• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Sličnosti i razlike rent a car i taksi prevoza

Svako putovanje bilo poslovno ili turističko zahteva i  podrazumeva dobru organizaciju puta. Retko ko voli pakovanje kofera i ono beskonačno proveravanje da li je sve tu i deo oko planiranja prevoza ako se ne putuje sopstvenim automobilom. Naravno različiti tipovi putnika imaju različite potrebe. i više vole slobodu, da imaju uvek na raspolaganju automobil, neko ne može da zamisli put bez sopstevnog vozila, a nekima je taksi prevoz jedina podrazumevana opcija. Kada se detaljno analiziraju usluge rent a car i usluga taksi prevoza neosporno je  da postoji dosta sličnosti.

Kada je u pitanju taksi, prednost je to što se može pozvati u bilo koje doba dana, rade 24h na dan. Ono što je najveći problem ove vrste usluge u velikim gradovima i turističkim centrima je čekanje. Kada su saobraćajni špicevi, ili kiša, utisak je da ne postoji nijedno slobodno taksi vozilo. Nasuprot tome kada iznajmite auto u rent a car agenciji  vozilo je uvek kod vas i ne gubite vreme na pozivanje i čekanje da taksi stigne.

U nastavku ćemo detaljnije predstaviti prednosti i mene obe vrste prevoza. Ono što korisnici taksi usluga najčešće navode kao najveću prednost je da ste  pošteđeni velikog stresa tokom vožnje automobila, u mestima koja vam nisu poznata : 

Rent a car VS Taxi

U Evropi  prvi taksi prevoz pojavio se još krajem 17. veka u Francuskoj i Engleskoj i to je bio naravno prevoz kočijama koje su vukli konji. 
U posleratnom periodu sredinom 40-ih godina 20.veka, Beograd nije zaostajao za evropskim prestonicama. Na beogradskim ulicama, se pojavljuje  pravi auto-taksi. Iz godine u godinu se  broj automobila i vozača samo  povećavao. Najzastupljenije marke automobila bile su Bjuik, Ševrolet, Citroen, Dodž, Krajsler i Ford.

iznajmljivanje vozila, rent a car

Ono što se danas izdvaja kao najveće prednosti u odnosu na iznajmljivanje vozila je sledeće:

  • Odlično rešenje za kratka, direktna putovanja odnosno za prevoz od tačke A do tačke B.
  • Drugi vas vozi i ne razmišljate o gužvi, vožnji i kako da stignete do odredišta
  • Nema brige o kvarovima, o tome koliko ima goriva i sl.

Taksi se ne isplati ako vam je potrebno da se odvezete na dužu relaciju. Svako čekanje se naplaćuje i pritom nema privatnosti kao kada iznajmite auto.
Rent a car prevoz je poslednjih decenija dobio na popularnosti i kod nas. Više se ne iznajmljuju automobili samo od aerodroma i do aerodroma već se iznajmljivanje automobila danas više podrazumeva kad su u pitanju poslovna i turistička putovanja. Kada iznajmite auto, bukvalno ste gospodari svog vremena. Auto možete izabrati prema katalogu koji svaka rent a car agencija predstavlja online. Tako da se rezervacija može uraditi online nekoliko dana ranije, tako da vam izabrano vozilo stoji na raspolaganju u dogovoreno vreme.

Da li je ekonomičnije iznajmiti auto?

Ako ste neko ko automobil ne koristi često, kupovina sopstvenog automobila nije baš dobra opcija. Sopstveni auto treba redovno održavati, kupovati i menjati delove, registrovati itd... Iznajmljivanje automobila je često najoptimalnije rešenje i kad su u pitanju poslovna putovanja. Kada renirate auto ne morate brinuti o bezbednosti, pouzdanosti, tehničkoj ispravnosti automobila. Svaka rent a car agencija ima flotu i klase vozila koje su prilagođene svačijem džepu i različitim potrebama klijenata.

iznajmljivanje vozila, rent a car

Procedura vraćanja iznajmljenog vozila je sasvim jednostavna, prilikom rezervacije ćete navesti kog dana ćete koristiti automobil, a potom se vozilo  vraća u ugovoreno vreme. Rentiranje automobila je isplativo i prilikom specijalnih prilika, kao što su venčanja, rođendani, godišnjice i sl. 

 U našem bogatom voznom parku, sigurno ćete  pronaći automobil po svom ukusu. Za sve ostale, eventualne nedoumice, naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas.

Srećan put, želi vam rent a car agencija Menadžer Express!

 

Pročitajte i ove tekstove


Prilagodite se vožnji: Saveti za uspešno iznajmljivanje i vožnju rent a car vozila


Prilagodite se vožnji: Saveti za uspešno iznajmljivanje i vožnju rent a car vozila
75   0
Rent a car agencije postaju sve popularnije jer pružaju praktičnost i različite opcije za iznajmljivanje vozila. One nude različite vrste automobila, uključujući kompaktne automobile, SUV-ove, luksuzne automobile, male gradske automobile i još mnogo toga, prilagođavajući se potrebama klijenata.

Detaljnije

Letnje i zimske gume – razlike i prednosti


Letnje i zimske gume – razlike i prednosti
38   0
Postoje letnje i zamske gume koje treba menajti kada za to dođe vreme. Osim što je zakonska obaveza, menjanje guma ima i niza prednosti.

Detaljnije

Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?
102   0
Bolna leđa, ukočen vrat, bolna ramena, da li vam to zvuči poznato? Svakodnevno truckanje, cimanje, vožnja do posla i nazad, mogu uticati na vaše telo. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se pitanjem zašto je položaj u kome vozite toliko važan?

Detaljnije