• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Šta je bolje, preuzeti iznajmljeni automobil na aerodromu ili na nekoj drugoj lokaciji u gradu?

Leto još uvek traje, pa ako uskoro dolazite na odmor u Srbiju, možda razmišljate o iznajmljivanju automobila, kojim ćete putovati dalje, kada izađete iz aviona. Jer ipak, tako ćete imati potpunu samostalnost, kakvu imate kod kuće. A šta mislite, šta je bolje, preuzeti iznajmljeni automobil na aerodromu, ili negde u gradu? Mi glasamo za aerodrom, ali da vidimo koje su prednosti, a koje mane, obe ove varijante.

Za početak, hajde da vidimo koje su prednosti preuzimanja automobila na aerodromu

#1. Lako preuzimanje - Naravno, prva prednost je lako preuzimanje jer nekoliko rent a car agencija, a među njima i Menadžer, ima svoje poslovnice odmah pored izlaza za međunarodne dolaske. Tako da čim stignete, možete da preuzmete svoje vozilo i nastavite dalje. Zar to nije zgodno? I ne samo da je zgodno i lako, već i jeftinije, jer na taj način izbegavate dodatne troškove vožnje taksijem ili nekim drugim prevozom do grada.

E sad, postoji tu i jedna začkoljica a zove se džet leg. Oni koji putuju sa drugog kraja sveta i prolaze za kratko vreme nekoliko vremenskih zona, mogu se osećati umorno i ponekad i pomalo dezorijentisano, što može uticati na vožnju. Ovo će vam naročito teško pasti ako Beograd ne poznajete dovoljno, pa može delovati malo zbunjujuće, ali uz korišćenje GPS navigacije, ne bi trebalo da bude problema.

Ako je ovo vaš slučaj, možda je bolje da izbegnete da vozite odmah po izlasku iz aviona, već da svoje vozilo preuzmete ispred hotela ili smeštaja koji ste odabrali, kad se odmorite i naspavate. Zato razmislite, pa izvagajte šta je u tom slučaju bolje za vas.

#2. Sigurnost - U zavisnosti od vašeg odredišta, iznajmljivanje automobila na aerodromu je mnogo sigurnije od oslanjanja na javni prevoz ili usluge taksista koji posebno vole one koji su upravo došli u zemlju i nemaju pojma kako se kreću cene. Vožnja taksijem bi mogla da vas košta i kao tri dana iznajmljivanja auta!

Sa iznajmljenim autom, nećete imati takvih problema. Sami kontrolišete sve, i vozilo, i put kojim idete, tako da sa prevarantima nećete imati posla. A nećete ni gubiti vreme na čekanje javnog prevoza.

#3. Veće flote automobila - Uopšteno govoreći, rent a car agencije koje posluju sa aerodroma imaju veće flote automobila, što vam ide u korist jer imate veći izbor. Međutim (i ovo je veoma važno!) flote jesu veće, ali je veći i broj ljudi koji žele da iznajme automobil odmah na aerodromu.

Da bismo mogli da garantujemo da ćete moći da iznajmite baš onaj automobil koji ste odabrali, preporučkljivo je da ga rezervišete unapred. Za većinu njih, dovoljno je nekoliko nedelja unapred. Tako ćete biti sigurni da će vas pri izlasku iz aviona sačekati baš onaj auto kojim ste poželeli da se odvezete na odmor.

A ako ste se ipak odlučili za preuzimanje automobila negde u gradu…

Postoji nekoliko situacija u kojima će neka od gradskih lokacija biti bolja za vas, pored, naravno, već pomenutog džet lega.

Prvo, ko je rekao da će vam iznajmljeni automobil biti potreban samo ako idete van grada? Možda želite da obiđete i upoznate grad, ili da malo izlazite sa prijateljima na različita mesta, pa želite da bude mobilni.

