• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Iznajmljenim autom do najlepše plaže na Dunavu - posetite Kladovo

Da li znate da postoji plaža u Srbiji koju nazivaju "malim srpskim morem"? To je prelepa plaža na obali Dunava u Kladovu, pokrivena sitnim peskom, koja je odlično opremljena svim sadržajima od suncobrana, ležaljki, pedalina za iznajmljivanje i koja će vas definitivno podsetiti na more. Ako ste ove godine odlučili da odmor provedete u Srbiji, ili imate na raspolaganju samo nekoliko dana predaha, putovanje u Kladovo je odlično rešenje jer osim velikog broja istorijskih lokaliteta koje vredi videti, uređeno kupalište i plaža je odličan način da se rashladite u vrelim julskim i avgustovskim danima.
U slučaju da nemate organizovan prevoz, ne želite da putujete autobusom jer želite udobnost i komfor, naša agencija vam nudi veliki izbor automobila po najpovoljnijim cenama. Posedujemo zaista odličan asortiman vozila različitih proizvođača, a podrazumeva se da su sva vozila redovno održavana, servisirana i pouzdana.

Kako doći do Kladova?

Postoje četiri osnovna pravca iz kojih možete stići do Kladova. Ako krećete iz Beograda, čeka vas put od nekih 260km, preko Požarevca i Donjeg Milanovca. Dakle vozićete Đerdapskom magistralom, koja je možda zahtevnija za vožnju ali ćete uživati u nestvarnim prirodnim lepotama Dunava i Đerdapske klisure. Mesta kroz koja prolazite će vam se sama nametnuti usput da ih posetite i napravite pauzu do konačnog odredišta. Navešćemo samo par predloga : Srebrno jezero, Golubac, Donji Milanovac...Drugi pravac je iz Paraćina (200km) veza sa auto putem Beograd - Niš preko prevoja Često rodica . Treći pravac ako dolazite iz Niša je preko planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina. Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava, 10 km nizvodno od hidroelektrane Đerdap. Ono što je karakteristično za okolinu Kladova je to da je ovaj gradić okružen  vinogradima čuvenog negotinskog vinogorja.
 


U centru grada su dva jezera sa prirodnim izvorima i uređena marina. Grad je na 933. kilometru desne obale Dunava i ubraja se u starije gradove Podunavlja. Istorija Kladova se veže za mnoge narode, a prvi zvanični počeci vezuju se za rimski vojno-civilni logor na limesu Zanes. 
Ono što bi definitivno trebalo posetiti je Arheološki muzej Đerdapa.  Ovde ćete naći svedočanstva o kulturama praistorijskog, rimskog i srednjeevropskog perioda na Dunavu.

Kladovo kao odlična letnja destinacija

Opština Kladovo jedna od najznačajnijih tački turizma u Srbiji i bez sumnje opština čiji turistički potencijal još uvek može da se iskoristi. Priroda je bila nesebična u ovom delu Srbije i zato se još više treba nametnuti stranim turistima jer u ovom delu naše zemlje se i te kako mogu osetiti sve čari srpskog turizma. Pre svega prirodne lepote, istorijski lokaliteti gostoprimstvo,  gastronomija i dobar provod.

 Najstariji podatak o turističkom boravku u Kladovu odnosi se na na posetu knjeginje Olivere. Ona je bila ćerka kneza Lazara Hrebeljanovića a poseta se desila 1403 godine. Čuveni danski književnik, najpoznatiji pisac dečijih bajki Hans Kristijan Andersen je bio gost Kladova krajem treće decenije 19. veka i ostavio je veoma lep opis Đerdapa. Iz novijeg doba značajne su posete Ive Andrića, a od političara ovde je često boravio Josip Broz Tito. Danas je turistička ponuda bazirana na poslovanju dva elitna hotela, velikog broja privatnih apartmana u neposrednoj blizini plaže, izuzetnim prirodnim lepotama i velikom kulturno-istorijskom nasleđu.

Plaža u Kladovu se nalazi na izlasku Dunava iz Đerdapske klisure i bićemo iskreni pa ćemo reći da pogled nije baš idiličan kakav je na primer u Golupcu ili Tekiji. Zapravo plaža se nalazi tačno naspram industrijske zone rumunskog grada Drveta Turnu Severin. Mada ako to zanemarite ova plaža će vas najviše od svih plaža po uređenosti i po sadržajima podsetiti na morsku plažu. Pokrivena je najfinijim peskom, opremljena tuševima i sanitarnim čvorovima. Dnevno je u sezoni poseti i preko 1000 kupača. Uživaćete u ovom živopisnom gradiću koji se godinama unazad ističe na turističkoj mapi Srbije. Srećan put i lep odmor želi Vam Menadžer rent a car

Pročitajte i ove tekstove


Zašto se javljaju vibracije tokom vožnje?


Zašto se javljaju vibracije tokom vožnje?
41   0
Vibracije u toku vožnje mogu da imaju negativne posledice po zdravlje vozača i putnika. Zato je veoma važno ne ignorisati ih nego na vreme otkriti pravi uzrok za njihovu pojavu i što pre ih otkloniti.

Detaljnije

Najčudniji zakoni o vožnji širom sveta


Najčudniji zakoni o vožnji širom sveta
119   0
Svaka nacija ima svoje načine ponašanja. Ali ko bi pomislio da saobraćajna pravila poznata širom sveta ne važe svuda, ili da postoje neka koja na prvi pogled deluju poprilično apsurdno? Pripremili smo vam listu najčudnijih zakona o vožnji širom sveta, pa ako smo vas zainteresovali, smestite se udobno i nastavite da čitate, jer nikad se ne zna kada može da vam zatreba...

Detaljnije

Amortizeri na vozilima i kada treba da se zamene


Amortizeri na vozilima i kada treba da se zamene
38   0
Amortizeri na vozilima imaju ulogu da održe stabilnost vozila i ublaže udarce kada se prelaze neravnine i rupe na putu. Vožnja sa neispravnim amortizerima je veoma rizična i neudobna i tada je potrebna što hitnija popravka ili njihova zamena.

Detaljnije