• Srpski
  • Русский
  • English
  • Deutsch
  • Aerodrom Beograd 59, Terminal 2, šalter br. 43
  • Aerodrom Beograd - Nikola Tesla

Top 5 automobila koje vlasnici najduže zadržavaju

Istraživanja su pokazala da se čak 70% vlasnika  emotivno veže za svoj automobil. Automobil mnogi doživljavaju kao člana porodice, za mnoge je auto statusni simbol, dok se nežniji pol za svoje automobile vezuje isključivo na osnovu izgleda. 25% anketiranih je izjavilo da osećaju tugu i prolaze kroz stres kada pomisle na prodaju auta. Posebno se svi vežu za prvi automobil jer  on nije samo prevozno sredstvo već i simbol odrastanja, dokaz da smo odrasli i sazreli. U starijem dobu, auto je izvor stabilnosti i sigurnosti.
Lojalnost kupaca je nešto što automobilske kompanije izuzetno cene, posebno kada vozači njihova vozila u vlasništvu zadržavaju godinama.

Koja vozila najduže ostaju kod vlasnika?

Jednom kada se vežete za svoj auto, teško je preći na novi model, to je najčešći slučaj.
Međutim, ako ste kojim slučajem kupili neki od ovih modela o kojima ćemo pričati u nastavku onda to neće biti problem jer traju čitavu večnost. Predstavićemo vam 5 modela koji se najduže zadržavaju u garažama vlasnika.

Honda Civichonda civic

Japanski automobil iz 2005. godine koji pokreće 4 - cilindrični atmosferac benzin agregat, proizvod fabrike Honda. Radi se o motoru zapremine 1.8 litra uz prednji pogon i ručni menjač sa 6 ili automatik sa 6 brzina. U pitanju je mali porodični automobil sa maksimalnom brzinom od 205km/h, ubrzanjem od 0-100 za 8.9s i prosečnom potrošnjom od oko 6.4 litara na 100 pređenih kilometara.

BMW Serije 3

BMW je poznat po svojoj preciznoj izradi, a Serija 3 je napravljena kako bi trajala.
Modeli proizvođeni između 1981. i 1984. godine predstavljaju ono najbolje što ova serija ima da ponudi.
Ne samo da mogu da se nađu po pristojnoj ceni, već imaju vanvremenski dizajn i motore koji će trajati večnost.

Subaru Legacy

 

Ako neki proizvođač automobila ima reputaciju da pravi kola koja su izuzetno pouzdana, onda je to Subaru. Modeli ove kompanije poznati su po tome što traju, i vrlo retko se mogu videti u oglasima, najverovatnije što se predaju s kolena na koleno. Odnosno dugo ostaju u jednoj porodici.

Volvo 850

Ovo je prvi Volvo koji ima pogon na prednjim točkovima. Volvo 850 ima reputaciju jednog od najpouzdanijih automobila svog vremena.
Najbolje od svega, uprkos starosti dizajn je i dalje privlačan.Volvo 850 bio je dostupan u dva varijeteta: kao limuzina i kao karavan. Karavan je imao mnogo uspeha na nemačkom govornom području gde je i danas vrlo cenjen automobil, pogotovo u verziji sa pogonom na sva četiri točka.

Nissan Maxima
 

nissan maxima

Nissanu je bio potreban model koji će biti konkurencija Toyoti Camri, i očigledno je uspeo u svojoj nameri.
Ovi modeli bez problema prelaze i preko 300.000 kilometara, zabavni su za vožnju i nije im portrebno puno održavanja.

Tržište SAD-a

Dok su mnogi vlasnici automobila u našoj zemlji prinuđeni da svoja vozila dugo zadrže u posedu zbog nezavidne ekonomske situacije, u bogatijim zemljama ih uglavnom ne menjaju zato što su zadovoljni njima.
Istraživanje koje je sproveo iSeeCars, a koje je obuhvatilo 660.000 vozila u SAD, otkriva kojih se to modela njihovi vlasnici najteže odriču, odnosno koje zadržavaju u vlasništvu 15 i više godina.
Pokazalo je da najvernije klijente ima japanski proizvođač koji je inače poznat po pouzdanosti svojih automobila, to je naravno- Toyota.
Među prvih deset modela čak 7 je izašlo iz fabrika ove auto-kompanije, a na prvom mestu je vozilo sa hibridnim pogonom, Toyota Prius.
Sa druge strane, zanimljivo je da Camry, kao vrlo popularan model u Americi, i Corolla nisu u prvih deset. Japanci generalno dominiraju, pa su u top-10  dva modela Honde i jedan Subaru.

Koliko se godina kod vas zadržavaju automobili i šta je razlog zbog koga poželite da promenite auto? 

Pročitajte i ove tekstove


Da li vaš auto zna kada ste pospani?


Da li vaš auto zna kada ste pospani?
143   0
Napredak u automobilskoj industriji dolazi daleko brže nego što većina nas misli. Nije lako pratiti sve te čudesne inovacije koje se danas ugrađuju u savremene automobile. Neka nedavna istraživanja potvrdila su da samo 63% kupaca modernih automobila zna za napredne (a dostupne) sisteme pomoći vozaču. Ako spadate u onih 37% koji nisu upućeni, šta mislite, da li vaš auto može da zna kada ste pospani? Odgovor je – o, da!

Detaljnije

Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila


Poteškoće prilikom iznajmljivanja vozila
261   0
U svetu i u našoj zemlji vlada nedostatak vozila za iznajmljivanje. Razlog je jednostvan – daleko veća potražnja od ponude. Može da se desi da morate da čekate vaše vozilo iil da dobijete zamensko. Kako da savladate teškoće u vezi nestašica vozila za iznajmljivanje pročitajte u sledećem tekstu

Detaljnije

Kakvo vozilo iznajmiti?


Kakvo vozilo iznajmiti?
773   0
Rent a car agencije imaju veliki izbor vozila koja mogu da zadovolje svačiju želju, stil i potrebu. Kada se klijent pojavi na šalteru agencije, trudi se da iz tog izbora izabere tip vozila koji je najbolji za njega i njegovo putovanje. U ovom tekstu možete da pročitate koje su osnovne klase vozila koje se i najviše traže

Detaljnije