• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Iznajmljenim autom do najlepše plaže na Dunavu - posetite Kladovo

Da li znate da postoji plaža u Srbiji koju nazivaju "malim srpskim morem"? To je prelepa plaža na obali Dunava u Kladovu, pokrivena sitnim peskom, koja je odlično opremljena svim sadržajima od suncobrana, ležaljki, pedalina za iznajmljivanje i koja će vas definitivno podsetiti na more. Ako ste ove godine odlučili da odmor provedete u Srbiji, ili imate na raspolaganju samo nekoliko dana predaha, putovanje u Kladovo je odlično rešenje jer osim velikog broja istorijskih lokaliteta koje vredi videti, uređeno kupalište i plaža je odličan način da se rashladite u vrelim julskim i avgustovskim danima.
U slučaju da nemate organizovan prevoz, ne želite da putujete autobusom jer želite udobnost i komfor, naša agencija vam nudi veliki izbor automobila po najpovoljnijim cenama. Posedujemo zaista odličan asortiman vozila različitih proizvođača, a podrazumeva se da su sva vozila redovno održavana, servisirana i pouzdana.

Kako doći do Kladova?

Postoje četiri osnovna pravca iz kojih možete stići do Kladova. Ako krećete iz Beograda, čeka vas put od nekih 260km, preko Požarevca i Donjeg Milanovca. Dakle vozićete Đerdapskom magistralom, koja je možda zahtevnija za vožnju ali ćete uživati u nestvarnim prirodnim lepotama Dunava i Đerdapske klisure. Mesta kroz koja prolazite će vam se sama nametnuti usput da ih posetite i napravite pauzu do konačnog odredišta. Navešćemo samo par predloga : Srebrno jezero, Golubac, Donji Milanovac...Drugi pravac je iz Paraćina (200km) veza sa auto putem Beograd - Niš preko prevoja Često rodica . Treći pravac ako dolazite iz Niša je preko planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina. Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava, 10 km nizvodno od hidroelektrane Đerdap. Ono što je karakteristično za okolinu Kladova je to da je ovaj gradić okružen  vinogradima čuvenog negotinskog vinogorja.
 


U centru grada su dva jezera sa prirodnim izvorima i uređena marina. Grad je na 933. kilometru desne obale Dunava i ubraja se u starije gradove Podunavlja. Istorija Kladova se veže za mnoge narode, a prvi zvanični počeci vezuju se za rimski vojno-civilni logor na limesu Zanes. 
Ono što bi definitivno trebalo posetiti je Arheološki muzej Đerdapa.  Ovde ćete naći svedočanstva o kulturama praistorijskog, rimskog i srednjeevropskog perioda na Dunavu.

Kladovo kao odlična letnja destinacija

Opština Kladovo jedna od najznačajnijih tački turizma u Srbiji i bez sumnje opština čiji turistički potencijal još uvek može da se iskoristi. Priroda je bila nesebična u ovom delu Srbije i zato se još više treba nametnuti stranim turistima jer u ovom delu naše zemlje se i te kako mogu osetiti sve čari srpskog turizma. Pre svega prirodne lepote, istorijski lokaliteti gostoprimstvo,  gastronomija i dobar provod.

 Najstariji podatak o turističkom boravku u Kladovu odnosi se na na posetu knjeginje Olivere. Ona je bila ćerka kneza Lazara Hrebeljanovića a poseta se desila 1403 godine. Čuveni danski književnik, najpoznatiji pisac dečijih bajki Hans Kristijan Andersen je bio gost Kladova krajem treće decenije 19. veka i ostavio je veoma lep opis Đerdapa. Iz novijeg doba značajne su posete Ive Andrića, a od političara ovde je često boravio Josip Broz Tito. Danas je turistička ponuda bazirana na poslovanju dva elitna hotela, velikog broja privatnih apartmana u neposrednoj blizini plaže, izuzetnim prirodnim lepotama i velikom kulturno-istorijskom nasleđu.

Plaža u Kladovu se nalazi na izlasku Dunava iz Đerdapske klisure i bićemo iskreni pa ćemo reći da pogled nije baš idiličan kakav je na primer u Golupcu ili Tekiji. Zapravo plaža se nalazi tačno naspram industrijske zone rumunskog grada Drveta Turnu Severin. Mada ako to zanemarite ova plaža će vas najviše od svih plaža po uređenosti i po sadržajima podsetiti na morsku plažu. Pokrivena je najfinijim peskom, opremljena tuševima i sanitarnim čvorovima. Dnevno je u sezoni poseti i preko 1000 kupača. Uživaćete u ovom živopisnom gradiću koji se godinama unazad ističe na turističkoj mapi Srbije. Srećan put i lep odmor želi Vam Menadžer rent a car

Pročitajte i ove tekstove


Mrtvi uglovi kod vozila


Mrtvi uglovi kod vozila
123   0
Svako vozilo ima svoje mrtve uglove, koji onemogućavaju vozaču da ima dobar pregled na put i na dešavanja oko njega. Vozač mora da zna gde su mrtvi uglovi na njegovom automobilu kako bi mogao da prilagodi svoju vožnju i izbegne eventualne probleme, pa i ozbiljnije saobraćajne nesreće.

Detaljnije

Automobili koji su najpopularniji i najtraženiji u rent a car agencijama širom sveta


Automobili koji su najpopularniji i najtraženiji u rent a car agencijama širom sveta
131   0
Uspeh svakog biznisa zavisi od kvaliteta usluga, poslovne politike, fleksibilnosti i naravno od sposobnosti da se prilagodite uslovima tržišta i zahtevima klijenata. U rent a car biznisu, poslednjih nekoliko godina bilo je dosta turbulencija, trebalo je izdržati period tokom pandemije, kada je biznis totalno stao i nije se nigde putovalo. Poslovanje rent a car agencija u u našoj zemlji je regulisano Zakonom o turizmu, članom 101. Predmet iznajmljivanja su dakle isključivo putnički automobili, a usluge rent a car agencija se vode kao turističke usluge.

Detaljnije

7 najomiljenijih, jedinstvenih modela u istoriji automobilizma


7 najomiljenijih, jedinstvenih modela u istoriji automobilizma
954   0
Jedinstveni, klasični automobili, oduvek su bili poslastica za gledanje na izložbama, na putu ili u sopstvenoj garaži. Neke od njih zaista ne viđamo često, i bez obzira da li su u pitanju neobični inženjerski podvizi ili jednostavno retki automobili, napravljeni u malim serijama, uvek volimo da ih vidimo. Zato smo za vas pripremili listu od 7 najomiljenijih, jedinstvenih modela u istoriji automobilizma.

Detaljnije