• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Kakvo vozilo iznajmiti?

 

Postoji mnogo razloga za iznajmljivanje vozila. Jedan od njih je što možete iznajmiti vozilo koje želite.

Rent a car agencije imaju veliki izbor vozila koja mogu da zadovolje svačiju želju, stil i potrebu. Ako vam treba veće vozilo, ali ne možete ili ne želite da ga kupite, možete da ga iznajmite. Ili, ako ne možete da priuštite skup i luksuzan auto, iznajmljivenje na dan ili dva je način da ispunite svoj san.

Prilikom iznajmljivanja vozila postavlja se pitanje koji tip vozila je najbolji?

U nastavku teksta pokušaćemo da vam pomognemo tako što ćemo uporediti nekoliko tipova vozila.

 

Mali automobili (hečbek)

Mali kompaktni automobili (Hjundai I10, Ford Fiesta, VW Polo) su prilično popularni iz nekoliko razloga. Uprkos naizgled malih dimenzija, u njih relativno udobno mogu da sede pet odrasle osobe, a ima i dosta mesta za prtljag.

Motor razvija pristojnu snagu koja je sasvim dovoljna za vožnju po gradu ali i po brdovitom terenu.

Ova vozila su jeftina za iznajmljivanje, ne troše puno goriva i savršena su za kraća jednodnevna putovanja i gradsku vožnju. Nije nebitno i to što se za njih parking lako nađe.

 

Porodični automobili (sedani)

Ovi automobili su prostrani i udobni i mogu da ispune zahteve porodičnog života, kao što su odlazak na posao, obavljanje većih kupovina, odvođenje dece u školu, odlazak na odmor.

Imaju petoro vrata koja omogućavaju lak pristup zadnjem delu i sedištima u drugom redu. U prostranom gepeku ima dovoljno prostora za kofere, torbe i druge glomazne predmete.

Primarni fokus velikog porodičnog automobila je udobnost. U njemu svaki putnik mora da ima dovoljno mesta, tako da niko ne počne da se žali prilikom dugačkog putovanja.

Velika se pažnja posvećuje bezbednosti (u serijsku opremu spadaju ABS kočnice, vazdušni jastuci, prednji i zadnji senzori, kameru za vožnju unazad, itd). Bezbednost i udobnost je posebno važna na putovanjima sa malom decom.

Ova vozila su opremljena savremenim sistemima za zabavu – TV displeji, radio, Hi-Fi uređaji koji deci i tinejdžerima skraćuju putovanje.

Od modela u ovu klasu spadaju Pežo 301 Sedan, Citroen C3, Tojota Auris. Golf 7, Opel Zafira, itd.

 

Luksuzna vozila

Većina ljudi volei luksuzne automobile. Ali retko ko ih može kupiti i posedovati. Osim visoke cene kupovine, skupo je njihovo održavanje a i potrošnja goriva nije mala.

Ali to ne znači da ne možete da ih vozite. Iznajmite ih. Zašto na letovanje da ne odete nekim skupim, brzim, udobnim i prestižnim autom?  Na raspolaganju su vam Audi, BMW 316, Škoda Kodiaq, Mercedes E klasa.

 

Sportsko terensko vozilo (SUV)

SUV-ovi nisu obična terenska vozila, oni su njihova luksuzna varijanta. Pogodni su za sve vrste puteva i za makadam i za autoputeve.

Vožnja je udobna, motor je snažan, poseduju klima uređaje i ostalu elektroniku kao i druga savremena vozila. Kvalitetni amortizeri i robusna karoserija omogućavaju vožnju po lošijim putevima i neravnom terenu. Ako planirate da odete na selo ili posetite neke od naših predivnih planina, iznajmite terenac.

Ova vozila mogu da imaju 5 ili 7 sedišta, imaju mnogo prostora za putnike i za njihov prtljag. Veći su i viši od ostaih vozila što omogućava vozaču bolji pogled na put. To i njihove velike dimenzije i snažna građa povećavaju bezbednost u vožnji.

