• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Da li usluge rent a car agencija češće koriste muškarci ili žene?

Od početka ere automobilizma, oduvek je bilo više vozača među pripadnicima muškog pola. Ali, kada je u pitanju iznajmljivanje automobila, šta mislite, da li usluge rent a car agencija češće koriste muškarci ili žene? Verovatno da o tome niste ni razmišljali, mada već možemo da pretpostavimo šta ćete reći. Muškarci, zar ne?

I bićete apsolutno u pravu jer po statistikama, muškarci iznajmljuju automobile čak četiri puta češće od žena. A naravno, veliki broj njih će na tu informaciju reći: „Pa normalno! Ih, žena i volan...“

Dobro, de, ne misle svi tako, ali je mnogo onih koji još uvek veruju stereotipima. Dok će se žene zamisliti, pa pomalo zabrinuto pitati: „Pa zar je razlika baš tolika?“ Nažalost, jeste.

A zašto muškarci tako misle?

Žene vozači i inače čine manjinu, to nije ništa novo. A ono malo što ih vozi, često bivaju kritikovane kako su loši vozači, kako su plašljive, kako ne znaju da se parkiraju, kako su nesnalažljive, i tako dalje. I opet, nažalost, ima za to i razloga, mada, kao i u svemu drugom, što bi rekao Nikola Pašić: „Mož' da bidne, al' ne mora da znači“.

Pa i ne mora. Ima mnogo žena koje su bolji, pažljiviji i sigurniji vozači od svojih jačih polovina. Žene često na život uopšte gledaju majčinski, tako da su uglavnom pažljive i brižne kao vozači i onda kada se voze same, a naročito kada voze svoju porodicu.

Nego da vidimo šta, po pitanju iznajmljivanja automobila, kaže statistika...

Elem, statistika kaže da nije svuda isto. Zbog kulturoloških razlika, u nekim sredinama, njihov broj je veći, a u nekim manji. Pa tako, recimo, najveći broj žena koje koriste usluge rent a car agencija možemo sresti u Australiji, dok ubedljivo najmanji broj čine žene u Arabiji.

A šta iz toga možemo da zaključimo? Hmmm... Verovatno to da naši muškarci nisu jedini koji misle da ženama nije mesto za volanom i da su loši vozači. Ali, to sigurno nije jedini razlog zbog koga je broj žena koje iznajmljuju automobile toliko mali.

Razlozi

Neki kao razlog vide novac, tj. posedovanje kartica. Ali, s obzirom na to da današnje žene u svom novčaniku obično imaju više kartica nego muškarci, to pada u vodu. A ni cena iznajmljivanja nije toliko visoka da žena to sebi ne može da priušti, što možete videti u našem cenovniku.

Neke zaista jesu nesigurne, upravo zbog toga što za svaku grešku koju naprave kao vozači, dobijaju prekorne poglede od svojih muževa, a možda bivaju i kritikovane, što zna da traje u nedogled. Jer, muškarci teško podnose svaku ogrebotinu na svom četvorotočkašu. Čak i kad žena nije kriva, jer joj je možda neko na parkingu ogrebao auto, biće kriva što ga je ostavila na tom mestu. Zar nije mogla da nađe neko bolje? Treba to otrpeti.

U patrijarhalnim društvima, u koje spada i naše, muškarci većinom misle da se bolje razumeju u automobile. Samim tim, daju sebi slobodu da biraju vozila i organizuju putovanja, pa tako i iznajmljuju automobile po svojoj meri. Obično one koje zbog cene ne mogu da kupe. Ali, bez obzira što ih oni iznajmljuju, žene su mnogo češće na mestu suvozača, a često i navedene kao dodatni vozači.

Ahaaa, tu smo! Eto još jednog dokaza da je „statistika samo tačan zbir pogrešnih podataka“, zar ne? Ko zna koliko se puta dogodilo da auto iznajmi muškarac, a da ga po potrebi (recimo u slučaju da on popije čašicu više), vozi njegova supruga. Zašto da ne, u takvim situacijama, to je više nego dobro opravdanje.

I, kako ono reče čika Pašić

Pa, čika Pašić reče “može – al’ ne mora”. Jer, niti su sve žene loši vozači, niti se svi muškarci razumeju u automobile. I među muškarcima možete sresti mnogo onih koji znaju samo da sipaju gorivo i da voze. Dalje od toga ne znaju ništa, ali će svejedno, ako se desi da im auto negde stane, izaći napolje, otvoriti haubu i kuckati po plastičnim delovima ili čačkati kablove, kao da nešto znaju.

