• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Šta mislite, koja su najprljavija mesta u automobilu?

Kada poredimo koliko su neki delovi automobila prljavi, obično ih poredimo sa toaletnom daskom. I zapravo, ovo je prilično dobro poređenje, s obzirom da nju doživljavamo kao nešto nehigijensko i prljavo, ali šta mislite, koja su najprljavija mesta u automobilu?

Recimo volan, auto sedišta ili dugme za vezivanje pojasa, što ne doživljavamo kao nešto posebno prljavo, a da li je stvarno tako? Pa i ne, ne na duge staze svakako. Naravno, ovo se razlikuje od zemlje do zemlje, uglavnom zbog razlika u klimi jer, što je toplija i vlažnija, to se klice lakše razmnožavaju!

Dakle, šta je ono na šta treba obratiti pažnju?

Kada je u pitanju skromna, gore pomenuta, toaletna daska, svesni smo da se može zaprljati, pa je redovno peremo jakim sredstvima koja ubijaju bakterije, dok unutrašnjost svog automobila sigurno ne čistimo tako revnosno. Jednim istraživanjem u SAD došlo se do zanimljivih rezultata koje oblasti u automobilu su najprljavije, kao i koji tip automobila, i koji tip vozača stvari čini još gorim.

Rezultati kažu da je najprljavija stvar u automobilu dugme za radio. Ovo i ne iznenađuje toliko, s obzirom na činjenicu da se ove male rotacione komande koriste vrlo često i da ih je prilično teško očistiti, što posebno važi za one koje imaju gumiranu neklizajuću završnu obradu.

Sledeći najprljaviji deo unutrašnjosti automobila na listi je sigurnosni pojas. Ovo, opet, ima mnogo smisla jer ga dodirnete najmanje dva puta, svaki put kada se vozite.

Slede komande za električne podizače stakala, volan, presvlake na sedištima držač za sitan novac (kod automobila koji ga imaju), zatim držači za čaše i na kraju, instrument tabla.

Kao što ste možda primetili, delovi unutrašnjosti koji se nalaze na ovoj listi su oni koji se najčešće dodiruju, tako da nije ni čudo da je kontrolna tabla poslednja na redu. Neke bakterije jesu nađene i na samoj ploči, ali ni izbliza onoliko kao na mestima koja su redovno hvatana masnim prstima.

 

 

U redu, to je situacija sa bakterijama, a šta je sa buđi?

O da, ova studija je takođe proveravala i postojanje buđi. Redosled na listi mesta na kojima je pronađena buđ skoro savršeno odgovaraju onom na bakterije, iako se dugme na radiju spušta tek na četvrtu poziciju, a na vrhu se nalazi pojas, dok je sledeća kvaka na vratima, koja nekim čudom nije ušla na listu bakterija.

A koji tipovi vozila su najizloženiji prljavštini?

Ostale informacije koje ova studija pruža idu jo malo više u detalje. Utvrđeno je da kada su u pitanju tipovi vozila, kombiji imaju najviše bakterija u unutrašnjosti, a slede ih terenci, pa tek onda limuzine, a što se tiče vlasnika, samci imaju prljavije automobile od oženjenih. Takođe, otkriveno je da su ženski automobili prljaviji od muških, kao i da oni u kojima se voze deca, imaju više bakterija i buđi u poređenju sa ostalima.

 

 

A mora li to tako?

Ono što je donekle zabrinjavajuće u vezi sa ovim je da je ostavljanje klica i spora plesni u automobilu životna činjenica. Bez obzira na to koliko ste dobro obavili posao pogađajući sva gore pomenuta problematična mesta, činjenica je da ih nikada nećete potpuno eliminisati, pa čak i ako ste nekim čudom uspeli sve da obrišete. Jednostavno, način korišćenja automobila je takav da se bakterije i plesni veoma brzo vraćaju na posao tako da, ma koliko se trudili da svoj auto držite čistim, nećete uspeti da ih se rešite u potpunosti.