Možda ste i stigli ranije, pa čekate neke prijatelje koji tek treba da stignu, da biste onda nastavili dalje. U tom slučaju, preuzimanje automobila negde u blizini hotela, više će vam odgovarati, jer tako možete i da uštedite nekoliko dana iznajmljivanja, pošto vam automobil neće biti potreban odmah.

Ako automobil iznajmite odmah na aerodromu, vraćate ga kada krenete nazad, što znači da ćete morati da plaćate najam i onih dana kada vam nije neophodan. Ako je to vaš slučaj, biće jednostavnije da ga iznajmite za tih nekoliko dana koliko vam je zaista potreban. Međutim, važno je napraviti dobru računicu jer što više dana iznajmljujete – dnevna tarifa je jeftinija.

Na nekim aerodromima po svetu, plaća se dodatna aerodromska taksa, pa je povoljnije preuzeti iznajmljeni automobil na nekoj drugoj lokaciji. Kada je u pitanju rent a car Menadžer, ova taksa je uključena u cenu, tako da ne morate da brinete o dodatnom trošku.

I za kraj – najbolji savet

Pre nego što rešite da iznajmite automobil, proverite više agencija i uporedite cene i uslove najma automobila. Kod nekih agencija, može se desiti da tek kasnije saznate za neke dodatne troškove, zato dobro proučite sve i rezervišite vozilo po svojoj želji dovoljno ranije, da vas kada dođete, sigurno sačeka.

Cene na sajtu rent a car agencije Menadžer su na bazi “sve uključeno”, što znači da imate na raspolaganju: neograničen broj kilometara, 100% kasko osiguranje, 100% osiguranje vozila od krađe, osiguranje putnika (PAI), kao i već pomenutu aerodromsku taksu. Cene iznajmljivanja možete videti u našem cenovniku, a za sve vaše eventualne nedoumice, ljubazno osoblje agencije Menadžer, stoji vam na usluzi.

Pročitajte i ove tekstove


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom


Kako prevazići strah od vožnje: korak po korak do samopouzdanja za volanom
56   0
Strah od vožnje automobila, poznat kao vehofobija, predstavlja izazov za mnoge ljude širom sveta. Fobija od boravka u automobilu je nešto drugo i naziva se za amaksofobija. Strah od vožnje može biti dovoljno intenzivan da ljude odvraća od polaganja vozačkog ispita, ili čak, nakon što polože ispit, oni odluče da više ne voze. Razlozi za ovaj strah mogu biti mnogobrojni i raznovrsni, uključujući loša iskustva u prošlosti, generalnu anksioznost, nedostatak samopouzdanja, uticaj okoline i preopterećenost informacijama tokom vožnje.

Detaljnije

Najčešći kvarovi na vozilu


Najčešći kvarovi na vozilu
35   0
Problemi i kvarovi se mogu javiti na svakom vozilu nezavisno od modela, kvaliteta proizvodnje i održavanja. U početku se radi o malim znacima i smetnjama, ali kako vreme teče, a posebno ako se ignorišu i ne saniraju, ti kvarovi postaju sve veći i ozbiljniji, sve dok ne ugroze bezbednost vožnje. Kako se ne bi doveli u situaciju da ugroze svoju bezbednost, potrebno je da vozači redovno održavaju svoja vozila i da pravovremeno saniraju i najamanje kvarove.

Detaljnije

Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći


Šta je hipnoza autoputa, i kako je izbeći
113   0
Vožnja od tačke A do tačke B je dovoljno jednostavan zadatak. Ali, da li vam se ikada desilo da ste izašli iz automobila negde na sredini puta, i shvatili da ste stigli dalje nego što ste mislili? Ili ste ikada završili na svom odredištu, a da niste mogli da se setite kako ste tamo stigli. U ovom tekstu bavimo se upravo pojavom koja je poznata kao hipnoza autoputa, a šta je to i kako je izbeći, saznaćete ako nastavite da čitate ovaj tekst...

Detaljnije