Njihova najveća mana je što troše mnogo goriva, ali tehnologija je omogućila da savremeni SUV-ovi postaju sve štedljiviji. Danas postoje terenci i na električni pogon.

Svaki od velikih proizvođača automobila ima u svojoj ponudi neki model SUV-a, izdvojićemo Hjundai Santa Fe, Audi Q5, Nisan Pathfinder.

 

Kombi vozila

Za velike grupe iznajmite kombi. Kombi vozila imaju do 12 sedišta i odlično su rešenje ako ne želite da putujete odvojeno u dva ili tri automobila.

Retko ko svakodnevno vozi kombi, ali s vremena na vreme ima potrebu za ovakvo vozilo (školske grupe, porodična putovanja, odlazak na odmor, sportska takmičenja, kongresi, sajmovi, poslovna putovanja za veće grupe).

Ova vozila su izuzetno udobna, nude mnogo prostora i za putnike i za prtljag, motor je snažan i planinski putevi ne prestavljaju problem opremljeni su vrhunskom elektronskom opremom. Iako na prvi pogled ne izgleda tako, ova vozila nisu veliki potrošači goriva.

Jedna od njihovih čestih upotreba je za selidbe. Umesto da trpate stvari u vaš porodični automobil sa kojim ćete morati da napravite bezbroj tura, iznajmite teretni kombi u nekoj rent a car agenciji i preselite se u jednom “cugu”. Naravno pre toga obavestite radnike u agenciji o tome, neke možda ne dozvoljavaju da se njihova vozila koriste za tu namenu.

 

Umesto zaključka

U  svom radu rent a car agencije se susreću sa velikim razlikama u potrebama i željama svojih klijenata. Zato se trude da obogate svoju ponudu sa različitim modelima i klasama vozila kako bi im izašli u susret.

Kada uđete u rent a car agenciju, trudite se da iz te ponude izaberite tip vozila koji je najbolji za vas, vašu porodicu i vaše putovanje. Najvažnije je da uživate u vožnji u kvalitetnom, udobnom i bezbednom vozilu.

Pročitajte i ove tekstove


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom
56   0
Strah od vožnje automobila, poznat kao vehofobija, predstavlja izazov za mnoge ljude širom sveta. Fobija od boravka u automobilu je nešto drugo i naziva se za amaksofobija. Strah od vožnje može biti dovoljno intenzivan da ljude odvraća od polaganja vozačkog ispita, ili čak, nakon što polože ispit, oni odluče da više ne voze. Razlozi za ovaj strah mogu biti mnogobrojni i raznovrsni, uključujući loša iskustva u prošlosti, generalnu anksioznost, nedostatak samopouzdanja, uticaj okoline i preopterećenost informacijama tokom vožnje.

Detaljnije

Najčešći kvarovi na vozilu


Najčešći kvarovi na vozilu
35   0
Problemi i kvarovi se mogu javiti na svakom vozilu nezavisno od modela, kvaliteta proizvodnje i održavanja. U početku se radi o malim znacima i smetnjama, ali kako vreme teče, a posebno ako se ignorišu i ne saniraju, ti kvarovi postaju sve veći i ozbiljniji, sve dok ne ugroze bezbednost vožnje. Kako se ne bi doveli u situaciju da ugroze svoju bezbednost, potrebno je da vozači redovno održavaju svoja vozila i da pravovremeno saniraju i najamanje kvarove.

Detaljnije

Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći


Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći
113   0
Vožnja od tačke A do tačke B je dovoljno jednostavan zadatak. Ali, da li vam se ikada desilo da ste izašli iz automobila negde na sredini puta, i shvatili da ste stigli dalje nego što ste mislili? Ili ste ikada završili na svom odredištu, a da niste mogli da se setite kako ste tamo stigli. U ovom tekstu bavimo se upravo pojavom koja je poznata kao hipnoza autoputa, a šta je to i kako je izbeći, saznaćete ako nastavite da čitate ovaj tekst...

Detaljnije