• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Medjunarodni dolasci - šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Tri ideje za vikend putovanje po Srbiji, iznajmljenim automobilom

Ovo leto, pamtićemo po paklenim temperaturama i pokušajima da se rashladimo na sve moguće načine. Neki od nas će uskoro na odmor i putovanje do neke od morskih destinacija. Ali ima i onih koji će ostati kod kuće, jer svoj odmor ne mogu da koriste sada. Upravo zbog njih, pripremili smo tri ideje za vikend putovanje po Srbiji, a da bi im na putu bilo komfornije i ugodnije, predlažemo da za tu priliku iznajme automobil kod neke od rent a car agencija, kao što je Menadžer.

Ta kratka, vikend putovanja, mogu da budu i zanimljiva i korisna, jer vam pomažu da se opustite, oslobodite nagomilanog stresa i napunite baterije. Zato, odaberite neki udobniji auto iz našeg bogatog voznog parka, pa se možda već sledećeg vikenda, sa svojom porodicom, otisnite na jedno takvo putovanje. I duša i telo, biće vam zahvalni.

#Ideja br.1 – Belocrkvanska jezera

To što niste na moru, ne znači da nećete imati gde da se brčkate. Srbija ima mnogo divnih jezera i reka u kojima je moguće kupanje, a Bela Crkva ih sama ima čak osam, zbog čega je zovu vojvođanskom Venecijom. Postoji pet većih: Glavno, Vračevgajsko, Šljunkara, Šaransko i Novo jezero; i tri manja: Barutana, Malo i Jugopetrolsko jezero, a u budućnosti će nastati još jedno.

Voda u jezerima je zelena, plaže na Glavnom i Šljunkari uređene, zbog čega su izuzetno popularna kao letnja destinacija kako za vikende, tako i za duži odmor. Prava stvar za porodice, sa bogatim sadržajem za najmlađe. Smeštajni kapaciteti su prilično raznovrsni, tako da ćete sigurno pronaći nešto po svojoj meri, a oko jezera postoji i mnoštvo restorana i kafića u kojima se možete osvežiti i obedovati.

Priroda je predivna, a ako volite pecanje, Šaransko jezero je raj za ribolovce. Zato, razmislite, pa se možda već sledećeg vikenda, sa svojom porodicom ili prijateljima zaputite ka Beloj Crkvi. Putovanje nije dugo, svega 100-nak km od Beograda, a sigurno se nećete pokajati.

#Ideja br.2 – Meandri Uvca i Ledena pećina

Reka Uvac protiče između južnih obronaka Zlatibora i severnih padina Zlatara, stvarajući meandre nestvarne lepote. A osim njih, ovo područje poznato je i po tome što se na njemu gnezde neke malobrojne vrste ptica poput beloglavog supa. Upravo zbog njega, ovo područje proglašeno je za specijalni rezervat prirode.

Osim ovih znamenitosti, postoje i tri pećine, Ledena, Ušačka i Tubića pećina. Ulazi u njih su ponekad potopljeni, ali to nije problem jer im se može prići čamcima. Najpoznatija je Ledena, u kojoj je stalna temperatura 8˚C. Ako nameravate da je posetite, preporučujemo vam da ponesete nešto toplije od odeće, što ćete moći da obučete pre ulaska jer nimalo nije naivno sa letnjih 30 i više stepeni ući u prostor u kome je svega 8˚C.

Postoje i dva nezaboravna vidikovca koje obavezno treba posetiti a to su Molitva i Lopiže. O da, to su oni na kojima su već svi slikali selfije, ali pogled je zaista spektakularan, tako da to zaista ne treba propustiti.

#Ideja br.3 – Krupajsko vrelo

Ovo živopisno mesto je ekološka oaza smeštena u istočnoj Srbiji, u srcu Homolja. Osim što predstavlja prirodni raritet, Krupajsko vrelo je najlepše obeležje celog ovog kraja. Od izvorišta, na površini nastaje kraško jezero, sa kojim se mešaju i lekovite vode termalnog izvora. Vrelo okružuje gusta planinska šuma, što sve zajedno deluje bajkovito. Kao da očekujete da na ovakvom mestu zateknete šumske vile i vilenjake na kupanju.

Nalazi se na oko 35 km od Žagubice, između sela Krupaja i Milanovac, a do njega se može doći asfaltnim putem preko Krepoljina ili Despotovca. U okolini ima kuća sa privatnim smeštajem za turiste, pa tako u ovom kraju možete provesti jedan ugodan vikend, a ako vam se dopadne, možete ostati i duže.

Krupajsko je najlepše kraško vrelo na ovim prostorima. Voda je tirkizne boje i podseća na slična vrela i vodopade na Filipinima. Sa jedne strane puta ka vrelu je reka, dok je sa druge strane ribnjak, i upravo sada, u sred leta, je najlepše otići tamo. Zaista vredi razmisliti o ovoj prelepoj oazi mira.

I za kraj…

I to bi bilo to što smo vam pripremili za ovaj put. Živeći stresnim životom u gradovima, često nismo ni svesni koliko nam nedostaje upravo tako nešto. Neki lepi, prirodni kutak, u kome ćemo provesti nekoliko dana, a onda se vratiti relaksirani, napunjenih baterija i sa velikim osmehom na licu. A nije potrebno mnogo, ni novca ni vremena, da odemo na neko takvo mesto jer, Srbija nije prevelika, pa se do ovih nekoliko mesta automobilom uglavnom stiže uglavnom za najviše sat ili dva.

Ako, pritom, rešite da za ovakav put iznajmite neki udoban automobil koji će odgovarati vašoj porodici, možete svratite još negde, jer u Srbiji ima još mnogo zanimljivih i predivnih destinacija za odmor. Preostaje nam samo da vam u ime cele rent a car agencije Menadžer, poželimo srećan put i prijatan odmor.

Pročitajte i ove tekstove


Prednosti ugradnje parking senzora na vaš automobil


Prednosti ugradnje parking senzora na vaš automobil
125   0
Parking senzori se danas ugrađuju na kamione, građevinske mašine, ali i na automobile većih gabarita i limuzine. Možda mislite da vam je to nepotrebno jer ste majstor parkiranja ali, nikad se ne zna. Ponekad, trenutak nepažnje može poprilično da vas košta, a kad vam se to već desi, kasno je. Ali je i pravo vreme da razmislite o prednostima ugradnje parking senzora na vaš automobil.

Detaljnije

Kako je epidemija uticala na cenu polovnih vozila?


Kako je epidemija uticala na cenu polovnih vozila?
916   0
Tržište polovnih vozila takođe je doživelo turbulencije zbog epidemiološke situacije.  Najveći udar desio se tokom dva meseca vanrednog stanja, kada naravno skoro niko nije kupovao auto, a teško je bilo i registrovati auto. Ono što je primetno na našem tržištu da je od januara 2021. god ipak porasla prodaja polovnih vozila, čak neki podaci govore da je prodaja bolja u odnosu na isti period u 2019. god kada nije bilo  ove globalne situacije sa korona virusom.

Detaljnije

Saveti za bezbednu vožnju po magli


Saveti za bezbednu vožnju po magli
128   0
Jesen je na pragu a ona, kao što znate, donosi kišu, loše vremenske prilike i maglu, što znatno otežava uslove vožnje. Želeći da pomognemo pre svega onim svežim vozačima, pripremili smo neke savete za bezbednu vožnju po magli, za koje se nadamo da će vam biti od koristi u narednom periodu.

Detaljnije