• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Medjunarodni dolasci - šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Problemi sa sistemom upravljanja kod vozila

Kontrola nad vozilom je važna kako za sopstvenu tako i za bezbednost svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Kada se jave poteškoće sa okretanjem volana, ta bezbednost je već stavljena na kocku i vlasnik takvog vozila mora što pre da preduzme neophodne i hitne mere kako bi rešio problem. Dok ne bude prekasno.

 

Sistem za upravljanje kod vozila

Postoje više razloga zašto se javljaju problemi sa upravljanjem i kočenjem volana.

Kod različitih vozila postoje različiti sistemi upravljanja. Koji se sistem koristi zavisi od modela vozila i godišta njegove proizvodnje. Stariji modeli obično imaju mehaničke ili hidraulične sisteme, dok savremeni automobili imaju takozvano servo upravljanje.

 

Kako radi sistem servo upravljanja?

Princip rada sistema upravljanja je uspostavljanje veze između volana i prednjih točkova vozila. Ta veza omogućuje da se i najmanje pomeranje volana prenese na točkove i tako kontroliše kretanje vozila.

Kod starijih vozila ta veza je mehanička, dok su kod servo upravljanja u sistem dodati komponente elektronike i električni motor koji pomažu vozaču da lakše “vrti volan” i upravlja vozilom.

Senzori detektuju obrtni momenat i položaj letve upravljača, na osnovu čega kompjuter računa potrebnu snagu koja se preko elektro motora prenosi na upravljačku letvu volana.

Vozila imaju i mehaničku vezu koja služi kao rezerva u slučaju kvara na nekoj od komponenti sistema. Ukoliko se desi kvar na sistemu servo upravljanja okretanje volana postaje otežano a ponekad i nemoguće.

Da pogledamo koji su najčeši kvarovi

 

Razlozi zašto se volan teško okreće

Loš pritisak u gumama

Na početku da pomenemo razlog za lošu kontrolu vozila koji nije izazvan kvarom u sistemu upravljanja – loše napumpani pneumatici.

Iako na prvi pogled ne izgleda kao verovatan uzrok za krutost volana, premali ili preveliki pritisak u gumama i te kako utiče na upravljivost. Utiče i nejednak pritisak u različitim gumama. Razlika u pritiscima između prednjih i zadnjih guma može da dovede do (malog ali značajnog) naginjanja automobila, što se oseća na volanu i utiče na kontrolu upravljanja i pri malim i pri velikim brzinama.

Zato, ukoliko se javi problem teškog okretanja volana, prvo proverite pritisak u gumama. Ako je on kako treba, problem je na drugom mestu.

 

Kaiš servo upravljača je labav ili oštećen

Kaiš servo upravljača je jedan od najvažnijih delova sistema upravljanja jer omogućava rad servo pumpe.

Ovi se kaiševi tokom vremena istroše jer su u stalnoj upotrebi u uslovima velikih temperatura i pritisaka, i trpe velika naprezanja.

Ukoliko se pod dejstvom ovih naprezanja kaiš olabavi, vozač će osetiti teškoće prilikom okretanja volana. Ignorisanje problema na kraju može da dovede do pucanja kaiša i upravljanje više neće biti moguće.

 

Istrošena letva upravljača

Letva upravljača je preko brojnih osovina i zglobova pričvršena za volan. Kao i svi delovi automobila koji se svakodnevno koriste, zupčanici, zglobovi i vratila se vremenom kvare.

Problemi sa letvom upravljača se javljaju dok je ona još uvek hladna odmah nakon pokretanja automobila. Kada se vozilo zagreje, problem je manje primetan zato što se mazivo razlije do svih delova i volan ponovo počinje da se kreće slobodno.

Većina vozača zbog toga zanemare problem, trošenje letve nastavlja da se pogoršava i na kraju priče može i da se slomi. Nadamo se da stvari neće otići tako daleko.

problemi sa sistemom upravljanja

Curenje tečnost servo upravljača

Tečnost servo upravljača je hidraulična tečnost koja kroz sistem upravljanja prenosi snagu i stvara pritisak koji omogućava lakšu kontrolu točkova.

