• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Iznajmljenim autom do najlepše plaže na Dunavu - posetite Kladovo

Da li znate da postoji plaža u Srbiji koju nazivaju "malim srpskim morem"? To je prelepa plaža na obali Dunava u Kladovu, pokrivena sitnim peskom, koja je odlično opremljena svim sadržajima od suncobrana, ležaljki, pedalina za iznajmljivanje i koja će vas definitivno podsetiti na more. Ako ste ove godine odlučili da odmor provedete u Srbiji, ili imate na raspolaganju samo nekoliko dana predaha, putovanje u Kladovo je odlično rešenje jer osim velikog broja istorijskih lokaliteta koje vredi videti, uređeno kupalište i plaža je odličan način da se rashladite u vrelim julskim i avgustovskim danima.
U slučaju da nemate organizovan prevoz, ne želite da putujete autobusom jer želite udobnost i komfor, naša agencija vam nudi veliki izbor automobila po najpovoljnijim cenama. Posedujemo zaista odličan asortiman vozila različitih proizvođača, a podrazumeva se da su sva vozila redovno održavana, servisirana i pouzdana.

Kako doći do Kladova?

Postoje četiri osnovna pravca iz kojih možete stići do Kladova. Ako krećete iz Beograda, čeka vas put od nekih 260km, preko Požarevca i Donjeg Milanovca. Dakle vozićete Đerdapskom magistralom, koja je možda zahtevnija za vožnju ali ćete uživati u nestvarnim prirodnim lepotama Dunava i Đerdapske klisure. Mesta kroz koja prolazite će vam se sama nametnuti usput da ih posetite i napravite pauzu do konačnog odredišta. Navešćemo samo par predloga : Srebrno jezero, Golubac, Donji Milanovac...Drugi pravac je iz Paraćina (200km) veza sa auto putem Beograd - Niš preko prevoja Često rodica . Treći pravac ako dolazite iz Niša je preko planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina. Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava, 10 km nizvodno od hidroelektrane Đerdap. Ono što je karakteristično za okolinu Kladova je to da je ovaj gradić okružen  vinogradima čuvenog negotinskog vinogorja.
 


U centru grada su dva jezera sa prirodnim izvorima i uređena marina. Grad je na 933. kilometru desne obale Dunava i ubraja se u starije gradove Podunavlja. Istorija Kladova se veže za mnoge narode, a prvi zvanični počeci vezuju se za rimski vojno-civilni logor na limesu Zanes. 
Ono što bi definitivno trebalo posetiti je Arheološki muzej Đerdapa.  Ovde ćete naći svedočanstva o kulturama praistorijskog, rimskog i srednjeevropskog perioda na Dunavu.

Kladovo kao odlična letnja destinacija

Opština Kladovo jedna od najznačajnijih tački turizma u Srbiji i bez sumnje opština čiji turistički potencijal još uvek može da se iskoristi. Priroda je bila nesebična u ovom delu Srbije i zato se još više treba nametnuti stranim turistima jer u ovom delu naše zemlje se i te kako mogu osetiti sve čari srpskog turizma. Pre svega prirodne lepote, istorijski lokaliteti gostoprimstvo,  gastronomija i dobar provod.

 Najstariji podatak o turističkom boravku u Kladovu odnosi se na na posetu knjeginje Olivere. Ona je bila ćerka kneza Lazara Hrebeljanovića a poseta se desila 1403 godine. Čuveni danski književnik, najpoznatiji pisac dečijih bajki Hans Kristijan Andersen je bio gost Kladova krajem treće decenije 19. veka i ostavio je veoma lep opis Đerdapa. Iz novijeg doba značajne su posete Ive Andrića, a od političara ovde je često boravio Josip Broz Tito. Danas je turistička ponuda bazirana na poslovanju dva elitna hotela, velikog broja privatnih apartmana u neposrednoj blizini plaže, izuzetnim prirodnim lepotama i velikom kulturno-istorijskom nasleđu.

Plaža u Kladovu se nalazi na izlasku Dunava iz Đerdapske klisure i bićemo iskreni pa ćemo reći da pogled nije baš idiličan kakav je na primer u Golupcu ili Tekiji. Zapravo plaža se nalazi tačno naspram industrijske zone rumunskog grada Drveta Turnu Severin. Mada ako to zanemarite ova plaža će vas najviše od svih plaža po uređenosti i po sadržajima podsetiti na morsku plažu. Pokrivena je najfinijim peskom, opremljena tuševima i sanitarnim čvorovima. Dnevno je u sezoni poseti i preko 1000 kupača. Uživaćete u ovom živopisnom gradiću koji se godinama unazad ističe na turističkoj mapi Srbije. Srećan put i lep odmor želi Vam Menadžer rent a car

Pročitajte i ove tekstove


Koje su to najvrednije automobilske kompanije?


Koje su to najvrednije automobilske kompanije?
716   0
Poslednjih 10-ak godina su zabeležene razne promene u automobilskoj industriji. Menjaju se trendovi, sve je usmereno ka ekološkim standardima, borbi sa zageđenjem i protiv CO2, a imamo i nezaustavljiv rast azijskog tržišta. Poslednje 2 godine su bile izazovna za automobilsku industriju, ali i za sve druge industrije i delatnosti. Prodaja električnih vozila bi mogla da se okarakteriše kao najozbiljnija promena jer je u porastu već nekoliko godina.

Detaljnije

Šta se dešava sa japanskom auto industrijom?


Šta se dešava sa japanskom auto industrijom?
1085   0
Japan je treća po veličini zemlja na svetu kada je u pitanju proizvodnja automobila i osim toga to je država koja se može pohvaliti jednim od najvećih tržišta automobila. Preko 80% proizvedenih automobila se izvozi. Ono što plaši ljude koji su zaposleni u ovoj auto industriji je to da politika koju vodi vlada Japana ne prati baš trendove na tržištu i da je potrebno što pre okrenuti se proizvodnji električnih automobila i da je neki plan da se do 2030. godine lansira čak 35 novih modela električnih automobila.

Detaljnije

Vožnja po vrućini


Vožnja po vrućini
193   0
Svi sa nestrpljenjem očekujemo kada će konačno da stigne leto i letnji odmori. Ali, vožnja po vrućini i visokim letnjim temperaturama može biti potpuno drugačije iskustvo koje nosi svoje izazove. Kako se dobro pripremiti za vožnju u otežanim letnjim uslovima?

Detaljnije