• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Sličnosti i razlike rent a car i taksi prevoza

Svako putovanje bilo poslovno ili turističko zahteva i  podrazumeva dobru organizaciju puta. Retko ko voli pakovanje kofera i ono beskonačno proveravanje da li je sve tu i deo oko planiranja prevoza ako se ne putuje sopstvenim automobilom. Naravno različiti tipovi putnika imaju različite potrebe. i više vole slobodu, da imaju uvek na raspolaganju automobil, neko ne može da zamisli put bez sopstevnog vozila, a nekima je taksi prevoz jedina podrazumevana opcija. Kada se detaljno analiziraju usluge rent a car i usluga taksi prevoza neosporno je  da postoji dosta sličnosti.

Kada je u pitanju taksi, prednost je to što se može pozvati u bilo koje doba dana, rade 24h na dan. Ono što je najveći problem ove vrste usluge u velikim gradovima i turističkim centrima je čekanje. Kada su saobraćajni špicevi, ili kiša, utisak je da ne postoji nijedno slobodno taksi vozilo. Nasuprot tome kada iznajmite auto u rent a car agenciji  vozilo je uvek kod vas i ne gubite vreme na pozivanje i čekanje da taksi stigne.

U nastavku ćemo detaljnije predstaviti prednosti i mene obe vrste prevoza. Ono što korisnici taksi usluga najčešće navode kao najveću prednost je da ste  pošteđeni velikog stresa tokom vožnje automobila, u mestima koja vam nisu poznata : 

Rent a car VS Taxi

U Evropi  prvi taksi prevoz pojavio se još krajem 17. veka u Francuskoj i Engleskoj i to je bio naravno prevoz kočijama koje su vukli konji. 
U posleratnom periodu sredinom 40-ih godina 20.veka, Beograd nije zaostajao za evropskim prestonicama. Na beogradskim ulicama, se pojavljuje  pravi auto-taksi. Iz godine u godinu se  broj automobila i vozača samo  povećavao. Najzastupljenije marke automobila bile su Bjuik, Ševrolet, Citroen, Dodž, Krajsler i Ford.

iznajmljivanje vozila, rent a car

Ono što se danas izdvaja kao najveće prednosti u odnosu na iznajmljivanje vozila je sledeće:

  • Odlično rešenje za kratka, direktna putovanja odnosno za prevoz od tačke A do tačke B.
  • Drugi vas vozi i ne razmišljate o gužvi, vožnji i kako da stignete do odredišta
  • Nema brige o kvarovima, o tome koliko ima goriva i sl.

Taksi se ne isplati ako vam je potrebno da se odvezete na dužu relaciju. Svako čekanje se naplaćuje i pritom nema privatnosti kao kada iznajmite auto.
Rent a car prevoz je poslednjih decenija dobio na popularnosti i kod nas. Više se ne iznajmljuju automobili samo od aerodroma i do aerodroma već se iznajmljivanje automobila danas više podrazumeva kad su u pitanju poslovna i turistička putovanja. Kada iznajmite auto, bukvalno ste gospodari svog vremena. Auto možete izabrati prema katalogu koji svaka rent a car agencija predstavlja online. Tako da se rezervacija može uraditi online nekoliko dana ranije, tako da vam izabrano vozilo stoji na raspolaganju u dogovoreno vreme.

Da li je ekonomičnije iznajmiti auto?

Ako ste neko ko automobil ne koristi često, kupovina sopstvenog automobila nije baš dobra opcija. Sopstveni auto treba redovno održavati, kupovati i menjati delove, registrovati itd... Iznajmljivanje automobila je često najoptimalnije rešenje i kad su u pitanju poslovna putovanja. Kada renirate auto ne morate brinuti o bezbednosti, pouzdanosti, tehničkoj ispravnosti automobila. Svaka rent a car agencija ima flotu i klase vozila koje su prilagođene svačijem džepu i različitim potrebama klijenata.

iznajmljivanje vozila, rent a car

Procedura vraćanja iznajmljenog vozila je sasvim jednostavna, prilikom rezervacije ćete navesti kog dana ćete koristiti automobil, a potom se vozilo  vraća u ugovoreno vreme. Rentiranje automobila je isplativo i prilikom specijalnih prilika, kao što su venčanja, rođendani, godišnjice i sl. 

 U našem bogatom voznom parku, sigurno ćete  pronaći automobil po svom ukusu. Za sve ostale, eventualne nedoumice, naše ljubazno osoblje uvek je tu za vas.

Srećan put, želi vam rent a car agencija Menadžer Express!

 

Pročitajte i ove tekstove


Zašto se javljaju vibracije tokom vožnje?


Zašto se javljaju vibracije tokom vožnje?
41   0
Vibracije u toku vožnje mogu da imaju negativne posledice po zdravlje vozača i putnika. Zato je veoma važno ne ignorisati ih nego na vreme otkriti pravi uzrok za njihovu pojavu i što pre ih otkloniti.

Detaljnije

Najčudniji zakoni o vožnji širom sveta


Najčudniji zakoni o vožnji širom sveta
119   0
Svaka nacija ima svoje načine ponašanja. Ali ko bi pomislio da saobraćajna pravila poznata širom sveta ne važe svuda, ili da postoje neka koja na prvi pogled deluju poprilično apsurdno? Pripremili smo vam listu najčudnijih zakona o vožnji širom sveta, pa ako smo vas zainteresovali, smestite se udobno i nastavite da čitate, jer nikad se ne zna kada može da vam zatreba...

Detaljnije

Amortizeri na vozilima i kada treba da se zamene


Amortizeri na vozilima i kada treba da se zamene
38   0
Amortizeri na vozilima imaju ulogu da održe stabilnost vozila i ublaže udarce kada se prelaze neravnine i rupe na putu. Vožnja sa neispravnim amortizerima je veoma rizična i neudobna i tada je potrebna što hitnija popravka ili njihova zamena.

Detaljnije