• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Kakvo vozilo iznajmiti?

 

Postoji mnogo razloga za iznajmljivanje vozila. Jedan od njih je što možete iznajmiti vozilo koje želite.

Rent a car agencije imaju veliki izbor vozila koja mogu da zadovolje svačiju želju, stil i potrebu. Ako vam treba veće vozilo, ali ne možete ili ne želite da ga kupite, možete da ga iznajmite. Ili, ako ne možete da priuštite skup i luksuzan auto, iznajmljivenje na dan ili dva je način da ispunite svoj san.

Prilikom iznajmljivanja vozila postavlja se pitanje koji tip vozila je najbolji?

U nastavku teksta pokušaćemo da vam pomognemo tako što ćemo uporediti nekoliko tipova vozila.

 

Mali automobili (hečbek)

Mali kompaktni automobili (Hjundai I10, Ford Fiesta, VW Polo) su prilično popularni iz nekoliko razloga. Uprkos naizgled malih dimenzija, u njih relativno udobno mogu da sede pet odrasle osobe, a ima i dosta mesta za prtljag.

Motor razvija pristojnu snagu koja je sasvim dovoljna za vožnju po gradu ali i po brdovitom terenu.

Ova vozila su jeftina za iznajmljivanje, ne troše puno goriva i savršena su za kraća jednodnevna putovanja i gradsku vožnju. Nije nebitno i to što se za njih parking lako nađe.

 

Porodični automobili (sedani)

Ovi automobili su prostrani i udobni i mogu da ispune zahteve porodičnog života, kao što su odlazak na posao, obavljanje većih kupovina, odvođenje dece u školu, odlazak na odmor.

Imaju petoro vrata koja omogućavaju lak pristup zadnjem delu i sedištima u drugom redu. U prostranom gepeku ima dovoljno prostora za kofere, torbe i druge glomazne predmete.

Primarni fokus velikog porodičnog automobila je udobnost. U njemu svaki putnik mora da ima dovoljno mesta, tako da niko ne počne da se žali prilikom dugačkog putovanja.

Velika se pažnja posvećuje bezbednosti (u serijsku opremu spadaju ABS kočnice, vazdušni jastuci, prednji i zadnji senzori, kameru za vožnju unazad, itd). Bezbednost i udobnost je posebno važna na putovanjima sa malom decom.

Ova vozila su opremljena savremenim sistemima za zabavu – TV displeji, radio, Hi-Fi uređaji koji deci i tinejdžerima skraćuju putovanje.

Od modela u ovu klasu spadaju Pežo 301 Sedan, Citroen C3, Tojota Auris. Golf 7, Opel Zafira, itd.

 

Luksuzna vozila

Većina ljudi volei luksuzne automobile. Ali retko ko ih može kupiti i posedovati. Osim visoke cene kupovine, skupo je njihovo održavanje a i potrošnja goriva nije mala.

Ali to ne znači da ne možete da ih vozite. Iznajmite ih. Zašto na letovanje da ne odete nekim skupim, brzim, udobnim i prestižnim autom?  Na raspolaganju su vam Audi, BMW 316, Škoda Kodiaq, Mercedes E klasa.

 

Sportsko terensko vozilo (SUV)

SUV-ovi nisu obična terenska vozila, oni su njihova luksuzna varijanta. Pogodni su za sve vrste puteva i za makadam i za autoputeve.

Vožnja je udobna, motor je snažan, poseduju klima uređaje i ostalu elektroniku kao i druga savremena vozila. Kvalitetni amortizeri i robusna karoserija omogućavaju vožnju po lošijim putevima i neravnom terenu. Ako planirate da odete na selo ili posetite neke od naših predivnih planina, iznajmite terenac.

Ova vozila mogu da imaju 5 ili 7 sedišta, imaju mnogo prostora za putnike i za njihov prtljag. Veći su i viši od ostaih vozila što omogućava vozaču bolji pogled na put. To i njihove velike dimenzije i snažna građa povećavaju bezbednost u vožnji.

Njihova najveća mana je što troše mnogo goriva, ali tehnologija je omogućila da savremeni SUV-ovi postaju sve štedljiviji. Danas postoje terenci i na električni pogon.

Svaki od velikih proizvođača automobila ima u svojoj ponudi neki model SUV-a, izdvojićemo Hjundai Santa Fe, Audi Q5, Nisan Pathfinder.

 

Kombi vozila

Za velike grupe iznajmite kombi. Kombi vozila imaju do 12 sedišta i odlično su rešenje ako ne želite da putujete odvojeno u dva ili tri automobila.

Retko ko svakodnevno vozi kombi, ali s vremena na vreme ima potrebu za ovakvo vozilo (školske grupe, porodična putovanja, odlazak na odmor, sportska takmičenja, kongresi, sajmovi, poslovna putovanja za veće grupe).

Ova vozila su izuzetno udobna, nude mnogo prostora i za putnike i za prtljag, motor je snažan i planinski putevi ne prestavljaju problem opremljeni su vrhunskom elektronskom opremom. Iako na prvi pogled ne izgleda tako, ova vozila nisu veliki potrošači goriva.

Jedna od njihovih čestih upotreba je za selidbe. Umesto da trpate stvari u vaš porodični automobil sa kojim ćete morati da napravite bezbroj tura, iznajmite teretni kombi u nekoj rent a car agenciji i preselite se u jednom “cugu”. Naravno pre toga obavestite radnike u agenciji o tome, neke možda ne dozvoljavaju da se njihova vozila koriste za tu namenu.

 

Umesto zaključka

U  svom radu rent a car agencije se susreću sa velikim razlikama u potrebama i željama svojih klijenata. Zato se trude da obogate svoju ponudu sa različitim modelima i klasama vozila kako bi im izašli u susret.

Kada uđete u rent a car agenciju, trudite se da iz te ponude izaberite tip vozila koji je najbolji za vas, vašu porodicu i vaše putovanje. Najvažnije je da uživate u vožnji u kvalitetnom, udobnom i bezbednom vozilu.

Pročitajte i ove tekstove


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?


Zašto je položaj u kome vozite toliko važan?
91   0
Bolna leđa, ukočen vrat, bolna ramena, da li vam to zvuči poznato? Svakodnevno truckanje, cimanje, vožnja do posla i nazad, mogu uticati na vaše telo. Upravo zbog toga, u ovom tekstu bavićemo se pitanjem zašto je položaj u kome vozite toliko važan?

Detaljnije

5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima


5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima
145   0
Egzotični brendovi automobila postoje već decenijama. Vrhunski proizvođači automobila kao što su Bentli, Ferari, Rols-Rojs, Maserati i Aston Martin daju sve od sebe da sačuvaju svoje najupečatljivije modele. Mnogi od ovih brendova imaju za cilj da dosegnu ekskluzivnu publiku, i proizvode se u ograničenom broju, za kupce sa dubokom džepom. Ovih 5 prelepih klasičnih automobila sa modernim srcima su upravo takvi. Hajde onda da vidimo koji su ti, koji su dospeli na ovu listu…

Detaljnije

3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje


3 najvažnija saveta za održavanje automobila i najčešće greške koje vozači prave kad je u pitanju održavanje
119   0
Održavanje automobila je ključno za sigurnost i pouzdanost vozila. Redovno održavanje vašeg automobila pomoći će vam da sprečite kvarove i troškove popravke, a ujedno će vam omogućiti i da produžite vek trajanja vašeg vozila. Evo tri najvažnija saveta za održavanje automobila, kao i nekoliko primera najčešćih grešaka vozača koje prave kad je u održavanje vozila.

Detaljnije