A šta je sa automobilima koje dele više vozača ili se iznajmljuju?

Pomenućemo još jednu, potpuno drugačiju studiju koja je tražila iste problematične oblasti, ali se više fokusirala na automobile koje dele više vozača, kao i one koji se iznajmljuju kod rent a car agencija poput Menadžer-a. Odmah na početku, morate da znate da automobili koji se dele imaju u proseku oko tri puta više mikroba i gadnih stvari u poređenju sa iznajmljenim vozilima, pa čak i od prosečnog taksija.

Zanimljivo je da je ova studija pokazala da je sigurnosni pojas rent a car vozila imao znatno manje štetočina od volana ili menjača. Međutim, u slučaju automobila koji deli više vozača, sigurnosni pojas je imao mnogo više bakterija nego u iznajmljenom, ali najviše bakterija, čak pet puta više, imala su dugmad podizača stakala.

Studija ističe da su, za poređenje, taksiji prilično čisti. Naravno, nisu baš škripavo čisti, ali sa mnogo manjim brojem kolonija bakterija i drugim gadnim stvorenjima od bilo kog deljenog automobila.

Kao što vidite, rent a car vozila su čistija od većine privatnih, što je i logično, jer se čiste mnogo podrobnije i kvalitetnije. Za svakog sledećeg klijenta, automobil se detaljno čisti i steriliše, tako da bez straha možete da sednete za volan i uživate u putovanju.

I na kraju, kako to mi radimo…

 

 

Što se tiče agencije Menadžer, čišćenje i dezinfekcija vozila su u vreme pandemije korona virusa podignuti na još viši nivo, koji smo zadržali i sada, kada su sve mere predostrožnosti ukinute. Preostaje vam samo da iz našeg bogatog voznog parka odaberete automobil koji vam najviše odgovara, a ako ste u nedoumici, naše ljubazno osoblje je tu, da vam u tome pomogne. Srećan put i bezbednu vožnju želi vam rent a car agencija Menadžer.

Pročitajte i ove tekstove


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom
56   0
Strah od vožnje automobila, poznat kao vehofobija, predstavlja izazov za mnoge ljude širom sveta. Fobija od boravka u automobilu je nešto drugo i naziva se za amaksofobija. Strah od vožnje može biti dovoljno intenzivan da ljude odvraća od polaganja vozačkog ispita, ili čak, nakon što polože ispit, oni odluče da više ne voze. Razlozi za ovaj strah mogu biti mnogobrojni i raznovrsni, uključujući loša iskustva u prošlosti, generalnu anksioznost, nedostatak samopouzdanja, uticaj okoline i preopterećenost informacijama tokom vožnje.

Detaljnije

Najčešći kvarovi na vozilu


Najčešći kvarovi na vozilu
35   0
Problemi i kvarovi se mogu javiti na svakom vozilu nezavisno od modela, kvaliteta proizvodnje i održavanja. U početku se radi o malim znacima i smetnjama, ali kako vreme teče, a posebno ako se ignorišu i ne saniraju, ti kvarovi postaju sve veći i ozbiljniji, sve dok ne ugroze bezbednost vožnje. Kako se ne bi doveli u situaciju da ugroze svoju bezbednost, potrebno je da vozači redovno održavaju svoja vozila i da pravovremeno saniraju i najamanje kvarove.

Detaljnije

Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći


Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći
113   0
Vožnja od tačke A do tačke B je dovoljno jednostavan zadatak. Ali, da li vam se ikada desilo da ste izašli iz automobila negde na sredini puta, i shvatili da ste stigli dalje nego što ste mislili? Ili ste ikada završili na svom odredištu, a da niste mogli da se setite kako ste tamo stigli. U ovom tekstu bavimo se upravo pojavom koja je poznata kao hipnoza autoputa, a šta je to i kako je izbeći, saznaćete ako nastavite da čitate ovaj tekst...

Detaljnije