• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Sa našim vozilima do najlepših plaža u Srbiji

 

Naša zemlja iako ne izlazi na more, zahvaljujući izuzetnom bogatstvu reka i jezera,  se može pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupalištima. Ako ste se odlučili da ove godine preskočite odlazak na more, i leto provedete u Srbiji  predstavljamo vam najlepše plaže koje mogu biti idealno mesto za opuštanje tokom letnjih meseci. Naša rent a car agencija je tu da Vaše putovanje do odredišta protekne bezbedno i udobno, a na vama je da se opredelite za vozilo iz naše bogate flote. Letovanje u Srbiji takođe može biti zanimljivo i puno novih iskustava i avantura.

Daćemo vam predlog da posetite neke manje istražene plaže. Svi znamo za Štrand, Adu Ciganliju, Srebrno jezero, Palić... Mi smo izdvojili 5 manje poznatih plaža koje ćemo vam opisati u nastavku teksta.

Plaža Bela Stena

Bela Stena je plaža na ostrvu Forkontumac, koja počinje na 1159 km plovnog puta Dunava i završava se nа 1153 km, nizvodno od ušća reke Tamiš. Nalazi se na teritoriji grada Pančeva, a око 12 km je udaljena od centra Beograda.Na Beloj steni je sagrađeno oko 300 vikendica. Naseljen je samo početak ade, gde se nalazi i peščana plaža, restorani, dok se ostatak nalazi pod šumom. Jedini problem je što na Beloj steni nema pijaće vode ni kanalizacije.
Prevoz čamcima do Bele Stene je organizovan u letnjim mesecima iz Višnjice, Pančeva i iz vikend naselja Čapljin, koje se nalazi na levoj obali Dunava i do koga se stiže kolskim putem, isključenjem desno sa puta Beograd-Pančevo u delu kod nadvožnjaka.


plaza bela stena
 

Plaža Ženeva u Kraljevu

Ovaj deo grada, koji kraj Ibra ima lepo uređenu obalu, teren za odbojku na pesku, ribolovački klub, plažu za kupanje i prelepo šetalilište,  podseća pomalo na neko lepo uređeno mesto u Švajcarskoj.
Kafana „Ženeva“, po kojoj je ovaj deo Kraljeva i plaža na Ibru dobila ime, radila je sve do početka Drugog svetskog rata, a kasnije je tu bila najpre pinterska radionica, a potom i gradska pekara.Jedna od najlepših i najstarijih plaža na Ibru poznata je i po ograđenim terenom za odbojku na pesku. Svake godine, početkom avgusta ovde se održava najveći turnir u odbojci na pesku u regionu.


plaza zeneva kraljevo

 

Peskara u Zrenjaninu

Na pet kilometara od centra Zrenjanina, nastala je peščana plaža  kao rezultat dugogodišnje eksploatacije peska. Na ovom prostoru locirana su tri jezera nazvana "Peskara" . Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju. Plansko uređenje  oko najvećeg jezera i privođenje nameni prostora kao gradskog kupališta počelo je još 2007.godine.Sadašnjem izgledu kupališta prethodili su obimni radovi na čišćenju dna jezera, uređenju obale, nasipanju peska, izgradnji komunalne infrastrukture i drugih sadržaja koji su u funkciji boravka nekoliko hiljada kupača. Kupalištem upravlja Javno preduzeće "Gradska stambena agencija" Zrenjanin i tokom sezone ovde je prisutna spasilačka služba, a posetioci mogu potražiti osveženje i u nekom od ugostiteljskih objekata. U planovima je i dalje uređenje i proširenje prostora. Ulaz na kupalište je besplatan.Peskara se nalazi pored Zrenjaninskog naselja Mužlja, blizu magistralnog puta Beograd-Zrenjanin.


peskara zrenjanin

Popova plaža u Zaječaru

Atraktivno kupalište Popova plaža nalazi se u Zaječaru. Na ovom prostoru se redovno  kosi trava i održavaju zelene površine, postoji sistem  što dodatno olakšava posao oko negovanja zelinila i cveća. 
U ovom delu grada je sređena i kompletna ulična rasveta, kako bi ovaj prostor bio funkcionalan i u večernjim satima.Popova  plaža, kako predanje kaže dobila je ime jer su se upravo tu šetali popovi i popadije.
Ovaj sportski kompleks, sadrži terene za košarku, skejt park,  teren za mali fudbal, odbojku i teniski teren, pa čak i teren za mini golf.

popova plaza zajecar

Bosa noga - Arilje


Plaža Bosa noga se nalazi na svega nekoliko kilometara od centra Arilja, a smeštena je tik uz Rzav, jednu od najčistijih reka u Evropi. Nudi različite sadržaje od početka maja, pa do oktobra.
Ima terene za odbojku na pesku, fudbal, stoni tenis, ali i veliku travnatu površinu na kojoj se održavaju koncerti poznatih rok grupa i tehno žurke. Ovo je samo jedna, najuređenija plaža na Rzavu, a postoji još sedam manjih

rzav .

Ostaje vam samo da izaberete vozilo i da iskoristite vikende na pravi način. Srbija nudi mnogo skrivenih lepota, a mi ćemo i u narednom periodu pisati o predlozima kuda da otputujete. Srećan put želi Vam rent a car Menadžer

Pročitajte i ove tekstove


Da li vaš auto zna kada ste pospani?


Da li vaš auto zna kada ste pospani?
143   0
Napredak u automobilskoj industriji dolazi daleko brže nego što većina nas misli. Nije lako pratiti sve te čudesne inovacije koje se danas ugrađuju u savremene automobile. Neka nedavna istraživanja potvrdila su da samo 63% kupaca modernih automobila zna za napredne (a dostupne) sisteme pomoći vozaču. Ako spadate u onih 37% koji nisu upućeni, šta mislite, da li vaš auto može da zna kada ste pospani? Odgovor je – o, da!

Detaljnije

Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila


Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila
261   0
U svetu i u našoj zemlji vlada nedostatak vozila za iznajmljivanje. Razlog je jednostvan – daleko veća potražnja od ponude. Može da se desi da morate da čekate vaše vozilo iil da dobijete zamensko. Kako da savladate teškoće u vezi nestašica vozila za iznajmljivanje pročitajte u sledećem tekstu

Detaljnije

Kakvo vozilo iznajmiti?


Kakvo vozilo iznajmiti?
773   0
Rent a car agencije imaju veliki izbor vozila koja mogu da zadovolje svačiju želju, stil i potrebu. Kada se klijent pojavi na šalteru agencije, trudi se da iz tog izbora izabere tip vozila koji je najbolji za njega i njegovo putovanje. U ovom tekstu možete da pročitate koje su osnovne klase vozila koje se i najviše traže

Detaljnije