Nisko nivo tečnosti u servo upravljaču je verovatno najčešći razlog za probleme pri upravljanju vozilima.

Ukoliko u sistemu postoji pukotina, neko crevo je labavo ili oštećeno, tečnost će malo po malo da curi, što na kraju može uzrokuje prestanak rada pumpe servo upravljača, pad pritiska i nemogućnost upravljanja autom.

Prvi znak teškog okretanja volana vozačima treba da bude signal za opasnost. Treba da se proveri nivo tečnosti, da se na vreme dopuni, proverite da li se ispod vozila stvaraju mrlje i barice, a ukoliko se gubljenje tečnosti nastavi, vozilo mora da pogleda majstor.

 

Zgusnuta tečnost servo upravljača

Prljavština koja se tokom vremena akumulira u rezervoaru servo upravljača može da uzrokuje veću gustinu hidraulične tečnosti.

Ona postaje viskoznija i ne može slobodno da prolazi kroz creva i ostale delove sistema upravljanja i samim time ti delovi ostaju bez potrebnog podmazivanja.

Volan postaje krut i teško se okreće, posebno pri malim brzinama.

Rešenje je kompletna zamena tečnosti. Preventivno, da bi se sprečilo njeno zgušnjavanje, rezervoar treba da se dopunjava.

 

Pokvarena pumpa servo upravljača

Kada se pumpa servo upravljača pokvari, pritisak u sistemu naglo pada i upravljanje postaje nemoguće. Volan još neko vreme može da se okreće, ali sa velikim naporom.

Rešenje problema je zamena servo pumpe.

 

Zaključak

Čak i najmanja poteškoća pri okretanju volana je razlog za uzbunu jer ukazuje da jedan ili više delova sistema upravljanja ne funkcioniše kako treba.

Ignorisanje problema može biti opasno, jer će vremenom on da bude sve gori i gori.

Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da otkrijete zašto se vaš volan teško okreće i pružio vam neophodne informacije kako da rešite problem.

 

Pročitajte i ove tekstove


Kakve automobile biraju poslovni ljudi?


Kakve automobile biraju poslovni ljudi?
685   0
Poslovni automobili odnosno automobili koji se koriste u službi biznisa nisu samo prevozno sredstvo. Oni su definitivno i jasan pokazatelj statusa i uspeha. U klasifikaciji ovi automobili pripadaju  E-segmentu. Uprkos činjenici da se takvi modeli mogu naravno voziti i u privatne svrhe u svakodnevnom životu, češće se koriste u reprezentativne svrhe ili za službene potrebe.

Detaljnije

 Kako protiv smetnji u vožnji?


 Kako protiv smetnji u vožnji?
35   0
Vožnja može biti dosadna, a postoje toliko stvari koje se oko nas dešavaju i koje nas vrlo lako mogu omesti dok vozimo. To su smetnje u vožnji koje treba da izbegavamo: pričanje i slanje SMS poruka na mobilnom, jelo, gledanje pored puta i neobraćati pažnju na dešavanja na njemu, itd. Svaki vozač je ubeđen da je dovoljno vešt, ali ponekad je dovoljno samo nekoliko sekundi nepažnje da bi se desila nesreća.

Detaljnije

10 stvari koje tokom zime nikada ne bi trebalo da ostavljate u svom automobilu


10 stvari koje tokom zime nikada ne bi trebalo da ostavljate u svom automobilu
145   0
Svakodnevno u svojim automobilima zaboravljamo mnoge stvari. Neke i namerno ostavljamo, da bismo ih imali pri ruci, i ne bismo stalno morali stalno da ih nosimo do auta i vraćamo nazad, kući. Ali neke od njih ne podnose dobro zimske temperature, pa smo zato za vas pripremili spisak od 10 stvari koje tokom zime nikada ne bi trebalo da ostavljate u svom automobilu.

Detaljnije