• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

5 top destinacija za odmor u Srbiji uz najam vozila

Sa dolaskom proleća ne budi se samo priroda. Lepo vreme, sunce, a posebno želja da se opustimo od svega što nas  je zadesilo poslednjih godinu dana, je razlog više da isplanirate odmor na vreme. Veliki izbor vozila koji nudimo će vam olakšati planiranje putovanja, zasigurno. Uz najam željenog vozila kod naše agencije moći ćete da putujete bezbedno i udobno, koju god lokaciju da izaberete.

Naš vozni park je prilagođen vašim potrebama i vodili smo se željom da on prati vaše potrebe. Izaberite vozilo shodno vašim željama i potrebama, a sasvim sigurno je da ćete uz rent a car uslugu uštedeti novac i vreme. Uživanje u vožnji, putu i odmoru biće maksimalno.

Predložićemo vam 5 destinacija za koje smatramo da će opravdati vaša očekivanja. Proleće je tek počelo, pa iskoristite lepo vreme na najlepši mogući način. 

 

1) Bukovička banja

 

Bukovička banja je pravi biser domaćeg banjskog turizma. Poslednjih nekoliko godina je zasigurno jedna od najvažnijih lokacija kada je u pitanju wellness i spa usluga.

Leti ovde radi akva park, koji je tek poseban doživljaj. U Bukovičkoj Banji možete da uživate u relaks masažama, da se okrenite pomoću blatnih kupki i sauna. Aranđelovac i Bukovička banja su neodvojive celine, a svojom lepotom posebno pleni stalna postavka mermernih skulptura na otvorenom. Bukovička banja ima bogatu i dugu istoriju.


Bukovička Banja
 

Ova banja je bila omiljena destinacija kneza Miloša i dinastije Obrenović. Banja se nalazi u jednom od najstarijih i najlepše očuvanih gradskih i banjskih parkova Srbije. Staro zdanje i Paviljon Knjaza Miloša, svrstani su u značajno kulturno nasleđe. Veliki broj porodičnih hotela, blizina Bukulje, Venčaca, prelepe ambijentalne celine, kao i indirektan uticaj vegetacije, vode i vazduha, pružiće vam maksimalne uslove za rekreaciju i uživanje u odmoru.

Ne možete sve da obiđete peške i biće vam potrebno vozilo a rent a car je dobra solucija. 

 

2) Zlatar

 

Zlatar  je planina u jugozapadnom delu Srbije, između Lima, Uvca, Mileševice i Bistrice. Zlatar je smešten u opštini Nova Varoš i zaista sa punim pravom se može reći da je jedna od naših najlepših planina.

U svako doba godine Zlatar je idealno mesto za odmor i uživanje u prirodi, čistom vazduhu, dobroj hrani itd. Što se tiče smeštaja možete odabrati hotel, apartmane, iznajmiti kući, šumske brvnare, itd... Nedaleko od Zlatara je kanjon Uvca, stanište belog bora i beloglavog supa.

Ovaj prirodni rezervat kao ekološko područje zbog prelepih pejzaža, bistre vode, bogatstva ribom i mogućnosti splavarenja privlači sve veću pažnju turista. Zlatar je bogat pešačkim stazama, tako da ko voli šetnje ovo je pravi izbor. 


Zlatar
 

Ovo je planina sa neverovatnim krajolicima, pejzažima. Prilika da budete maksimlano aktivni i uživate u porodičnom okruženju u svakom trenutku. Zimi za ljubitelje skijanja postoji i ski staza. 

Obavezno obiđite i tri veštačka jezera u blizini Uvačko, Radonjsko i Zlatarsko. Planina Zlatar je proglašena vazdušnom banjom, posebno se preporučuje osobama sa kardiovaskularnim problemima. Na Zlataru ima šta de se obiđe, ali je ipak neophodan automobil da se obiđu okolna mesta. 

 

3) Sremski Karlovci

 

Sremski Karlovci se nalaze na desnoj obali Dunava, 12km od Novog Sada, a 9 km od Petrovaradina, na starom putu prema Beogradu. Naselje ima bogatu istoriju, još u doba Rimljana ovde se nalazilo malo utvrđenje. Ovo je živopisno mesto posebno poznato po manifestacionom turizmu. Izdvojićemo Festival kuglofa, Prolećni festival vina, Brankovo kolo, Karlovačka berba grožđa, Sačijada na Stražilovu...
 

Sremski Karlovci


Gradsko jezgro Sremskih Karlovaca čine Patrijaršijski dvor, Karlovačka gimnazija, Karlovačka bogoslovija, Saborna crkva,  Česma četiri lava, Gornja crkva, Donja crkva. Fruška Gora i blizina Novog Sada nude bezbroj sadržaja da se odmor iskoristi na pravi način. Još ako ste ljubitelj vina, razlog više da se iznova vraćate Karlovcima. 

Malo je onih koji dođu u Srbiju a da ne posete ovo prosto već podrazumevano mesto za obilazak. Još ako padne neka sezona berbe doživljaj se multiplicira. 

