• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Medjunarodni dolasci - šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Sa našim vozilima do najlepših plaža u Srbiji

 

Naša zemlja iako ne izlazi na more, zahvaljujući izuzetnom bogatstvu reka i jezera,  se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupalištima. Ako ste se odlučili da ove godine preskočite odlazak na more, i leto provedete u Srbiji  predstavljamo vam najlepše plaže koje mogu biti idealno mesto za opuštanje tokom letnjih meseci. Naša rent a car agencija je tu da Vaše putovanje do odredišta protekne bezbedno i udobno, a na vama je da se opredelite za vozilo iz naše bogate flote. Letovanje u Srbiji takođe može biti zanimljivo i puno novih iskustava i avantura.

Daćemo vam predlog da posetite neke manje istražene plaže. Svi znamo za Štrand, Adu Ciganliju, Srebrno jezero, Palić... Mi smo izdvojili 5 manje poznatih plaža koje ćemo vam opisati u nastavku teksta.

Plaža Bela Stena

Bela Stena je plaža na ostrvu Forkontumac, koja počinje na 1159 km plovnog puta Dunava i završava se nа 1153 km, nizvodno od ušća reke Tamiš. Nalazi se na teritoriji grada Pančeva, a око 12 km je udaljena od centra Beograda.Na Beloj steni je sagrađeno oko 300 vikendica. Naseljen je samo početak ade, gde se nalazi i peščana plaža, restorani, dok se ostatak nalazi pod šumom. Jedini problem je što na Beloj steni nema pijaće vode ni kanalizacije.
Prevoz čamcima do Bele Stene je organizovan u letnjim mesecima iz Višnjice, Pančeva i iz vikend naselja Čapljin, koje se nalazi na levoj obali Dunava i do koga se stiže kolskim putem, isključenjem desno sa puta Beograd-Pančevo u delu kod nadvožnjaka.


plaza bela stena
 

Plaža Ženeva u Kraljevu

Ovaj deo grada, koji kraj Ibra ima lepo uređenu obalu, teren za odbojku na pesku, ribolovački klub, plažu za kupanje i prelepo šetalilište,  podseća pomalo na neko lepo uređeno mesto u Švajcarskoj.
Kafana „Ženeva“, po kojoj je ovaj deo Kraljeva i plaža na Ibru dobila ime, radila je sve do početka Drugog svetskog rata, a kasnije je tu bila najpre pinterska radionica, a potom i gradska pekara.Jedna od najlepših i najstarijih plaža na Ibru poznata je i po ograđenim terenom za odbojku na pesku. Svake godine, početkom avgusta ovde se održava najveći turnir u odbojci na pesku u regionu.


plaza zeneva kraljevo

 

Peskara u Zrenjaninu

Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala je peščana plaža  kao rezultat dugogodišnje eksploatacije peska. Na ovom prostoru locirana su tri jezera nazvana "Peskara" . Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju. Plansko uređenje  oko najvećeg jezera i privođenje nameni prostora kao gradskog kupališta počelo je još 2007.godine.Sadašnjem izgledu kupališta prethodili su obimni radovi na čišćenju dna jezera, uređenju obale, nasipanju peska, izgradnji komunalne infrastrukture i drugih sadržaja koji su u funkciji boravka nekoliko hiljada kupača. Kupalištem upravlja Javno preduzeće "Gradska stambena agencija" Zrenjanin i tokom sezone ovde je prisutna spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata. U planovima je i dalje uređenje i proširenje prostora. Ulaz na kupalište je besplatan.Peskara se nalazi pored Zrenjaninskog naselja Mužlja, blizu magistralnog puta Beograd-Zrenjanin.


peskara zrenjanin

Popova plaža u Zaječaru

Atraktivno kupalište Popova plaža nalazi se u Zaječaru. Na ovom prostoru se redovno  kosi trava i održavaju zelene površine, postoji sistem  što dodatno olakšava posao oko negovanja zelinila i cveća. 
U ovom delu grada je sređena i kompletna ulična rasveta, kako bi ovaj prostor bio funkcionalan i u večernjim satima.Popova  plaža, kako predanje kaže dobila je ime jer su se upravo tu šetali popovi i popadije.
Ovaj sportski kompleks, sadrži terene za košarku, skejt park,  teren za mali fudbal, odbojku i teniski teren, pa čak i teren za mini golf.

popova plaza zajecar

Bosa noga - Arilje


Plaža Bosa noga se nalazi na svega nekoliko kilometara od centra Arilja, a smeštena je tik uz Rzav, jednu od najčistijih reka u Evropi. Nudi različite sadržaje od početka maja, pa do oktobra.
Ima terene za odbojku na pesku, fudbal, stoni tenis, ali i veliku travnatu površinu na kojoj se održavaju koncerti poznatih rok grupa i tehno žurke. Ovo je samo jedna, najuređenija plaža na Rzavu, a postoji još sedam manjih

rzav .

Ostaje vam samo da izaberete vozilo i da iskoristite vikende na pravi način. Srbija nudi mnogo skrivenih lepota, a mi ćemo i u narednom periodu pisati o predlozima kuda da otputujete. Srećan put želi Vam rent a car Menadžer

Pročitajte i ove tekstove


Prednosti ugradnje parking senzora na vaš automobil


Prednosti ugradnje parking senzora na vaš automobil
125   0
Parking senzori se danas ugrađuju na kamione, građevinske mašine, ali i na automobile većih gabarita i limuzine. Možda mislite da vam je to nepotrebno jer ste majstor parkiranja ali, nikad se ne zna. Ponekad, trenutak nepažnje može poprilično da vas košta, a kad vam se to već desi, kasno je. Ali je i pravo vreme da razmislite o prednostima ugradnje parking senzora na vaš automobil.

Detaljnije

Kako je epidemija uticala na cenu polovnih vozila?


Kako je epidemija uticala na cenu polovnih vozila?
916   0
Tržište polovnih vozila takođe je doživelo turbulencije zbog epidemiološke situacije.  Najveći udar desio se tokom dva meseca vanrednog stanja, kada naravno skoro niko nije kupovao auto, a teško je bilo i registrovati auto. Ono što je primetno na našem tržištu da je od januara 2021. god ipak porasla prodaja polovnih vozila, čak neki podaci govore da je prodaja bolja u odnosu na isti period u 2019. god kada nije bilo  ove globalne situacije sa korona virusom.

Detaljnije

Saveti za bezbednu vožnju po magli


Saveti za bezbednu vožnju po magli
128   0
Jesen je na pragu a ona, kao što znate, donosi kišu, loše vremenske prilike i maglu, što znatno otežava uslove vožnje. Želeći da pomognemo pre svega onim svežim vozačima, pripremili smo neke savete za bezbednu vožnju po magli, za koje se nadamo da će vam biti od koristi u narednom periodu.

Detaljnije