• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Koje su sve prednosti vožnje na plin?

Početkom 19. veka su počela istraživanja vezana za motore sa gasnim pogonom. Ubrzo nakon što je počela upotreba i primena motora na gas, brzo su ih zamenili benzinski motori, koji se od 1886. godine koriste u autoindustriji. Najveći razlog zbog čega u to vreme nije zaživeo auto gas jeste nepoznanica procesa kompresije gasa, pa je veliki problem bio transport gasa. Teško je razumeti i objasniti razloge zbog kojih se automobili na gas ne proizvode masovnije, ali činjenica jeste da je zanemarljivo koliko ima modela sa fabričkim plinom.

Kod nekih proizvođača postoji mogućnost da se mogu naruciti automobili sa ugrađenom gasnom instalacijom. Poznati svetski proizvođači automobila poput kompanija Citroen, Peugeot, Daewoo, Renault, Mercedes, koriste neke uređaje u serijskoj ugradnji. LPG (Liquefied Petroleum Gas), tečni naftni gas (TNG) predstavlja smešu propana C3H8 i butana C4H10, sa dodatkom viših ugljovodonika – etana i propilena. Ove komponente prirodno se nalaze u gasovitom stanju. Pri povišenom pritisku ti gasovi prelaze u tečno stanje i skladište se u metalnim rezervoarima (bocama).
Sa aspekta ekologije TNG je prihvatljivo gorivo jer  lako obrazuje smešu sa vazduhom. TNG skoro potpuno sagoreva, pa u produktima sagorevanja dominira vodena para, a ne CO2.

plin, voznja na plin

Da li su vozila sa ugrađenim autogas uređajem bezbedna?

Kada je uređaj za plin ugrađen kvalitetno, po pravilima, potpuno je jednako sigurna kao i vožnja na bilo koje drugo gorivo. Tečni naftni gas takođe može zapaliti lako kao benzin. Ali boca koja služi kao rezervoar za plin je napravljena od izuzetno kvalitetnog čeličnog lima i čvršća je od rezervoara za benzin. Dovoljno je čvrsta sa pretrpi i teška mehanička oštećenja u slučaju sudara i sl i pri tom ostane nepropusna. Zakon o bezbednosti saobraćaja  – član 252. kaže da vozilo u koje je ugrađen uređaj za pogon na tečni naftni gas, ne sme da učestvuje u saobraćaju na putu, dok se na periodičnom pregledu ne utvrdi da je uređaj  ispravan, na osnovu čega se izdaje potvrda. Vožnjom na autogas produžava se radni vek: motornom ulju, motoru, izduvnom sistemu, jer nema sumporastih jedinjenja i sumporne kiseline prilikom sagorevanja kao kod drugi fosilnih goriva. Znači nema korozivnih materija.

Kod curenja plina vetar raznese gas, dok tlo upije benzin koji ostaje satima zapaljiv i eksplozivan.Multiventil ograničava punjenje rezervoara na 80 % od zapremine rezervoara, ostavljajući gasu ekspanzioni prostor. U Italiji i Bugarskoj skoro 70% automobila ima ugrađen autogas.Održavanje autogas sistema nije toliko zahtevno koliko se misli.  Svi ovlašćeni servisi koji se bave ugradnjom i održavanjem preporučuju pregled na svakih 10.000 km. Što se tiče  kontrole instalacije potrebno je to obaviti  jednom godišnje osim ako ako ne prelazite znatno veću kilometražu.  Na svakih 50.000– 60.000 km potrebno je uraditi servis isparivača.

Da li se vožnja na plin i dalje isplati?

U Srbiji je vožnja na tečni naftni gas česta pojava jer se ovim načinom vožnje prilično uštedi. Prosečna ušteda je oko 20%. Brojni su novi modeli automobila sa fabrički ugrađenim pogonom na TNG, ali zbog platežne moći naših ljudi češća je pojava da se plin naknadno ugrađuje u polovna vozila koja imaju motore na benzin. U odnosu na ranije cene plin je sada skup, (oko 100dinara), ali je opet ekonomičniji od dizela i benzina. Trenutno je samo metan jeftiniji. Auto sa TNG uređajem troši i benzin to takođe treba imati u vidu, ali je teško utvrditi tačnu količinu benzina koja se potroši, jer zavisi od temperatura, odnosno vremenskih uslova. Veća je potrošnja u zimskom periodu, jer motoru treba više benzina da dostigne temperaturu na kojoj se automatski prebacuje na plin.

plin, voznja, gas

Svako treba da izvede neku svoju individualnu računicu, ali se definitivno vozačima koji prelaze veliku kilometražu na mesečnom nivou isplati vožnja na plin, sa svim servisima, atestima i reatestima. Naravno, pod uslovom da cena plina ne krene naglo da raste, jer imali smo pre godinu dana i cene od 117 din po litru. Srećan put želi Vam Menadžer rent a car! 

Pročitajte i ove tekstove


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom
56   0
Strah od vožnje automobila, poznat kao vehofobija, predstavlja izazov za mnoge ljude širom sveta. Fobija od boravka u automobilu je nešto drugo i naziva se za amaksofobija. Strah od vožnje može biti dovoljno intenzivan da ljude odvraća od polaganja vozačkog ispita, ili čak, nakon što polože ispit, oni odluče da više ne voze. Razlozi za ovaj strah mogu biti mnogobrojni i raznovrsni, uključujući loša iskustva u prošlosti, generalnu anksioznost, nedostatak samopouzdanja, uticaj okoline i preopterećenost informacijama tokom vožnje.

Detaljnije

Najčešći kvarovi na vozilu


Najčešći kvarovi na vozilu
35   0
Problemi i kvarovi se mogu javiti na svakom vozilu nezavisno od modela, kvaliteta proizvodnje i održavanja. U početku se radi o malim znacima i smetnjama, ali kako vreme teče, a posebno ako se ignorišu i ne saniraju, ti kvarovi postaju sve veći i ozbiljniji, sve dok ne ugroze bezbednost vožnje. Kako se ne bi doveli u situaciju da ugroze svoju bezbednost, potrebno je da vozači redovno održavaju svoja vozila i da pravovremeno saniraju i najamanje kvarove.

Detaljnije

Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći


Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći
113   0
Vožnja od tačke A do tačke B je dovoljno jednostavan zadatak. Ali, da li vam se ikada desilo da ste izašli iz automobila negde na sredini puta, i shvatili da ste stigli dalje nego što ste mislili? Ili ste ikada završili na svom odredištu, a da niste mogli da se setite kako ste tamo stigli. U ovom tekstu bavimo se upravo pojavom koja je poznata kao hipnoza autoputa, a šta je to i kako je izbeći, saznaćete ako nastavite da čitate ovaj tekst...

Detaljnije