 

4) Vlasinsko jezero

 

Jezero se nalazi na području opštine Surdulica. Samo jezero se nalazi na 1204 m nadmorske visine. Vlasinsko jezero je namenjeno avanturistima, odnosno ljubiteljima prirode, koji uživaju u pejzažima, vodi, šetnji i planinskom vazduhu. Od planina koje okružuju jezero posebno se izdvajaju Čemernik i Vardenik. Šumovite klisure, raznovrstan biljni i životinjski svet, potoci, rečice, šume, livade, beskonačni pašnjaci ljubitelje prirode potpuno ostavljaju bez daha. 


Vlasinsko jezero
 

Podizanjem nivoa vode prilikom punjenja jezera, sa dna se podigao treset, produkt vekovnog raspadanja mahovina tresetica, formirajući velika plivajuća ostrva od tog materijala. Ova plivajuća ostrva  postala su zaštitni znak jezera. Ribolovci će zasigurno uživati u ovim predelima. 

Ako poželite mir, tišinu, izolaciju ovo je pravo mesto za vas. Jedintvena prilika da se povežete sa prirodom i zabiraviti grad, buku, stres. Sa iznajmljenim automobilom kod Menadžer agencije moći ćete da uživate u nestvarnim predelima ovog dela Srbije. 

 

5) Divčibare
 

Idealno mesto za kraći porodični odmor. Divčibare je planinsko turističko mesto grada Valjeva, u Kolubarskom okrugu. Od Beograda je udaljeno 107 km. Poslednjih nekoliko godina doživljava pravi turistički procvat i dolazi na zasluženo mesto na turističkoj mapi. Divčibare je atraktivna destinacija tokom cele godine, a zasigurno pravi izbor turista koji žele odmor u prirodi. Posebno za one koji vole aktivan odmor.

Divčibare nudi pešačke i biciklističke staze, a atraktivan je za ljubitelje paraglajdinga. Pored nekoliko hotela, veliki je izbor apartmana, pa u skladu sa svojim mogućnostima možete odabrati smeštaj po meri.

Divčibare
 

Prirodne lepote Srbije su neiscrpne i još uvek nedovoljno istražene. Nismo iskoristili potencijale koje imamo u turizmu, ali evo ova epidemija je donela i nešto dobro. Usmerila nas je na naša prirodna bogatstva i polako se svi zaljubljujemo u destinacije koje su nam bile na dohvat ruke, ali smo ih nepravedno zapostavljali. Nadamo se da ste zadovoljni našim predlozima, iskoristite lepo vreme i uživajte u putovanju kroz našu lepu Srbiju.

Ako planirate odmor u Srbiji i predlažemo da rezervišite vaše željeno vozilo ili klasu vozila na vreme unapred. Tako ćete biti sigurni da ćete kada dođe vreme za odmor imati željeno vozilo za put na vašu omiljenu destinaciju.

 

Pročitajte i ove tekstove


Istorija vazdušnih jastuka


Istorija vazdušnih jastuka
224   0
Poput sigurnosnih pojaseva, vazdušni jastuci su vrsta bezbednosnog sistema za zadržavanje putnika u automobilu, koja je dizajnirana da ublaži povrede u slučaju nesreće. Ovi jastuci se naduvavaju gasom, a ugrađeni su u volan, kontrolnu tablu, vrata, krov i/ili sedište vašeg automobila. Koriste senzor udara da pokrenu brzo širenje azotnog gasa, koji se nalazi unutar jastuka, pa tako iskaču pri udaru i stvaraju zaštitnu barijeru između putnika i tvrdih površina. A ako vas zanima istorija vazdušnih jastuka, kako su i kada nastali, nastavite da čitate.

Detaljnije

Da li bi spuštanje automobila uticalo na njegovu brzinu?


Da li bi spuštanje automobila uticalo na njegovu brzinu?
106   0
Koliko puta ste se na semaforu zaustavili recimo pored neke Honde Civic, ili nekog drugog spuštenog automobila, pa se začudili kako stoji na manje od desetak centimetara od zemlje? Možda ste se i zapitali – zašto neko to uopšte radi svom automobilu? Da li time možda dobija veću brzinu? Pokušali smo da za vas pronađemo odgovor na pitanje – da li bi spuštanje automobila uticalo na njegovu brzinu, pa ako vas tema interesuje, nastavite da čitate.

Detaljnije

Da li energetska kriza u svetu ugrožava industriju električnih automobila?


Da li energetska kriza u svetu ugrožava industriju električnih automobila?
105   0
Svi smo svedoci da je trenutno evropsko energetsko tržište u haosu. Evropska unija je mesecima unazad  radila na povećanju svojih energetskih rezervi za zimski period. Rusija je već prestala da isporučuje gas pojedinim evropskim zemaljama i energetskim kompanijama, jer su odbile da gas plaćaju u rubljama. Nemačka vlada je nedavno najavila paket pomoći od 65 milijardi eura kako bi pomogla domaćinstvima i kompanijama da se izbore sa porastom inflacije. Nova premijerka Velike Britanije razmatra paket od 100 milijardi funti  koji bi eventualno  građanstvu i privredi pomogao u uslovima rastućih troškova. Plug-in automobili danas čine samo jednu svega 0,1 % globalnog tržišta automobila.

Detaljnije