Isto tako, među ženama danas ima mnogo onih koje voze vozila gradskog saobraćaja, taksi vozila, a sve češće se sreću i u kokpitu aviona, ili za volanom takmičarskih automobila. Zbog toga ne bi trebalo da bude čudno kada za svoje potrebe, uđu u rent a car agenciju i iznajme vozilo. Ne bi trebalo, ali, nažalost, još uvek jeste.

Žene još uvek moraju da opravdavaju svoje mesto za volanom i upravo zbog toga, mnogo njih i jeste nesigurno. A znate i sami, kad ste u nešto što radite nesigurni, pravićete više grešaka. Naravno, ako vas neko pohvali i podrži, osećaćete se bolje, a greške ćete svesti na minumum. Pitanje je samo, ima li sluha za to? Jer, ima muškaraca koji ne žele da ženama prepuste volan, da se sami ne bi osećali inferiorno u odnosu na njih.

Šta je, onda, zaključak?

Pa, zaključak je da i dobrih i loših vozača ima među pripadnicima oba pola, tako da opravdanja za to, da auto treba da iznajmi onaj ko je po pravilu bolji, nema. Zato, drage dame, ako poželite da za vikend odete sa prijateljicama u neki spa centar, ili sa decom na izlet, a nemate čime, jer vaše porodične automobile voze vaši supružnici, ne brinite. Kod nas uvek možete iznajmiti auto po svojoj meri.

Budite hrabre i sigurne u sebe jer najčešće, takve i jeste, čak i ako toga niste svesne. A ljubazno osoblje agencije Menadžer uvek je tu da vas podrži i nađe vam odgovarajući automobil.

Pročitajte i ove tekstove


Istorija vazdušnih jastuka


Istorija vazdušnih jastuka
223   0
Poput sigurnosnih pojaseva, vazdušni jastuci su vrsta bezbednosnog sistema za zadržavanje putnika u automobilu, koja je dizajnirana da ublaži povrede u slučaju nesreće. Ovi jastuci se naduvavaju gasom, a ugrađeni su u volan, kontrolnu tablu, vrata, krov i/ili sedište vašeg automobila. Koriste senzor udara da pokrenu brzo širenje azotnog gasa, koji se nalazi unutar jastuka, pa tako iskaču pri udaru i stvaraju zaštitnu barijeru između putnika i tvrdih površina. A ako vas zanima istorija vazdušnih jastuka, kako su i kada nastali, nastavite da čitate.

Detaljnije

Da li bi spuštanje automobila uticalo na njegovu brzinu?


Da li bi spuštanje automobila uticalo na njegovu brzinu?
106   0
Koliko puta ste se na semaforu zaustavili recimo pored neke Honde Civic, ili nekog drugog spuštenog automobila, pa se začudili kako stoji na manje od desetak centimetara od zemlje? Možda ste se i zapitali – zašto neko to uopšte radi svom automobilu? Da li time možda dobija veću brzinu? Pokušali smo da za vas pronađemo odgovor na pitanje – da li bi spuštanje automobila uticalo na njegovu brzinu, pa ako vas tema interesuje, nastavite da čitate.

Detaljnije

Da li energetska kriza u svetu ugrožava industriju električnih automobila?


Da li energetska kriza u svetu ugrožava industriju električnih automobila?
105   0
Svi smo svedoci da je trenutno evropsko energetsko tržište u haosu. Evropska unija je mesecima unazad  radila na povećanju svojih energetskih rezervi za zimski period. Rusija je već prestala da isporučuje gas pojedinim evropskim zemaljama i energetskim kompanijama, jer su odbile da gas plaćaju u rubljama. Nemačka vlada je nedavno najavila paket pomoći od 65 milijardi eura kako bi pomogla domaćinstvima i kompanijama da se izbore sa porastom inflacije. Nova premijerka Velike Britanije razmatra paket od 100 milijardi funti  koji bi eventualno  građanstvu i privredi pomogao u uslovima rastućih troškova. Plug-in automobili danas čine samo jednu svega 0,1 % globalnog tržišta automobila.

Detaljnije