremskih Karlovaca će samo upotpuniti sadržaj odmora. Ispravnost svakog vozila proverava se pre svakog iznajmljivanja, tako da na put možete krenuti potpuno bezbrižno. Naša rent a car agencija vam želi srećan put!

Pročitajte i ove tekstove


Kako da Vaš automobil izgleda posebno i jedinstveno sa malim ulaganjima?


Kako da Vaš automobil izgleda posebno i jedinstveno sa malim ulaganjima?
31   0
U današnjem možemo slobodno reći materijalističkom svetu, automobil nije samo prevozno sredstvo već i odraz naše ličnosti. Imati jedinstven automobil je nešto što vas izdvaja iz mase i pokazuje kreativnost. Dok novi automobili često dolaze sa visokim troškovima, postoje jednostavni načini da se osveži izgled vozila bez velikih ulaganja. Personalizacija automobila ne samo da će unaprediti njegov izgled, već će i povećati vaše uživanje u vožnji.

Detaljnije

Kineska dominacija u globalnoj autoindustriji


Kineska dominacija u globalnoj autoindustriji
298   0
Kineski električni automobili brzo preuzimaju primat u globalnoj autoindustriji, šokirajući zapadne proizvođače svojom kvalitetom, dizajnom, inovacijama i niskim cenama. Ovaj razvoj bio je posebno vidljiv na sajmu automobila u Šangaju, gde su kineski električni automobili impresionirali prisutne stručnjake. Kina je sada najveći svetski izvoznik automobila, nadmašivši Japan i Nemačku. Ova brza ekspanzija postavlja izazove za zapadne zemlje, koje će se suočiti sa oštrom konkurencijom, posebno na tržištima u razvoju, gde kineski automobili već dominiraju.

Detaljnije

RAZLOZI ZA POJAVU PRESKAKANJA PALJENJA


RAZLOZI ZA POJAVU PRESKAKANJA PALJENJA
98   0
Preskakanje paljenja je kvar koji se dešava kada izostanu eksplozije gorivne smeše u cilindrima motora. Uzoroci mogu da budu razni, ali kada se desi ovakav kvar ne sme da se ignoriše zato što može da vodi ka većim kvarovima motora.

Detaljnije