• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Zašto je sve veća potražnja za uslugama iznajmljivanja automobila putem interneta?

Delatnost iznajmljivanja vozila danas se smatra velikim biznisom. I dok su na samom početku razvoja ove industrije njihove usluge koristili šverceri i pljačkaši banaka, danas rent-a-car koriste poslovni ljudi, porodice, putnici i grupe studenata.
U ovom biznisu se na godišnjem nivou vrti oko 40 milijardi dolara. Kao i u svaki biznis, i u ovaj morate uložiti. S obzirom na to da poslujete s automobilima normalno je i da su ulaganja veća. Mane ovog biznisa su visoki troškovi osnivanja preduzeća i pozitivna računica u prvoj godini poslovanja. Međutim, potencijal za ostvarivanje višeg profita u budućnosti je veliki, treba samo biti dosledan i strpljiv.

Transformacije poslovanja zbog tehnološke revolucije

Tehnologija je kritična komponenta za  koju se očekuje da podstakne tržište tokom predviđenog perioda. Sve veće usvajanje informacione tehnologije transformiše industriju i omogućava operaterima da pružaju poboljšane usluge svojim kupcima/klijentima. То uključuje upotrebu optimizovanog upravljanja informacijama o preduzećima i klijentima i razvoj praktičnih aplikacija za internet rezervaciju. Povećanje prodaje pametnih telefona je još jedan vodeći faktor koji pokreće tržište. 

Zavisnost korisnika  od pametnih telefona je nezaustavljiva sve više iz godine u godinu. Telefone koristimo za obavljanje različitih aktivnosti  što je u mnogome doprinelo i da se usluge rent a car agencija poboljšaju i da se intenzivnira korišćenje ovog vida usluga.
Današnji potrošač ili korisnik usluga rent a car agencije želi brza rešenja. Kompanije za iznajmljivanje automobila moraju da prihvate sve tehnološke inovacije kako bi ostale relevantne na tržištu.


Zadovoljan klijent je centar poslovanja

Za većinu putnika iznajmljivanje automobila je isplativ i prikladan način putovanja, posebno sad a kad se agencije utrkuju da osmisle razne modele po sniženim cenama. Uslugama iznajmljivanja vozila smatra se najam automobila bez vozača. Posebna vrsta usluge je najam putničkih automobila sa uslugama vozača, odnosno limo service, koji se naravno više naplaćuje.
Cene najma vozila razlikuju se od modela do modela. Cena najma je manja ukoliko se vozilo iznamljuje na više od 3 dana.


Model automobila nije jedini faktor pri određivanju cene. I u ovom biznisu postoji nešto što zovemo “sezona”, pa će samim tim vozila u sezoni biti skuplja. 
Turisti su glavni klijenti rent a car agencija pa je zato leto i period najveće zarade uključujući naravno i period uskršnjih i novogodišnjih praznika. 
Druga ciljna grupa kada je ovaj posao u pitanju su definitivno poslovni ljudi.

Razne kompanije imaju potrebu za najmom automobila kada su u pitanju poslovna putovanja, a pojedine firme iznajmljuju vozila svojim zaposlenima na korišćenje. To je poslednjih godina postala učestala praksa, može se reći i trend u poslovnoj politici. Sa ovakvim preduzećima možete sklopiti razne vrste dogovora, dati im određene beneficije i popust na višemjesečno korišćenje, i tako osigurati sebi stalne mušterije. Sve veći broj odlučuje se za dugoročan najam vozila
Internet je doneo revolucionarni način na koji potrošači komuniciraju i stupaju u kontakt sa brendovima. Sve se može proveriti na internetu i iskustva klijenata i koliko agencija ima kredibilnosti.


Postupak iznajmljivanja vozila nekad je povezan sa čekanjem u redovima na šalterima i gubljenjem vremena i živaca. Umorni putnici nemaju puno energije za razumevanje svih onih podataka i ekstra opcija koje se nude u ugovorima i kojima ih zatrpavaju radnici na šalterima rent a car kompanija. Zato su pametni telefoni napravili revoluciju.  Pametni telefoni omogućuju online rezervacije tako što klijent popunjava obrazac a kompanija mu šalje kod za otključavanje autmobila koji ga čeka na obeleženom parkingu. Na ovaj način se preskaču redovi i klijent može da sedne u svoj unapred rezervisani automobil a da uopšte ne sretne službenike firme. Na ovaj način posedovanje šaltera na aerodromu i plaćanje ljudi koji ga opslužuju postaje nepotrebno.

Pročitajte i ove tekstove


Održavanje električnog automobila – sve što bi trebalo da znate


Održavanje električnog automobila – sve što bi trebalo da znate
40   0
Da li možda razmišljate o tome da se pridružite revoluciji zelenih automobila? Statistika pokazuje da u tome niste usamljeni. Kako neka od svetskih udruženja govore, ekološki modeli poslednjih godina postaju sve popularniji, i očekuje se da će se njihov broj s godinama samo povećavati. Zato smo za vas pripremili osnovne smernice o održavanju električnog automobila, i sve što bi trebalo da znate ukoliko se odlučite da kupite jedno takvo vozilo...

Detaljnije

Globalni izazovi u rent a car industriji


Globalni izazovi u rent a car industriji
59   0
Globalna rent-a-car industrija suočava se danas sa brojnim izazovima u poslovnom okruženju. Jedan od ključnih problema su promene  u navikama i zahtevima kada su u pitanju putovanja. Ono što je takođe aktuelno, sa porastom svesti o očuvanju životne sredine, postoji veći pritisak na kompanije da ponude ekološki prihvatljive opcije vozila.

Detaljnije

Stvari koje je poželjno da imamo sa sobom u slučaju prirodne katastrofe


Stvari koje je poželjno da imamo sa sobom u slučaju prirodne katastrofe
114   0
Živimo u vreme klimatskih promena koje kao posledicu imaju sve češću pojavu elementarnih nepogoda. Kako se zaštititi ukoliko vas zaesi neka dog ste na putu. Tako što ćete sa vama kao preventiva imati neke stvari i predmete.

Detaljnije